Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Assassin's Creed IV Black Flag

GutexPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Założyłem ten temat by poznać wasze zdanie:)

Gra będzie wielkim hitem gdyż to będzie chyba 1 gra akcji na nową konsole PS 4 ale czy to będzie wiązać się ze złą optymalizacją i znów komputerowi gracze będą musieli stanąć na głowie by sobie spokojnie pograć?
Co o tym sądzicie :)

43242342423.jpg]
Opublikowano

No moim zdaniem nie :) I Wiele ludzi poruszało ten temat na forum UBI. Kiedy BF 3 chodził na max detalach na full hd ekranie 42 cale, a AC ma problem działać płynnie na 800x600 ^^ to coś musi być nie tak :)

43242342423.jpg]
Opublikowano

wymagania coraz większe a graficznie wszystko stoi tak jest z każdą grą ;/

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

Hehe być może to jest spisek, że oni robią gry, które coraz więcej wymagają, abyśmy kupowali lepsze kompy ^^. A co do tematu to myślę tak jak inni. Różnica w grafice jest niewielka, a wymagania wygórowane. AC II Brotherhood chodził płynnie, a ta nowsza część (Nie pamiętam tytułu) zcinała jak nie wiem.

Opublikowano

Ta część będzie zawierać dużo walk morskich co jest bardzo fajne :D. Będzie można rozwijać swoją załogę itd. Fajnie będzie myślę, że nie zrobią nic złego z optymalizacją. Chociaż mało mnie to obchodzi, ponieważ kupie PS 4 :D Fabula mnie interesuje w tej części :D

Opublikowano

Ta część będzie zawierać dużo walk morskich co jest bardzo fajne :D. Będzie można rozwijać swoją załogę itd. Fajnie będzie myślę, że nie zrobią nic złego z optymalizacją. Chociaż mało mnie to obchodzi, ponieważ kupie PS 4 :D Fabula mnie interesuje w tej części :D

Fabuły jeszcze do końca nie znamy (: Co do tematu to z optymalizacją będzie tak samo jak w AC3...Lipa -.-

1375193663-U933511.png

Opublikowano

Fabuły jeszcze do końca nie znamy (: Co do tematu to z optymalizacją będzie tak samo jak w AC3...Lipa -.-

Co do optymalizacji - nie licząc Bostonu i NY w późniejszej fazie gry, to problemów nie było. Na tym silniku płynność zapewnia już 40FPS+, a do tego wystarczy sprzęt za ~1300zł.

No i pomijając kwestię kart graficznych AMD <_< .

Opublikowano

Bohaterem najnowszego AC będzie Edward Kenway, ojciec Haytama. Edward będziesz korzystał z dość ciekawego arsenału: 4 pistoletów skałkowych (długo się je przeładowuje dlatego zamiast ładować zmieni go na zapasowy), rapierów, strzelb, ukrytych ostrzy i dmuchawki (dość dziwne ale zobaczymy jak ta broń w praktyce się sprawdzi). Ubisoft położył duży nacisk na bitwy morskie, rozwijanie własnej załogi i ulepszania naszego okrętu (Jackdaw). Ma być także otwarty świat i nowy system reputacjii. Ciekawostką jest też możliwość posiadania własnej rajskiej wyspy i umiejętności nurkowania. Podsumowując wydaje mi się że Black Flag może być hitem, a tytuł uważam za bardzo obiecujący.

yj4x.jpg

Opublikowano

dmuchawki (dość dziwne ale zobaczymy jak ta broń w praktyce się sprawdzi).

A nie chodzi Ci o zatrute strzałki które od prawie zawsze praktycznie występowały w AC?

@top

Ciekawe czy będzie można zrobić coś w stylu "dive assassination" :D

Opublikowano

Dmuchawka to tak jakby bambusowa/drewniana rurka z których korzystali ninja, używa się ich przykładając do ust i wypuchając powietrze.

Wygląd:

dmuchawka1.jpg

Strzałki:

s6301824.jpg

yj4x.jpg

Opublikowano

A tam PS4 , xbox one ... W grze nie chodzi o grafikę tylko o system gry (przynajmniej przeze mnie ) rozgrywka jest ważniejsza , fabuła , system walki . Grafika jest raczej najmniej ważna

mihcio15.png

Opublikowano

Dmuchawka to tak jakby bambusowa/drewniana rurka z których korzystali ninja, używa się ich przykładając do ust i wypuchając powietrze.

Wygląd:

dmuchawka1.jpg

Strzałki:

s6301824.jpg

Gdybym miał tą dmuchawkę to każde zwierze w Polsce było by pod ochroną z powodu możliwego wyginięcia :D

U mnie w tematach 1 post = 1 like  :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...