Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mozna cos takiego napisac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy mozna napisac w c++ program ktory bedzie szukal danego obrazka a potem wykonywal inne funkcje ?? Albo jakos przez javascript?? Chodzi mi tutaj o strone www.fancop.pl na ktorej zbiera sie fanow :) Chcialem zrobic do tego bota w c++ poniewaz jak w au3 zrobilem to 80% procka nie ma..

Opublikowano

no to panie, żadnego szukania obrazków nie będziemy tu uskuteczniali... to dobre dla 12 latków !

komunikacja sieciowa, lecz zamiast w c++ zrobiłbym to w jakimś rubym/pythonie/etc.

jeżeli upierasz się na c/c++ to polecam curla - nie wiem czy najlepszy ale ja go używam i jest całkiem ok.

zrobie Ci mały tutorial teraz, pokazujac na rubym:

1. Logowanie

logujemy sie, i patrzymy w Fiddlerze (możesz użyć zamiast tego jakiegoś dodatku do przeglądarki, np Live HTTP Headers) co zostało wysłane.

49DUlO8.png

W zakładce cookies widzimy cookisy które zostały wysłane, jest tam PHPSESSID

Pierwszy problem to pobranie cookisa PHPSESSID żebyśmy mogli pozostać zalogowani, oraz oganięcie wtf is token który jest tu wysyłany.

Zacznijmy od pierwszego problemu. Cookis PHPSESSID jest wysyłany do naszej przeglądarki jak tylko wejdziemy na daną strone.

Drugi problem to ten token. Jak wiemy jest tutaj wysyłany formularz html, więc spójrzmy w kod strony - i o to mamy

<input type="hidden" name="token" value="f0644b46918ae4d69ee9da5b40115ecb" />

Za każdym odświeżeniem strony token jest inny, więc będziemy odczytywali go z kodu strony

Następnie wysyłamy POST'a i logujemy się ;) jesteśmy zalogowani patrz kod niżej

Przykład w rubym, możesz to zrobic w kazdym jezyku, z uzyciem innych bibliotek, niektóre będą obsługiwały cookisy za Ciebie, w tym wypadku nie użyłem takiej biblioteki żeby wyjaśnić jak to się dzieje :)

require 'rubygems'
require 'hpricot'
require 'rest_client'
require 'open-uri'

doc = Hpricot(open("http://pl.fancop.com"))

doc.search('input').each do |item|
    if(item['name']=='token')
        puts item['value']
    end
end

@client = RestClient
@client.get('http://pl.fancop.com') do |response|
  @SESSION = response.cookies  #zapisujemy wszystkie cookisy do zmiennej SESSION
  Hpricot(response.body).search('input').each do |item| #szukamy all elementy typu input
      if item['name'] == 'token' #jezeli pole name tego elementu to token
          @token = item['value'] #tzn ze mamy token, zapisujemy go do zmiennej token
      end
  end
end

@client.post('http://pl.fancop.com/?',
         {:token => @token, :email => 'twojemail', :haslo => 'haslo', :x => 20, :y => 10,
        :zapamietaj_mnie => 'true', :regaccept => true}, @SESSION) #Wysylamy zapytanie typu POST
                                       #ktore przechwycilismy w fiddlere
                                       #token ktory odczytalismy z kodu                 #strony, oraz ciasteczko sesji

#Powinniśmy być teraz zalogowani, wystarczy teraz wysyłac do każdej strony @SESSION
#
#np.
#@client.get("fancop.com/glosujNaTak?id=123, @SESSION)

Powodzenia, poznałeś wiedzę tajemną, nigdy więcej szukania obrazków.!... :D

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...