Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Gildia przez CommandBlock.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. CZy mógłby mi ktoś pomóc, w sprawie takiej ;p. Zrobiłem swój serwer wszystko pięknie śmiga, ale przez 1 rzecz serwer moze nie powstać. Chodzi mi o to, że jak ktoś naciśnie guzik, to będzie go dodawało do gildi np. mpcforum. Pomoże mi ktoś jak to zrobić? Za pomoc Limit Lików.

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

Jest to na 99% możliwe lecz ja nie bawiłem się CommandBlockami więc Ci nie pomogę ale daje Ci prawię pełną nadzieje, ponieważ w CommandBlocku jest funkcja która odnosi się do "PlayerNick" lub coś w tym stylu, który stoi w pewnym obszarze od CommandBlocka. I pewnie jest też komenda dla admina która dodaje przymusowo gracza do danej Gildi :D Więc jak pisałem 99% realne, ja Ci daję nadzieje xD i Życzę powodzenia w poszukiwaniu ;) Pozdrawiam.

PEACE

Opublikowano

@up- Dodam tylko że do tej gildii której ma dołączać się CommandBlockiem ustaw ją jako otwartą gildie ;)

PEACE

Opublikowano

@Kamill32

Po co mam dodawać do permisji skoro ja na OP nie moge dolaczyc...

@Bloody74

A wytłumaczyłbyś jak to ustalić?

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

Niestety, przez CommandBlock nie da się dołączyć do gildi. Jak gracz pisze /f join <nazwa gildi> to wtedy jego nick jest zapiętywany, że on jest w tej frakcji, a commandblock nie moze byc w frackji

@edit

Nie doczytałem posta wyżej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...