Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] Alchemia dla początkujących

Nagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Alchemia jest metodą na ulepszenie naszego eq(broni,armor,acc) a także sposobem na łatwy gold :)

Dlatego wyjaśnię wam na czym ona polega i co z niej możemy zrobić :D

disjoint.jpg

Disjoint : Pod tą zakładką możemy zrobić elementy z materiałów alchemicznych.

Elementy wyglądają tak :

098244628e3bd68b.jpg

dismantle.jpg

Dismantle : Pod tą zakładką możemy zrobić elementy i adv za pomocą rozwalenia itemka.

Do 1 i 2 zakładki potrzebujemy :

3bd817da5d61c92f.jpg Void Rondo i Destroyer Rondo

Możemy to nabyć u Grocery Trader w każdym dostępnym mieście.

manufacture.jpg

Manufacture : W tej zakładce możemy zrobić z naszych elementów i tabletów gotowe stony (Kamienie Alchemiczne)

Tablety pozyskujemy z dropu wyglądają tak : :)

jade_int.jpg

jade_str.jpg

ruby_challenge.jpg

jade_stamina.jpg

Tablety

Są głównym surowce do wytworzenia Kamienia alchemicznego.

Bez nich nie zrobimy nic :D

Tak wygląda gotowy stone :

8d13c824fc252abe.jpg

strengthening.jpg

Strengthening : O to najlepsza zakładka na, której stracimy dużo czasu w grze xD

Dzięki niej możemy ulepszać nasze itemy na + a także dodawać gotowe stone ;p

Do refowania itemów są nam potrzebne elixy :

Broń - Weapon Elixir

Tarczę - Shield Elixir

Zbroję - Protector Elixir

Biżuterię - Accesory Elixir

Do tego jeszcze potrzebujemy Lucky Powder bez którego refowanie rzadko kończy się sukcesem wygląda tak :

cc3c6da8b1851b79.jpg

Możemy go nabyć u tego samego npc co Void Rondo i Destroyer Rondo :)

Alchemia wiąże się z ryzykiem.

Podczas plusowania przedmiotu, po nieudanej próbie, nasz przedmiot może.. zniknąć! przy wbijaniu plusów powyżej +5.

Dlatego też przydatną sprawą jest kamień Immortal, który dostać można w Item Mallu.

Bez immo nie ma co refować wysokich plusów z wyjątkiem normalnych itemów :)

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tiaa, tylko że tamten to za dużo nie zawiera.

Ludzie dorośnijcie jak poradnik może zawierać za dużo co Ty 13 lat masz. Nawet i tamten ma mało informacji ;]

Poradnik ten to dno nic nie zawiera mało informacji i tyle, dla osoby która zaczęła by grę ten poradnik jest bezużyteczne praktycznie;]

Nie wiem po co to się podpina żeby pokazać jakim jest się fajnym? jak chcesz coś robić do rób to dokładnie i poświeć temu ze 2/3h a nie 20 minut

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1. Naucz się pisać i przeczytaj początek swojej wypowiedzi >Pompa< "Jak poradnik może zawierać za dużo" ?

2. Jak tak hejtujesz zrób sam ! Każdy potrafi napisać "Ale to chujowe" a zrobić to już nie ! Zal mi takich ludzi !

3. Ogarnij gdzie jego temat był ! Jak bym nie napisał do Moderatora to by nie było nawet tego działu i nie wiedział być, że jego TuT istniał !

4. Zacznijcie myśleć ! Myślenie nie boli !

@UP

Pisałeś w każdym moim TuT i większość ci się przydała a teraz pora na hejt bo masz zły humor ? LoL

Opublikowano

Ludzie dorośnijcie jak poradnik może zawierać za dużo co Ty 13 lat masz. Nawet i tamten ma mało informacji ;]

Poradnik ten to dno nic nie zawiera mało informacji i tyle, dla osoby która zaczęła by grę ten poradnik jest bezużyteczne praktycznie;]

Nie wiem po co to się podpina żeby pokazać jakim jest się fajnym? jak chcesz coś robić do rób to dokładnie i poświeć temu ze 2/3h a nie 20 minut

Poćwicz umięjętność czytania ze zrozumieniem bo widać że trochę słabo z nią u Ciebie.

Tiaa, tylko że tamten to za dużo nie zawiera.

76561198001815076.png
Opublikowano

Inaczej poradnik jest chujowy jest mało zawarych informacji jak nazwa wskazuje powinien to być poradnik dla początkujących a tu jest gówno zawarte gdzie jak rozbić elementy, jakie sa elementów tablety bla bla bla itd, i jak coś mi sie podoba to pisze ze fajnie a jak jest do dupy to pisze ze jest do dupy i naucz się przyjmować krytykę i nie wciskaj komus ze ten poadnik jest pro i ma wszystko co powinien miec ;]

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@UP

Jak chcesz więcej informacji napisz TuT... Nie licz na innych bo uwierz mi nikt w tym dziale nie postara się coś napisać.

Opublikowano

Poradnik mozliwe ze przyda sie nowym jest wszystko co potrzeba. Natomiast ja osobiscie znam na pamiec alchemie ;p

579571423327107377857.png

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Silkroad] Alchemia dla początkujących

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...