Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wycena projektu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
z racji że planuję zainwestować swoje pieniądze w pewien projekt gry przeglądarkowej chciałbym Was zapytań o wstępną wycenę.
Planuje uruchomić grę MMORPG (w klimacie klasycznego fantasy). Chodzi mi o grę tekstową (bez żadnych trybów 2d - od tego są gry via client). Gra byłaby zbliżona nieco do mechanizmów Vallhelu/Amarion/Imperium, a mianowicie:
- profesje
- rasy
- AP
- umiejętności
- statystyki
- rozbudowany system gildii
- lokacje do zwiedzania na zasadzie (dalej)
- system eventów (+EXP)
- system kowalstwa/druidstwa
- walki PvP
- itp.

Generalnie najbliżej temu do wymarłego już projektu i-rpg.net
Czekam na jakieś dokładniejsze wyceny. Chodzi mi o robotę profesjonalną, a nie programisty który ma problemy z zapamiętaniem podstawowych komend HTML. ;)

Opublikowano

- profesje - 15 zł

- rasy - 10 zl

- AP - nie wiem o co chodzi

- umiejętności - 20 zł

- statystyki - 5 zl

- rozbudowany system gildii - 30-60 zl

- lokacje do zwiedzania na zasadzie (dalej) - 20 zł

- system eventów (+EXP) - 30 zł

- system kowalstwa/druidstwa - 20 zł

- walki PvP - 15 zł

- itp.

w itp licze

questy - 10 zł

panel admina (dodawnie questów ,banowanie itp ) - 30 zl

grafika - ? nwm czy będziesz chciał.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

@up

chyba jakiś żart, widzę że masz niższą stawkę godzinową niż osoby zamiatające ulice rano, nikogo nie urażając.

Co do tematu to jeśli chcesz aby to było zrobione profesjonalnie przez jakąś firmę to pewnie krzyknęli by ok 10, 20k w górę. Jeśli ma to robić jakiś freelancer

to coś w miarę dobrego będziesz miał już od 3 może 4k wliczając grafikę, a grafika do gier jest jednak całkiem droga.

Opublikowano

Bez grafiki, fabuly, mechaniki (czyli stricte kod)

4k

Jednak prace moge zaczac po ukonczeniu danarroth, a te elementy ktorych ja nie wykonuje maja byc gotowe zanim ja zaczalbym pisac kod. Zreszta jak mam zrobic walki bez mechaniki, system lokacji bez fabuly czy html/css/js bez opisu jak ma to wygladac.

Opublikowano

Tak ,tylko takich skryptów jak zostały wymienione nie robisz miesiącami.

Są to dni. Maksymalnie tydzień pracy na poszczególny skrypt.

No chyba,że codziennie piszesz po 15 literek , no to tak. Tyle Ci to zajmie ;)

Jeżeli autor tematu zechciałby porozmawiać o tym prywatnie , to zapraszam na PW.

Pozdrawiam ;)

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

Opublikowano

Mnish, tak się składa, że w godzinę mogę napisać 100-200 linii kodu..może i mało, ale mi wystarcza.

I z tego co tu napisałeś, wychodzi że pisałbyś max tydzień poszczególne skrypty..tydzień na walki PVP czy jakiś PA?!

Proszę Cię :)

MAX 2 dni i gotowe..

A niektórzy napiszą to w 2-5h..

Opublikowano

Ojj.

Nie napisałem ,że takie coś ja piszę kilka dni.

Pisałem ,że

Tak ,tylko takich skryptów jak zostały wymienione nie robisz miesiącami.

Są to dni. Maksymalnie tydzień pracy na poszczególny skrypt.

No chyba,że codziennie piszesz po 15 literek , no to tak. Tyle Ci to zajmie

Na poszczególny skrypt - w znaczeniu mega rozbudowane gildie, a poza tym - maksymalnie ,czyli od najniższej wartości czasowej (1 ms bądź mniej ^^ ) do tygodnia.

Tak naprawdę grę można napisać w tydzień ,jeżeli się sprężysz.

Lubie zostawiać zapas czasu.

Fakt niektóre skrypty pisze się nawet godzine (a bo co to za filozofia , jedyne co obecnie mnie (może i Was) ogranicza przy pisaniu kodu to prędkośc wpisywania literek na klawiaturze )

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

Opublikowano

Bez grafiki, fabuly, mechaniki (czyli stricte kod)

4k

Jednak prace moge zaczac po ukonczeniu danarroth, a te elementy ktorych ja nie wykonuje maja byc gotowe zanim ja zaczalbym pisac kod. Zreszta jak mam zrobic walki bez mechaniki, system lokacji bez fabuly czy html/css/js bez opisu jak ma to wygladac.

Źart? Jakieś portfolio referencje? Free lancerowi mogę zapłacić tylko z bogatym portfolio a u Ciebie niestety nic nie widzę (Danaroth to słaby przykład (Moim zdaniem)). Sodema podał idealną cenę, ~ 200-300zł za pracę freelancera bez DG.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Powiem tylko jedno: profesor od programowania pomimo iż nie mam jeszcze dyplomu z informatyki jest w stanie zatrudnić mnie za 2k miesięcznie na pracę zdalną przy php. To jest chyba najlepszy przykład, w końcu to osoba, która mnie uczy i ocenia.

Jeśli naprawdę jesteś zainteresowany w poniedziałek będę w domu. Prześlę ci CV skoro tego pragniesz...

Opublikowano

2k to ja jestem w stanie w McDonaldzie wycisnąć, więc słabe porównanie. CV z ciekawości możesz mi przesłać -> [email protected]

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...