Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rosiczka :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie chodzi mi o rośline o nazwie rosiczka. Jak ktoś nie wie to roślina owadożerna.

I teraz do was pytania, bo zamierzam kupić tą roślinke.

Więc zaczne:

-Czy to jest trudne utrzymywanie takiej rosiczki np. bo ona zywi sie owadami i czy jak nic będzie jadła to ją podlewać czy co bo nic nie wiem

-Czy ona drogo kosztuje

-Czy ona zwabia jakoś te cholerne muchy czy tylko na fart liczy, bo mi zalezy zeby wszystko wymuciła xD

- Jeszcze ostatnie pytanie, czyli jaki gatunek wybrać i jaki mogę kupić w polsce. Mi chodzi o najbardziej stylową i żeby była efektywna.

Jakieś dodatkowe info macie to pisać :D

qpos1x.png
Sygnatura wykonana przeze mnie.

Opublikowano

Wydaje mi się że owady to dodatek do pokarmu tej roślinki a jeśli nie to jedna taka muszka pewnie starcza na bardzo bardzo długo.

Utrzymywanie takiej roślinki nie jest trudne, widziałem kiedyś w sklepie małą za 10/15zł podajże

Chyba wydziela jakieś zwabiające specyfiki czy zapachy

Nie znam się na gatunkach kupić można zwykłą w sklepie yyy z roślinami i kwiatami jakkolwiek to się zwie

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ok narazie tyle wiem czekam na inne odpowedzi oczywiście Lubie To! :D

bro, you think are you cool? lol B)

To nie temat do nabijania postow...

qpos1x.png

Opublikowano

Owady to dodatek który zawiera cenne składniki odżywcze, trzeba ją normalnie podlewać, wytwarza nektar przyciągający owady

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Takie zwierzątko kosztuje około 20-25 złotych, mój znajomy podlewał ją wodą destylowaną (nie pytacie czemu, bo nie wiem). Teraz lato to będzie masa much, komarów to jak ci się będzie nudziło to możesz iść na łowy :D Wydziela słodką substancję przez co zwabia owady ale oczywiście nie zje wszystkich bo niektóre może uciekną :D

Opublikowano

Ja maiłem kiedyś muchołówkę i takie coś co się zatrzaskuje post-679005-0-51801700-1369168294.jpg

no to 25 zeta dałem nie może mieć za sucho bo pierwsza miała i padła a druga padła bo jak pojechałem na wakacje to ktoś ją "utopił" :( bagno miała i padła

ale ta druga dobrze mi się czymała jak miała sucho to dolewałem wody ale nie w nią tylko na podstawke ona zwabia muchy zapachem chyba ale ja sam zabijałem i karmiłem zwierzaka ;)

polecam kupić dzbanecznika on lepiej zwabia owady i ładniej wygląda ale raczej droższy jest ;)

Opublikowano

Ok łapcie te polubienia i chyba kupuje rosiczke i ktoś mi poleca kupić dzbaniecznika więc go kupie :D Dzieki

@edit

Za szybko popatrzyłem na dzbanecznika i coś mi w nim nie gra? bo nie ma ogólnych zdjęc jak go trzymać itp. Chciałbym więcej info na jego temat :D Jak coś to piszcie inne gatunki ;d

qpos1x.png

Opublikowano

A te te yy rośliny które łapią muchy nie muszą mieć jakiegoś specjalnego gazu który właśnie jest zawarty w owadach? (Zapomniałem nazwy) coś na biologi o tym słyszałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...