Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dota2Bounty - Rozdania przedmiotów

_Quake_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myśląc nad ciekawymi pomysłami, wpadłem na pomysł strony, przez którą rozdawane byłyby przedmioty. Zaraz zaraz, ale skąd wziąć przedmioty? Ciekawe przedmioty nie są niestety bezpłatne. Wpadłem więc na to, że to użytkownicy fundowali by przedmioty, nie chodzi mi o bezpośrednie datki, ale głównie w postaci wykonywania darmowych ofert (oferty typu podaj pin otrzymany na swój numer telefonu), są one bezpłatne jeśli szybko dezaktywujemy ofertę.

Dla Polski stawki za takie oferty wahają się w zależności od sieci między 1$ a ok. 2.5$, mało, ale gdyby takich osób znalazło się więcej? Stawki dla innych krajów są często znacznie wyższe (oferty mobilne Francja - ~23$). Planowałbym większość zarobionych w ten sposób pieniędzy (80-90% - w zależności od kosztów utrzymania serwera i ewentualnych przychodów) przeznaczyć na kupno przedmiotów, wybranych przez Was, przez społeczność, i rozlosowanie ich w uczciwy sposób.

Na stronę można byłoby wstawić również reklamy reklamodawców płacących za kliknięcia w nie lub za samo ich wyświetlanie.

Dla niektórych pomysł może się wydawać głupi, dlatego pytam Was, społeczność co o takim pomyśle sądzicie? :)

Jestem gotów samodzielnie podjąć się realizacji całego projektu. Zależałoby mi na szczerości wobec graczy.

Opublikowano

Pomysł dobry, nie wiem jak z wykonaniem. Życzę powodzenia mimo wszystko, jeśli wypali to się odezwij .

/gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rozpocząłem realizację projektu. Jak na razie idzie mi w miarę sprawnie, w tej chwili działa:

- Rejestracja/logowanie poprzez Steam (w bazie danych nie będzie hasła czy loginu, zastąpi je SteamID, które zostanie pobrane przy pierwszej próbie zalogowania się)

- Prosty, nie powalający design strony.

Zabieram się za stworzenie skryptu, który pobierze oferty sieci (jak na razie tylko AdNooka, mają dość wysokie stawki), i pozwoli na ich wykonywanie w zamian za punkty, które będzie można wymienić na szansy w losowaniach.

Opublikowano

Jednak postanowiłem udostępnić wszystkim aktualny wgląd w wygląd portalu.

Portal dostępny jest tymczasowo na serwerze: http://172.245.209.198/

Nazwa serwisu (Dota2Bounty) jest prawdopodobnie tymczasowa. Wygląd serwisu jest ciągle aktualizowany/zmieniany, nowe opcje i funkcje dodawane są na bieżąco.

Proszę na razie nie wykonywać ofert, które są dostępne w zakładce "Earn", ponieważ nie napisałem jeszcze skryptu dodającego punkty za wykonaną ofertę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://dota2bounty.com/ - Domena kupiona

Wykonywanie ofert w tej chwili działa poprawnie.

Polecenia działają poprawnie (w tej chwili użytkownik dostanie tylko 20% wartości PIERWSZEJ oferty wykonanej przez poleconego użytkownika - zmienię to)

Planuję także dodać coś w stylu wymiany punktów bezpośrednio na dowolne przedmioty ze sklepu (w każdym razie, przedmioty za punkty będą bardziej opłacalne niż kupowanie ich za prawdziwą walutę w sklepie)

Proszę o Wasze opinię na tą chwilę.

Opublikowano

Jak na ten etap, to muszę pogratulować, ponieważ działa i wygląda całkiem nieźle, raczej nie będę korzystał, ale życzę wytrwałości i ukończenia projektu, sam nie wiem czy miałbym w sobie tyle samozaparcia aby dojść chociaż do obecnego etapu. GL&HF

/gif

Opublikowano

Tak jak napisal moj ziomeczek UP :P

Cikawa rzecz to bedzie, jak dodasz tam reklamy bedziesz mogl kupywac owe itemki i rozdawac. Im wiecej rozdasz, tym wiecej przyjdzie ludzi, tym wiecej zarobisz :) Powodzenia :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Dzięki za Wasze opinie :)

Część z pieniędzy będę przeznaczał na nagrody dla osób które nie wykonują ofert, wystarczyłoby logowanie się codziennie na konto :)

Jednak serwis jest cały czas w fazie beta, pierwsze losowanie najwcześniej odbędzie się w Lipcu, kiedy to już wszystko będzie działało dobrze

Utworzyłem również grupę Steam: http://steamcommunity.com/groups/Dota2Bounty

Jeśli macie jakieś pytania, propozycje - piszczcie tu, lub na Steamie (http://steamcommunity.com/id/RazoorD2B)

Opublikowano

Ja bym widział to jako steamgifts, ale w wersji z itemami z doty, bo jakieś wykonywanie ofert i innych pierdół do mnie nie przemawia.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Ja bym widział to jako steamgifts, ale w wersji z itemami z doty, bo jakieś wykonywanie ofert i innych pierdół do mnie nie przemawia.

Tworzenie rozdań przez użytkowników? O takim czymś też myślałem, i najprawdopodobniej dodam taką opcję :)

Jeśli chcesz mogę się zająć zdecydowanie tańszą dostawą iemów;d

Jeśli jesteś zainteresowany PW:

http://steamcommunity.com/id/laawPL

Wielkie dzięki za ofertę, jednak w tej chwili muszę zająć się stworzeniem reszty funkcji, mimo to odezwę się w późniejszym czasie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...