Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Umiejętności załogi

popek101

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na wstępie pragnę nadmienić że nie uważam się za speca od tej gry, będę czytał wszystkie sugestie, to co pojawia się w tym poradniku to moja osobista obserwacja, nie namawiam żebyście robili tak jak ja mam zamiar.

WPROWADZENIE

Jeżeli chcemy, dołączyć do bitwy nowym samolotem, należy przeszkolić naszą załogę. Załoga zostanie przeszkolona automatycznie po zapłacie określonej ilości Srebrnych Lwów

Myśliwiec

Myśliwce:
-Liczy się tylko pilot i obsługa naziemna
-U pilota przeciążenia,wytrzymałość,witalność
-u o.naziemnej pz.naprawy,szybkość naprawy,przeładowania

Bombowce

Bombowce:
-liczy się tylko zakładka strzelcy i ob.naziemna
-strzelcy celność i precyzja, wytrzymałość,witalnośc i liczba doświadczonych strzelców (odpowiednia do ilości strzelców w samolocie)
-obsługa naziemna to szybkość przeładowania, szybkość naprawy i leczenie

Samoloty Szturmowe

Samoloty szturmowe:
-liczy się wszystko :)
-pilot tak jak w myśliwcu
-strzelcy tak jak w bombowcu, ale w szturmowych liczba doświadczonych to max. 1
-ob. naziemna ważne wszystko

-> To mój pierwszy poradnik do tej gry, czekam na sugestię.Wielkie dzięki dla @fatumboba ;*

Larry-Chen-Speedhunters-dubkorps-audi-31.jpg

Opublikowano

Widzę, że się za to wziąłeś. I wdać tak jak napisałeś, że to twój pierwszy TuT do tej gry. Dużo jest do poprawy,ale ogólnie ładnie zrobione. Pomogę Ci trochę z tym poradnikiem :) Zaraz na pw dam trochę wskazówek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dlaczego jak daje w bombowcach celność do mam obok na -4 ?

Strzelcy w bombowcu muszą być doświadczeni. Jeden doświadczony strzelec bierze 240pkt. doświadczenia.

Opublikowano

Uzupełniając wypowiedź Caliego, w momencie gdy pojawiają Ci się minusy przy umiejętnościach to znaczy,że masz za małą ilość doświadczonych strzelców w samolocie. Żeby ich nie było liczba doświadczonych strzelców musi równać się ogólnej liczbie strzelców w samolocie. Przykładowo: W Ju-87 jest jeden strzelec, więc wystarczy tylko jeden punkt rozdać w doświadczonego strzelca by móc resztę punktów przydzielać bez minusów, a na przykład w He-111 masz już 5 stanowisk karabinów, więc musisz rozdać aż 5 punktów w doświadczonych strzelców. Niestety,ale robienie dobrej załogi do dużych bombowców jest najbardziej długotrwałe :)

Opublikowano

ta gra to trochę pay for play :D wiadomo skila nie kupisz

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

A gdzie tam Pay2Win. Nie kupujemy tutaj lepszej amunicji, ani boostów,które pozwalają nam szybciej zabijać przeciwników. Do Pay2Win temu daleko jak z Polski na Sybir. Wiadomo,że lepsza załoga=duże ułatwienie podczas gry (szybsza naprawa,przeładowanie,mniejsze przeciążenia),ale nie wpływa to na twoją skuteczność w pojedynkach z innymi graczami. Jak gracz będzie lepszy pomimo słabszej załogi to Cię zestrzeli. Z typowym Pay2Win mielibyśmy do czynienia, gdyby były sytuacje,że gracz teoretycznie słabszy za każdym razem wygrywa pojedynek dzięki temu,że wydał na grę pieniądze (patrz APB: Reloaded). Gdyby w WT mówić o systemie P2W to trzeba by to powiedzieć o prawie każdej grze free2play, gdyż we wszystkich jest system mikropłatności :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Dziękuję, teraz już nie będę dawał punktów na oślep, pakowałem w co wejdzie i robiłem źle. Ale teraz już będę się wzorować na tym Tutorialu.

AnayerTeam

• 2 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...