Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Czy to jest kradzież?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy jeżeli pobiorę jakiś obrazek z google grafika i wytne jakąś cześć z niego i umieszcze na swojej stronie to to będzie kradzież i czy może być to karane prawnie?

SIEMA, JA JESTEM TASAKAMANA A TO JEST CAŁKIEM PUSTA SYGNATURA WIĘC JEŻELI CI POMOGŁEM DAJ LIKE !

Opublikowano

nie, nic nie będę mówił bo chcę skopiować trochę grafiki do paska pod przyciski menu.

SIEMA, JA JESTEM TASAKAMANA A TO JEST CAŁKIEM PUSTA SYGNATURA WIĘC JEŻELI CI POMOGŁEM DAJ LIKE !

Opublikowano
Zgodnie z art. 4 ust. 4 ustawy z dnia 4.02.1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jedn.: Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631) -"nie stanowią przedmiotu prawa autorskiego proste informacje prasowe".

dostałem taka wiadomość, możne pomoże
Opublikowano

Zdjęcia dostępne w wyszukiwarce na stronie www.google.com są tylko odnośnikami do poszczególnych stron na których się znajdują które zaś mają regulaminy jeżeli zdjęcie jest integralną częścią strony www prawie zawsze jest objęte prawami autorskimi. Jeżeli zdjęcie zostało umieszczone przez użytkownika korzystającego z danej strony ogólnodostępnej to niema podstaw do roszczeń prawnych związanych z rozpowszechnianiem ów zamieszczonego zdjęcia. No chyba że zdjęcie przedstawia wizerunek danej osoby [zdjęcie z wakacji] to osoba ta ma prawo do roszczeń dzięki którym osoba która wykorzystała zdjęcie poza miejscem w którym zostało zamieszczone do natychmiastowego usunięcia ów treści [Jeżeli zdjęcie zostało wykorzystane przez administratora strony na której zostało zamieszczone to o ile w regulaminie korzystania ze strony niema wzmianki o tym że wszystkie "dane zamieszczane przez użytkowników mogą zostać wykorzystane przez właściciela strony (handel informacjami/reklamy z podobizną osoby na zdjęciu)" / Ale jeżeli sposób wykorzystania zdjęcia w sposób godzący w jej dobre imię, osoba ta ma prawo od wystąpienia na drogę sądową w celu uzyskania rekompensaty oraz usunięcia swojej podobizny z ew. reklamy na bannerze/bilbordzie].

Opublikowano

Oki to daje przykład.

Dajmy na to że masz zdjęcie z rodziną na grillu zamieszczone na facebook-u to czy można je wykorzystać w reklamie taniego wina?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...