Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mój pomysł na nowego minecrafta

Gość michal12386

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. jak oceniasz pomys? ?

• zajebisty pomys?
      1
    • extra pomys?
      1
    • super pomys?
      0
    • fajny pomys?
      1
    • ?redni
      1
    • taki se
      6
  2. 2. zajebisty filmik nie ?

• tak
      8
    • zajebisty
      2
  3. 3. masz jeszcze jaki?pomys? ? dopiszemy

• pewnie
      3
    • niestety nie mam
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michal12386
Opublikowano
Witam i chciałbym przedstawić moje pomysły na następnego minecraft’a ^.^
Jakie by były nowości :
oczywiście naprawione błędy jakie będą w 1.5.2 lub 1.6.6 zależy kiedy będą prace
I nowe bloki ^.^
rozżarzony obsydian (jest tylko w wersji mobilnej)
błękitny kwiat (też w wersji mobilnej minecraft’a)
schody ,stopień drzwi i płytka naciskowa z obsydianu ^.^
dodanie rudy rubinu i rubinu ^.^
a teraz moje pomysły bardziej mojego autorstwa ^.^:
dodanie krzeseł stołów i kanap (skoro są dywany ^.^) i szafy
aby było więcej drzwi a żelazne drzwi aby otworzyć trzeba by było kliknąć 5 razy ^.^
żelazne drabinki i żelazne patyki (kilofy i inne narzędzia by się craftowało albo drewnianymi albo żelaznymi patykami).
i żeby były okna drewniane i rzezane tak by wyglądał crafting: z (najpierw układamy 2 sztabki żelaza jak deski na patyk a potem mamy 8 patyków):
dodam grafikę jak się dowiem jakie rozszerzenie
autor obrazu : michal12386
A z tego będzie 6 okien ^.^
Zamiast żelaznych mogą być drewniane patyki i w tedy będzie drewniane okno.
Zdarzają się pożary w minecraft’cie a co by było gdyby po pożarze było wszystko zwęglone a nie że znikają bloki?
mniej więcej tak to by wyglądało ^.^ a z spalonego drzewa czasami by się trafiał węgiel drzewny ^.^
I trawa też by była spalona czarna i nigdy by nie była zielona dopiero po zniszczeniu bloku spalonej trawy mieli byśmy blok ziemi i jak go włożymy z powrotem to w tedy by urosła.
A w pożarach był by większy dym i czad.
I dodanie warstwy tak :
Trawa
3 ziemi
2 gliny
2 ciemniejszej twardszej gliny ^.^
i dodanie nieba (aenther)
I wersja testowa. rzeczy drewniane w skrzyni też by się paliły zostawały by tylko rzeczy których nie idzie spalić np. kilofy z żelazną rączką.
Mogły by być ubrania nie zbroja tylko ubrania kolorowane ^.^
I kolejne . jak wyobrażacie sobie wbić pochodnie w kamień ?
to jest naprawdę nie możliwe w trawę lub ziemie tak ^.- a więc do rozgrywki by się dodało haczyk na pochodnie , że najpierw to wbijasz w ścianę lub w ziemię z kamienia a potem w to wkładasz pochodnie ^.^
I pochodnie by się wypalały świeciły by 3 dni minecraftowe
Kolejne ulepszenie to zmiana silnika graficznego aby minecraft miał więcej zaawansowanych opcji graficznych np. z grafiką szybką i prostą bardzo szybką albo w zaawansowaną tak jak shakery do minecraft’a włożyć domyślnie 3 shadery : wody, słońca (światło i cień + nic nie widać jak patrzysz na słońce) i roślin (chwieją się)
A do tego więcej mobów ^.^
A Worgule to unowocześnić minecraft’a dodać domyślnie samochody i pociągi.
wszystkie @up ulepszenia które warto dodać mogą być potwierdzone tym :(kto nie zna angielskiego nie zrozumie ^.^)

część druga ^.^

dziękuje daj lajka i info dodatkowe ten post by się ujawnił w zeszłą srodę (15.maja.2013) gdy by nie co niektóre osoby nie umiejące się co nieco ogarnąć ^.^ nie będę wymieniał kto bo znowu będzie coś nie tak
Opublikowano

Moim zdaniem pomysły Kiepskie, Minecraft niedługo będzie jakimś syfem RPG. Pełno bzdet dodają co chwilę. tak wgl. Po co ci szafa w minecrafcie? :X

Gość michal12386
Opublikowano

żałosne -.- tka niepodoba sie to nie graj pobież se alphe i bądz zacofany xD ludzie bez wyobraźni

Opublikowano

Obecna wersja mi się podoba ;) 1.6 Również.Pomysł z kwiatkiem również przydał by się na niebieski barwnik, Ale reszta pomysłów już nie, No ale na logikę po co komu szafa,krzesła w minecraft? ;_;

Żałosne? Poprostu wyraziłem swoją opinię ;)

Gość michal12386
Opublikowano

mówi człowiek bez wyobraźni do siedzenia kur** gdyby nie był potrzebny to nikt by nie instalował moda jammy futurine -_- krzesła i szafki bo pralki i lodówki nie chce chociaż lodówka do przechowywania żywności. ps do architektury co tam że krzesła z schodów i tabliczek wog-ule to chyba chcieli dodać krzesła i dodali do wersji mobilnej ^.-

nie życzę sobie takich komentarzy po prostu nie masz wyobraźni ^.^

Opublikowano

Mam prawo do komentowania ;) Mi się nie podoba i tyle... Nie mam wyobraźni bo nie chce szafek w minecraft ;_; ...

