Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ranked - League points. Prosze o pomoc.

PAWLIKgrEbOciN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Otóż to chcialem sie dowiedzieć dlaczego dostaje tylko 3,4,5,6 punktów za wygraną na Bronze 1 nawet jak mam 0 punktów. Chciałbym sie dowiedzieć czy da sie to jakoś zrobić zeby sie dostawało więcej ? Jak chcecie o to mój nick: PavlikITyle serwer: EUW. Aha i jeszcze jedno, 3 tygodnie temu zrobiłem transfer z EUNE na EUW może przez to tak sie dzieje bo na nodicu dostawalem po 15 za wygrana na silver IV a tu dostaje po 3-6 na Bronz 1.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W:L masz 191:196 - nie dziw się. Poza tym to dywizja I więc tak będzie niestety.

W dywizji IV nawet na srebrze przychody LP są spore (po 15) a w I jak już było wałkowane multimilion razy przychody LP są niskie.

Rozwiązanie? Graj. I wygrywaj. Więcej niż przegrasz.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ja miałem tak, że na Bronze I do 40 pointsów dostawałem po 5-6 a od 40 już normalnie po 20 leciało

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Powtarzam to już bardzo często, punkty ligowe są przyznawane tym mniej im bliżej jesteś awansu do kolejnej pełnej ligi. Oprócz tego pod uwagę brane przez system jest twoje ukryte elo, które w przypadku małej ilości powoduje zmniejszone zdobywanie punktów ligowych (do czasu "unormowania" ukrytego LP z dywizją/ligą).

Opublikowano

W:L masz 191:196 - nie dziw się.

Rozwiązanie? Graj. I wygrywaj. Więcej niż przegrasz.

Po pierwsze to nie jest bug - tak ma być.

Odpowiedzieliśmy Ci już - masz Dużo przegranych i mało wygranych. Dlatego masz niskie MMR - takie ukryte ELO. W dywizji I system sprawdza, czy jesteś gotów przejść wyżej. Jeżeli więc system widzi, że masz dużo przegranych a mało wygranych, to będzie się starał Cię dłużej testować i będzie Ci dawał mało LP a to wszystko z tego powodu, że gdy już wejdziesz na srebro, to z niego nie spadniesz. Jeżeli ktoś ma dużo wygranych, to system chce go przepchnąć wyżej i będzie dawał mu dużo LP a nawet są takie przypadki, gdy awansuje np. z Brąz I na Srebro IV omijając jedną dywizją, gdyż stwierdzi, że z takim MMR powinien tam być.

Nie wiem co więcej mogę dodać.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...