Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy opłaca mi się zrootować telefon?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam pytanie mianowicie

Czy dobrze jest zrootować telefon z androidem 2.3.6 (Samsung Galaxy y [young] starszy model)?

I czy idzię zrobić to samemu i bezpiecznie ?

Ile może mnie kosztować root telefonu?

I jeśli coś że tak powiem zjebię to da się to odwrócić za pomocą telefonu?

Opublikowano

Witam

Można zrootować ;)

Tak, jest wiele poradników odnośnie zrobienia tego samemu

Nie płać, po co? Wszystko jest darmowe

Oczywiście, można odrootować B)

Opublikowano

Osobiście polecam zrootować telefon daje to wiele możliwości i fajniejszy wygląd.

Sam podczas 1roota "zjebałem" telefon ale wystarczy ściągnąć oprogramowanie ze strony producenta telefonu i przywrócić system.

Aha a co do tego czy jest dobrze samemu rootować to tak ale przydaje się dobry poradnik najlepiej youtube z instrukcją DO NASZEGO TELEFONU :)

Opublikowano

Jeżeli będziesz pewny swoich czynów, to na luzie to samemu zrobisz. Rootowanie jest w 99% pewne, że nic się nie stanie. Co innego wgrywanie ROM-a, tam jest trochę większa szansa na niepowodzenie, jeśli się na tym nie zna.

Opublikowano

1.Samo rootowanie nic nie daje, a wręcz zwiększa podatność smartphona na wirusy i inne zagrożenia, ponieważ domyślnie aplikacje są od siebie odizolowane, zaś po rootcie każda aplikacja zyskuje pełne prawa administratora i może np. Bez pytania wysyłać sms, wyświetlać reklamy zawsze i wszędzie, odczytywać dane z innych aplikacji, crashować inne aplikacje, dowolnie kasować pliki.

2.Jeśli nie masz konkretnego powodu, to nie rootuj. Nie bez powodu domyślnie android nie ma roota.

3.Rootowanie jest w 100% bezpieczne. Jeśli coś uwalisz, to bez paniki, wystarczy uruchomić oficjalną aplikację producenta (Np. w wypadku samsunga: KIES) i normalnie przywrócić/zainstalować oryginalny system a wszystko wróci do normy i możemy albo spróbować jeszcze raz np. innym poradnikiem albo dać se siana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...