Powiem ci tak chyba nikt na tym forum nie chciał by lodówek w minecrafcie ._. Na co one?

Opublikowano

nie za bardzo .... wiesz co moze odrazu formułe jeden po co Ci meble to miało być przetrwanie a nie dekoatorium wnętrz

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

Po co wogóle wymyślasz takie pomysły... Za niedługo minecraft sam się zniszczy... Dla mnie pomysł do kitu.

1375193663-U933511.png

Opublikowano

Z jakiej to paki stworzyłeś dwa tematy? Link do poprzedniego:

www.mpcforum.pl/topic/949749-moj-pomysl-na-nowego-minecrafta

Tak samo autor komentuje opinie innych. Nie może się pogodzić z tym, ze takie pomysły to można bez żalu wrzucić do kosza. A wersja na androida niech ma i swoje oryginalne rzeczy, zachęcających do gry akurat na telefonie. A do grafiki to sobie ściągnij Optifine'a, jak ci coś nie pasuje. Od tego właśnie są mody.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Opublikowano

Dupa w Minecraftcie chodzi o kreatywność a nie o jakieś gówna (bez urazy).

Świat nie przyjął mnie, nie byłem gotów porzucic dawnego życia, ale bylem gotów rzucic sie w otchłan mroku aby móc zdziałac więcej i rzeby to wszystko sie skończyło.
The world will not accept me, I was not ready to give up his old life, but I was ready to throw himself into the abyss of darkness to be able to do more and sculptures that everything will end.

- Jestem poetą? Czy nie?

Opublikowano

Według mnie pomysły do kitu, pełno błędów ortograficznych (Przeczytajcie sygnaturę autora)

Pomysły po za tym do kitu, minecraft to "zgubiony rozbitek, który musi przeżyć", jak sobie kiedyś wymyślałem, po za tym na co ci te samochody? I na co by chodziły? Na węgiel? -_-

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Popracuj nad ortografia.
Pomysly wysylaj do mojangu.
Kogo na forum obchodzi co chcialbys zeby dodano w minecrafcie?
Ja chce slonie, ufo i dinozaury a jakos o tym nie pisze.

Opublikowano

Od takich rzeczy są właśnie mody. Wgrasz i masz 9012318923718923 nowych obrazków, kanapę, stół i nawet ganje :D

Serwer w którym odkryjesz prawdziwego siebie.

ELERION

Opublikowano

Szczerze?

Nie potrzebna nam szafa

Po kij marnować obsydian na płytkę naciskową?

Po co stopień drzwi? Dla kota?

Jedyne co mi się tu podoba to krzesła, stoły(i tak budują je na serwerach) i te zwęglenia.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Kombinowałeś i kombinowałeś i przekombinowałeś Minecraft to Minecraft osobiście wole wersje bety bez tych dupereli aby skupić się na budowaniu a nie expieniu / zabijaniu / ulepszaniu , lecz jest to miłym urozmaiceniem ale tylko na serwerach multiplayer .

A pomysł z kwiatkiem został jedynie dobrze do mnie przyjęty .

Opublikowano

tak sie grzecznie spytam.. na chuj to komu ? takie rzeczy jak tu wymiles za chuja nie wyjdzie do mc, poza tym to by popsulo cala gre.. 1/10 za cheeci.

Opublikowano

Tak jak wyzej. Prawe wszystkie pomysly do d....

Ja tam bym bardzo chcial nether reactor w zwyklej grze, niby jest portal ale reactor to jednak fajna rzecz, cos do czego mozna dazyc kiedy gra sie znudzi no i kolejna maszyna do swiata oraz fajny bajer ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

KICZ na całego, tak jak powiedziano up - nie pasuje Ci obecny minecraft to pobierz sobie mody, a nie wyzywasz wszystkich, że brak nam wyobraźni. Widzę, że chcesz zmienić Minecrafta w Simsy, ale Ci się to nie uda. Powiem Ci tak - łatwiej zmienisz swój minecraft.jar, niż całą społeczność Minecrafta, zwłaszcza, że Twoje pomysły są, nie oszukujmy się - raczej kiepskie. Tyle w temacie.

PS: Pozdrawiam za odpowiedzi, jakie utworzyłeś w ankiecie, chyba masz manię kultywowania swojej osoby, nie jest tak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...