Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

lamus2223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy możecie mi polecić jakąś kartę graficzną(do 600zł),aby WarZ chodziło jak najpłynniej? :) Jeżeli będzie to potrzebne,to podam parametry komputera.

mcgc.gif

Opublikowano

Przydadzą się parametry komputera, zasilacz itp. bo karcie może braknąć mocy lub po prostu procesor ją będzie ograniczał.

Opublikowano

Tutaj jest pierwszy akapit z polecenia dxdiag:

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 5/21/2013, 15:07:08
Machine name: KOMPIK
Operating System: Windows Vista™ Home Basic (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.130308-1436)
Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: PC-FACTORY
System Model: To Be Filled By O.E.M.
BIOS: BIOS Date: 07/01/08 08:37:01 Ver: 08.00.14
Processor: AMD Phenom 8450 Triple-Core Processor (3 CPUs), ~2.1GHz
Memory: 2942MB RAM
Page File: 2300MB used, 3823MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 7.00.6002.18107 32bit Unicode

Zasilacz ma moc 300W-350W(sprawdzałem pierwszy raz,więc mogę się mylić :]).

mcgc.gif

Opublikowano

Polecam tą :P. Chodź w ogóle sie nie znam, ale ta mi na warz pozwala na high grać :D

http://allegro.pl/karta-graficzna-pcie-asus-gtx550ti-1024gddr5-i3210053949.html

ta karta jest droga i gówniana ;d

Tutaj jest pierwszy akapit z polecenia dxdiag:

------------------

System Information

------------------

Time of this report: 5/21/2013, 15:07:08

Machine name: KOMPIK

Operating System: Windows Vista™ Home Basic (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.130308-1436)

Language: Polish (Regional Setting: Polish)

System Manufacturer: PC-FACTORY

System Model: To Be Filled By O.E.M.

BIOS: BIOS Date: 07/01/08 08:37:01 Ver: 08.00.14

Processor: AMD Phenom 8450 Triple-Core Processor (3 CPUs), ~2.1GHz

Memory: 2942MB RAM

Page File: 2300MB used, 3823MB available

Windows Dir: C:\Windows

DirectX Version: DirectX 11

DX Setup Parameters: Not found

DxDiag Version: 7.00.6002.18107 32bit Unicode

Zasilacz ma moc 300W-350W(sprawdzałem pierwszy raz,więc mogę się mylić :]).

za słaby zasilać , i procek też słaby troszQ

Opublikowano

GX550 Ti jest dobra, specjalista się znalazł...

Kumpel miał te kartę i widziałem jak się na tej karcie gra i jak wygląda płynność ;d

Opublikowano

Podsumowując, mam kupić nowy zasilacz i procesor? Jeżeli tak,to poprosiłbym was o nazwy/linki do tych polecanych części. ;) No i oczywiście nadal czekam na opinie o dobrych kartach graficznych.

mcgc.gif

Opublikowano

Podsumowując, mam kupić nowy zasilacz i procesor? Jeżeli tak,to poprosiłbym was o nazwy/linki do tych polecanych części. ;) No i oczywiście nadal czekam na opinie o dobrych kartach graficznych.

Moim zdaniem nie opłaca Ci się wymieniać już części do tego PC, lepiej złożyć coś nowego niż marnować kasę żeby w takiego ładować. Jeśli masz ten procesor, a zamierzasz wymienić to pewnie będziesz musiał zmienic też MOBO bo może nie uciągnąć i padnie sekcja zasilania.

Powiedz jaki masz budżet do wydania to coś Ci złożymy :D

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

ta karta jest droga i gówniana ;d

To jest forumowy ...Nie sluchaj jego wywodow.

Karta jest dobra i gra sie na niej plynnie. Jednak wszystko zalezy od pozostalych "czesci" kompa.

Ja Ci powiem jedno. Jeden z moich kompow ma AMD FX 4100 4x3.8 GHz , 4 GB ram i uwaga, leciwego GF8800 GS z 384ram ! I gram na srednich ustawieniach z fps ZAWSZE pow. 25 fps :)

Kupujac karte kieruj sie.jej parametrami a nie iloscia ramu, aczkolwiek dzisiaj 1 GB ram na grafie to minimum :)

test

Opublikowano

To jest forumowy ...Nie sluchaj jego wywodow.

Karta jest dobra i gra sie na niej plynnie. Jednak wszystko zalezy od pozostalych "czesci" kompa.

Ja Ci powiem jedno. Jeden z moich kompow ma AMD FX 4100 4x3.8 GHz , 4 GB ram i uwaga, leciwego GF8800 GS z 384ram ! I gram na srednich ustawieniach z fps ZAWSZE pow. 25 fps :)

Kupujac karte kieruj sie.jej parametrami a nie iloscia ramu, aczkolwiek dzisiaj 1 GB ram na grafie to minimum :)

a ty znowu się dodupiasz -,- jak dziecko

a ta karta jest słaba i shitowata , za te cene kupi sobie dużo lepszą kartę i pogra na full detalach

Opublikowano

Moim zdaniem nie opłaca Ci się wymieniać już części do tego PC, lepiej złożyć coś nowego niż marnować kasę żeby w takiego ładować. Jeśli masz ten procesor, a zamierzasz wymienić to pewnie będziesz musiał zmienic też MOBO bo może nie uciągnąć i padnie sekcja zasilania.

Powiedz jaki masz budżet do wydania to coś Ci złożymy :D

Na aktualną chwilę,to 700zł. Ale jeżeli mam kupować cały komputer,to muszę sobie dozbierać "trochę" :)

mcgc.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepiej poszukaj kartę GTX 660 Ti Boost dosyć dobra jest sam z niej korzystam i mam około 30-75 fps w Campos

mikolaj1222.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...