Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy opłaca się przejść z OwnServer na Fiberhost?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam założony serwer na Ownserver.pl Najpierw był 10 slotowy, potem 15 i znów 10 ale to nie ważne. Otóż na początku go sobie ceniłem, był właściwie bezproblemowy. Ostatnio strona często długo się ładuję, więc ciężko zarządzać serwerem. Tak samo jest z tym, że na serwerze także są wtedy lagi. Korzystałem z oferty Minecraft 72 MB. Teraz pytanie: czy opłaca się przejść do fiberhost? Chcę kupić serwer ok 13 slotowy w ofercie Iron z 64 MB na slot? Pluginów nie będzie wiele, tylko
typu: Multiverse, Essentiale, PermissionEX itd. I czy lagi będą występować?

Opublikowano

Powiem Ci tak. Około tydzień temu zadawało się że ten hosting padnie. Ale wzieli się w garść. Na tickety odpisują po 2-3 godzinach, Dodali ItemShop, Ja przy 3,5GB Ramu i 30 pluginach uciągłem 80 osób bez lagów. Wystarczy dobra konfiguracja pluginów. Ja bym został na twoim miejscu na ownserwer

Maszyna Sprzedana.

Opublikowano

Dziwne,

Hosting jest od roku, nigdy nie chcieli się zwinąć z rynku. Stale dodają jakieś modyfikacje do Panelu itd.

Ja tam polecam fiberhost.pl

Opublikowano

@Aprilla

No właśnie co jakiś czas mi ta strona strasznie muli i nie jest to moja wina. Wcisnę cokolwiek na stronę i muszę czekać z ok. 25 sekund. Na HelpDesku odpisali, że weszli na zarządzanie moim serwerem i wszystko śmigało w mgnieniu oka. No u mnie nie śmigało. Lagi co prawda są już rzadkie ale zdarzają się takie długie "zmuły".

Opublikowano

Sprawdź naszą ofertę na http://CraftHost.pl

Oferujemy najwięcej pamięci RAM, aż 125MB pamięci RAM na każdy slot serwera gry, najwięcej przestrzeni dyskowej na dyskach SSD oraz jako nieliczni zadbamy o bezpieczeństwo Twojego serwera wykonując backup danych co 6 godzin. To tylko część zalet naszego hostingu. U nas nie kupujesz w ciemno. Zamów darmowy, 24 godzinny serwer testowy i sprawdź nas.

Opublikowano

Miałem serwer w ownserwer.pl ale to dawno więc moja opinia nie była by tutaj obiektywna, gdybym oceniał ten hosting. Ogólnie polecam fiberhost.pl wszystkim moim znajomym bo sam się nigdy nie zawiodłem. Skontaktuj się z nimi na facebooku dali info że dają miesiąc za darmo jeśli nie jesteś zadowolony z konkurencji - ale nie znam dokładnych informacji. Najlepiej napisz do nich :).

Opublikowano

Czy wy nie umiecie czytać ze zrozumieniem? Koleś nie szuka innych hostingów tylko się pyta czy zostać na ownserwer...

Jeżeli dobrze pluginy skonfigurujesz to nie bedzie problemów. Ja na 3,5gb ram z 30 pluginami uciągłem 80 osób bez lagów na ownserwer. Nie 64mb na slot tylko 72mb na slot na ownserwer jest....

Maszyna Sprzedana.

Opublikowano

Miałem "serverownie" na ownserver konkretnie 2 servery 23 i 21 slotów i byłem zadowolony.Na 1 serverze z gildiami było 27 pluginów i nie lagowało na 2 skyblocku miałem aż 46 pluginów również nie lagowało dlatego ja ci polecam ownserver mają dobre stawki za sms i tanio :D

Opublikowano

xxx

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

Powiem wam tak: Kupuję za kilka dni serwer Fiberhost. Niedługo odświeżę temat i powiem, który wg mnie hosting jest lepszy. Dzięki za odpowiedzi! ;)

Opublikowano

Dobra, zobaczyłem wasze odpowiedzi, a jeszcze nie kupiłem, więc jeszcze spytam: Czy przy ofercie Minecraft 72MB 13 slotów i pluginy typu Essentials, PermissionEX itd. bedą lagi?

EDIT: Jeszcze spytam czy disconnect.pl to dobry Hosting?

Opublikowano

Nie będzie lagów. Nie przejmuj sie wypowiedziami którzy twierdza ze lagi sa. Ja od roku na ownserwer jestem i lagów nie ma! Jak dzieci nie potrafią zrobić z pluginami to przy 2gb ram i 20 slotach beda miec lagi.... ja na 3,5gb ram 80 osób bez lagów uciągłem.

Maszyna Sprzedana.

Opublikowano

Czy wy nie umiecie czytać ze zrozumieniem? Koleś nie szuka innych hostingów tylko się pyta czy zostać na ownserwer...

Jeżeli dobrze pluginy skonfigurujesz to nie bedzie problemów. Ja na 3,5gb ram z 30 pluginami uciągłem 80 osób bez lagów na ownserwer. Nie 64mb na slot tylko 72mb na slot na ownserwer jest....

Ja dokladnie tak samo jak ten kolega mialem kiedys serwer minecrafta 15/15 slotow caly czas 0 lagow na 72mb ram - slot i bylo wszystko dobrze niestety padl bo byl jakis problem z maszyna na serwerze tzn. nie chcial sie serwer polaczyc i przez miesiac czasu mialem go wylaczonego ale jak napisalem do nich to odrazu to naprawili serwer odpalilem i znowu dzialal wiec powiem tak

gdyby dodali itemshop wczesniej to mialbym teraz tam serwer ponad 100slotow :-) Polecam ownserver nigdy sie prawie na nim nie zawiodlem tak jak mowie tylko ten 1 raz :-)

@2up Essentials i permissionsex wydaje mi sie ze nie laguja na moim serwerze jest 27 pluginow i nie laguje a sa te co wymieniles :-)

Juz niedlugo nowy serwer minecraft

Skybelblock 1.6.2

Opublikowano

Fiberhost jest 1000 razy lepszy. Ponieważ ma więcej serwerów minecraft co oznacza że tam czesciej osoby kupuja.

Mam 60 slotów DIAMOND i nie narzekam,

Zero lagow, support bardzo sszybko odpisuje

Opublikowano

@Aprilla dzięki w zaangażowanie w temat ;)

Ale teraz jeszcze spytam osoby mające na disconnect.pl Czy ten hosting jest wg was dobry? Bo chce przetestować w końcu wybrać wg mnie najlepszy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...