Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Hamachi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wziąłem hamachi jako grę ponieważ nie wiedziałem gdzie usadzić posta. Problem jest dosyć dziwny (dla mnie) instalacja przebiegła znakomicie , miejsca na dysku jest dużo , internet jest dosyć szybki (8mb)

jednak obecność hamachi na komputerze wywołuję duże pingi. A mianowicie program nie działa jak powinien z mojego punktu widzenia. Cały interfejs i inne tego typu pierdoły działają poprawnie ale gdy hamachi wchodzi w kontakt z innymi komputerami ping rośnie chodzi mi o to , że gdy po prostu gram mam pingi kosmiczne. Pojawiło się to dopiero tydzień temu , mam modem internet przez kabel i nie wiem czym jest przyczyna tak zwanego zamulania gry. Weźmy pod uwagę grę minecraft , podczas używania hamachi (by grać na serverze) posiadam 1fps oraz 999ms. Instalowałem starsze wersje , wykonywałem reinstalle programu hamachi nawet próbowałem używac innych programów , które pełnią taką samą rolę jak hamachi. Na nic , cały czas ten sam problem. Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją i nie wiem kompletnie co robić. Wina komputera , programu a może operatora internetu? Mam od 2 lat ten sam modem i grałem na nim w minecraft bez tego problemu , który wam przedstawiłem.

Liczę na odpowiedź.

Opublikowano

Może masz zbyt internet obciążony.

Czym może się charakteryzować obciążenie internetu? Faktycznie na internet narzekam strasznie.. Jednak wcześniej był dalej taki beznadziejny i wszystko działało.

Opublikowano

Podczas używania hamachi mam włączony tylko Steam , internet jest szybki podejrzewam , że dał by rade uradzić taką ilość programów.

Opublikowano

Hmm. A w jakiej sieci masz internet? Poczytałem trochę w internecie i osoba miała podobny problem. Musisz zadzwonić do dostawcy i się jego spytać czemu tak jest. Bo możliwe, że wina stoi po ich stronie.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Moim dostawcą internetu jest Vectra , bardzo problemowa i mało odpowiedzialna sieć. Od początku myślałem , że to skutek operatora.

Dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Moim dostawcą internetu jest Vectra , bardzo problemowa i mało odpowiedzialna sieć. Od początku myślałem , że to skutek operatora.

Dziękuje za pomoc.

Z vectrą jest różnie. Słyszałem o niej kilka złej opini. Jak chcesz mieć dobry internet to polecam zmienić na UPC.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

To oznacza zmianę operatora.. Planowałem zwiększyć prędkość ponieważ przy tym dostaje się nowy modem , ale może jednak warto jest nie ryzykować z vectrą i zmienić operatora na dobre. Jednak nie wiem czy UPC , które polecasz jest takie tanie przy przykładowej prędkości 8/16MB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...