Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jedno Oko mniejsze od drugiego.. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, zauwazylem dzisiaj ze lewo oko mam mniejsze od prawego oraz ze lewo oko leci mi czasem bardziej w lewa strone.

Są jakieś ćwiczenia na to ?

Bez spamu.

Opublikowano

Ok dzięki, ale chodzi mi o to ze zauawżyłem ze "lewe oko" czasem ucieka mi w lewą stronę czytałem gdzieś ze to wina słabego mieśnia oczu czy jakoś tak są na to jakieś cwiczenia zeby to poprawić ?

Opublikowano

Zależy co masz na myśli przez "ucieka" może to być też taki tik organizmu ze względu na małą ilość żelaza.

A mogło by to być spowodowane tym iż w organizmie jest za duża ilość witamin ?

A może znacie na to jakieś ćwiczenia ?

Opublikowano

@UP

jest za mała, niedobór, mało, mniej niż powinno być :)

Po prostu kup magnez taki do rozpuszczanie w wodzie jakiś plussz czy jakoś tak (takie kółka o średnicy może z pół cm, takie co się pienią w wodzie xD) i pij raz dziennie i zobacz wtedy. Ew. idź zrób badanie krwii, no chyba, że się boisz :D

Opublikowano

Druga sprawa, że taki rzeczy + ogólne osłabienie i drganie kończyn biorą się z nieregularnego jedzenia. Dla przykładu: wstajesz rano i dzień zaczynasz od włączenia kompa, a potem nie jesz nic bo o tym zapominasz siedząc przed komputerem. Dobre odżywianie to podstawa i na pewno wróci wszystko do normy. Do tego zastosuj się do tego co poradził kolega Bezimienny.

Opublikowano

Wszystko zależy od anatomii człowieka. Jeśli się przyjrzysz dobrze, to zauważysz, że np. lewe lub prawe oko masz bliżej nosa od drugiego. Jeżeli oko Ci ucieka, to oznacza, że było narażone na przemęczenie - jeżeli to będzie się nasilało to wybierz się do okulisty dla pewności. :-)

Opublikowano

To jest z powodu słabszych mięśni lewego oka. Jest coś takiego jak operacja na ''naciągnięcie oka'', najlepiej idź do okulisty z tym. Co do ćwiczeń to najprostsze ćwiczenie jakie może być: Bierzesz ołówek, długopis, palec i zjeżdżasz w dół aż do wysokości nosa patrząc cały czas na niego i podążając za nim wzrokiem (tak żeby oczy się stykały i patrzyły na czubek nosa). Takie ćwiczenie 10-15 razy dziennie przez 2 tygodnie powinno pomóc. Jednak musisz to powtarzać regularnie.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Z tym uciekaniem oka to mi tez sie wydaje ze zez.

BTW nie martw sie kobiety statystycznie maja jedna piers wieksza od drugiej , i zyja z tym:)

A mężczyźnie jedno jądro większe od drugiego :)

Wątpię, czy to zez. Chłopak po prostu musi się zacząć regularnie odżywiać i uzupełnić niedobór witamin. Do tego wysypiać się. Po prostu zegar biologiczny ma rozpieprzony.

Opublikowano

Ja mam lewe oko mniejsze i po skontaktowaniu z okulistą okazało się że lewe oko ma wadę wzroku.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Co z wielkości i mniejszości to też tak mam, że jak np. Zamykam jedno oko na np. 1min to staje się mniejsze na pewien czas.

A co do oczu zamknij lewe oko i sprawdz jak widzisz prawym i na odwrót, zobacz czy tak samo

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

A mężczyźnie jedno jądro większe od drugiego :)

Wątpię, czy to zez. Chłopak po prostu musi się zacząć regularnie odżywiać i uzupełnić niedobór witamin. Do tego wysypiać się. Po prostu zegar biologiczny ma rozpieprzony.

Zgadzam sie :D jak tak mam i widac roznice, nawet sporo.

sstwc.jpg

Opublikowano

Idź się schowaj gdzieś w czarny kąt by nikt ciebie nie widział, nie chcemy na świecie takich niedorozwojów jak ty co brzydzą świat.

Opublikowano

Idź się schowaj gdzieś w czarny kąt by nikt ciebie nie widział, nie chcemy na świecie takich niedorozwojów jak ty co brzydzą świat.

Sam jesteś niedorozwinięty, pewnie ważysz tyle co słoń i chodzisz w tym samym haha.

BEZ offtupu

Zastosuje się do rad kolegów.

Opublikowano

Zastosuje się do rad kolegów.

To masz nieźle napierdolone w głowie bo żadne dziecko tutaj nie ma nawet podstaw aby Ci cokolwiek radzić, wątpię aby któreś z nich ukończyło medycynę a tym bardziej okulistykę. Sam nawet nie możesz stwierdzić czy masz jedno mniejsze od drugiego, może to być tylko złudzenie. Sama miałam w dzieciństwie jedne oko mniejsze od drugiego, dostałam jedynie zalecenie jedzenia dużej ilości suszonych owoców, co pomogło bo przy aktualnym MRI oczodołów mam symetryczne, tej samej wielkości oczy. Lepiej idź do lekarza, opisz mu swój problem, on będzie wiedział najlepiej co z Tobą zrobić.

Opublikowano

To masz nieźle napierdolone w głowie bo żadne dziecko tutaj nie ma nawet podstaw aby Ci cokolwiek radzić, wątpię aby któreś z nich ukończyło medycynę a tym bardziej okulistykę. Sam nawet nie możesz stwierdzić czy masz jedno mniejsze od drugiego, może to być tylko złudzenie. Sama miałam w dzieciństwie jedne oko mniejsze od drugiego, dostałam jedynie zalecenie jedzenia dużej ilości suszonych owoców, co pomogło bo przy aktualnym MRI oczodołów mam symetryczne, tej samej wielkości oczy. Lepiej idź do lekarza, opisz mu swój problem, on będzie wiedział najlepiej co z Tobą zrobić.

Rozumiem twoje zaniepokojenie, jednak osoby które tutaj się wypowiadały miały trochę racji ponieważ jem mało witamin, jednak wszystkie posiłki jem systematycznie.

Suszone owoce , mogłabyś powiedzieć gdzie je kupiłaś ?

Opublikowano

Troche mam beke z waszych postow. Od kiedy brak witaminek wplywa na wielkosc oczu czy odchylanie oka lekko w lewa strone? Co ma piernik do buta? Jezeli chodzi o ta lewa strone, to jest typowy zez i powinienes zrobic badania w szpitalu/klinice by sprawdzili czy wlasnie nie masz zeza. Co do wielkosci, nie powinienes sie tym przejmowac bo czlowiek nie idealny w wygladzie.

sstwc.jpg

Opublikowano

Rozumiem twoje zaniepokojenie, jednak osoby które tutaj się wypowiadały miały trochę racji ponieważ jem mało witamin, jednak wszystkie posiłki jem systematycznie.

Suszone owoce , mogłabyś powiedzieć gdzie je kupiłaś ?

W zwykłym spożywczym możesz kupić suszone owoce. Co do Twoich oczu radzę Ci smarować do okulisty bo wątpię aby jakiekolwiek żarcie Ci pomogło w problemie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...