Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

matura pkt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak to wszystko się oblicza

np jak mam z tych przedmiotów co potrzebne na studia np same db , i maturę rozrze około 80% to ile mogę uzyskać pkt ?

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

najpierw ukończ 18/19 lat

bo w wieku 16 lat matur się nie piszę

a co do tematu to jak dojdziesz do matury to się dowiesz :)

wiem , tylko jestem ciekaw ile trzeba się natrudzić żeby uzyskać np 160 pkt/200 co i jak

Opublikowano

Z przedmiotów nie dostaje sie dodatkowych punktów na maturze xD

Liczą się tylko %

Opublikowano

Z przedmiotów nie dostaje sie dodatkowych punktów na maturze xD

Liczą się tylko %

no wlasnie to sie pytam jak sie to liczy jakos sie to mnozy itd ?

Opublikowano

Wszystko zależy od uczelni na jaką chcesz się dostać... Każda uczelnia ma inne przeliczniki % i inne przedmioty wymagane.

Oceny ze świadectwa się rzadko liczą przy rekrutacji. Zazwyczaj bierze się pod uwagę tylko oceny (procenty) ze świadectwa maturalnego.

Do tego często dochodzą egzaminy wstępne na bardziej oblegane kierunki.

Opublikowano

Wszystko zależy od uczelni na jaką chcesz się dostać... Każda uczelnia ma inne przeliczniki % i inne przedmioty wymagane.

Oceny ze świadectwa się rzadko liczą przy rekrutacji. Zazwyczaj bierze się pod uwagę tylko oceny (procenty) ze świadectwa maturalnego.

Do tego często dochodzą egzaminy wstępne na bardziej oblegane kierunki.

własnie pytam bo myślałem nad medycyną , ale przerażają mnie pkt na dostanie się na studia , chyba będę coś robił w kierunku inżynierstwa budownictwo albo coś innego

Opublikowano

Warto wcześniej się zastanowić i już na przy zapisie do liceum wiedzieć co będzie się studiowało... to bardzo pomaga w późniejszym etapie. Z medycyną bywa różnie... masz już lekarza w rodzinie? Ułatwiłoby to wiele spraw. Jeśli nie zawsze możesz próbować ale ostrzegam, że lekko nie będzie.

Opublikowano

W dzisiejszych czasach na NIEZŁĄ uczelnię dostaniesz się z wynikami z matury rzędu 40-50%. Dostać jest się łatwo, gorzej utrzymać po pierwszym roku :)

1374788544-U921656.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...