Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Exp Bug ;p

Paradox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety jest to artykuł stary (aktualnie nie wiadomo czy będzie dalej działać).

Dodany dopiero dzisiaj ponieważ MPC miało awarię i nie mogłem się podzielić z wami tą informacją...

Błąd ten polegał na tym że można było ciągle oddawać questa (400k expa w zależności od szczęścia) bez wykonywania go.

No a więc przy chęciach można było wbić 70lvl w kilka godzinek...

Aby dokonać tego cudu trzeba było posiadać lvl 41 lub 43 (od tego lvla są dostępne questy w bellua z lardami/megatronami i na wyższym lvlu z scolarami).

Po wykonaniu jednego z tych questów przy odrobinie szczęścia wyskoczył nowy quest (tym razem ten sam z dopiskiem repetable czy jakoś tak).

W tym nowym queście musieliśmy wykonać to samo co w poprzednim tylko bez żadnej pomocy (party).

Gdy skończyliśmy tego questa i poszliśmy aby go oddać mogliśmy go oddawać w nieskończoność (liczba naliczania questowego nie spadała do 0/15 przez co mogliśmy co 4 sekundy zyskać duże sumy expa).

Piszę o tym "mogliśmy" ponieważ firma prowadząca KO aktualnie zablokowała wszystkie NPC i próbują naprawić ten błąd...

Osobiście nabiłem na tym z 43 na 59lvl w przeciągu godziny.

Są osoby które w ciągu 1 dnia wbiły 83 lvl...

Firma prowadząca KO napisała że osoby które korzystały z buga zostaną znalezione i zbanowane...

Jednak sądzę że kara spotka jedynie osoby które wbiły na tym bugu 70/80 lvle...

Teraz pozostaje nam tylko czekać :)

Aaa i jest możliwość że po odpaleniu NPC bug nadal będzie działał (chyba że usuną repetable questy).

To wszystko co chciałem napisać :)

Żeby nie było że ściemniam wyszukajcie sobie na KoK postać IIDonTTryII

07be881a3e09b3d3.jpg

Opublikowano

A ja się dziwie czemu nie moge questów oddawać u npc w el morad... kurde niech to naprawią bo mnie to wkurza !

であるSpidoo

Opublikowano

No a więc bug z questami został naprawiony (działają już wszystkie questy).

@Topic

Niestety wszyscy userzy którzy korzystali z tego buga dostali bana (w tym ja).

Ban jest na 7 dni i po tym okresie lvl postaci zostanie przywrócony do stanu pierwotnego.

No a więc na 7 dni pozbyłem się głównej postaci ;P

Ale trudno nową postać wyexpie ;P

07be881a3e09b3d3.jpg

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...