Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wgrać nowszego androida i z czym to się wiąże?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem w swe ręce x10 mini pro z andkiem 2.1. Wiem że jest możliwośc wgrania 2.3+ Lecz nigdy się tymi androidami nie bawiłem. Czy jest jakieś ryzyko? Wiem że traci się gwarancję, ale poza tym? Czy możliwe że jeśli coś pójdzie nie tak to telefon już nigdy nie odpali? I jakie są w ogóle szanse że to się powiedzie?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Jeśli nie grzebiesz w bootloaderze to nie ma szans że telefon się ucegli. Gdy wgrywasz dobry i stabilny ROM to masz 99.9% szansy że wszystko się powiedzie, tylko musisz postępować wg. instrukcji jaka jest podana w opisie danego ROM'u.

@PS. Nie traci się gwarancji bo dzięki SEUS'owi można w 5 minut wgrać stockowy system.

@PS2.Tak stary telefon i jeszcze ma gwarancję? ;d

Opublikowano

2.1 nieruszany?

Myślisz już o jakimś konkretnym ROMie? ;> rzucę okiem wieczorem na forum XDA i jeśli chcesz to mogę Ci pomóc ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

W sumie Makinie to jestem nowy i właściwie to nie wiem o tym nic :) Chciałbym raczej coś z andkiem 2.3.7 bez bajerów, stabilny. Jeśli miałbyś ochotę pomóc to ja chętnie tą pomoc przyjmę. Tylko mówię, jestem w tym zielony :-)

PS. I tak Android 2.1 nie ruszany ani nic nie grzebane w systemie.

Hm w nie których urządzeniach są logowane wszelkie zmiany kernela lub systemu. Ogólnie działanie flashera.

I co ja taki początkujący mam przez to rozumieć?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Hm w nie których urządzeniach są logowane wszelkie zmiany kernela lub systemu. Ogólnie działanie flashera.

I co ja taki początkujący mam przez to rozumieć?

W sumie to nic, ale tylko mówie :D
Opublikowano

Tak ma gwarancję, ale nie o nią mi tu chodzi, po prostu obawiam się że coś popsuje i nie będę w stanie tego naprawić. Ale to już raczej wyjaśnione. Jeśli mógłby ktoś wyjaśnić mi szczegółowo na pw lub tu w temacie jak wykonać tą zmianę to dzięki z góry.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

1.Mój brat coś robił i telefon się co chwile Wieszał ale przyjeli na gwarancji

2. Mój kolega ma x10 i mówił że and. 4.0 działa tam lepiej niż 2.1

3. Nie lepiej iść do serwisu ?

#JebacSygnatury

Opublikowano

W autoryzowanym Ci tego nie zrobią.

U "znajomego" rozpieprzą telefon ew. to zrobią. Ale komu będzie sie chciało dobierać roma. :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tylko dobrze dobierz ROM, niektóre nie zmieniają androida, tylko zmieniają 1 linie w build.prop ale tak czy inaczej, XDA Developers Forum, w szukajce wpisz nazwę telefony, a dalej już wszystko pisze (angielski na poziomie 3 klasy podstawówki)

1. Brat musiał coś zwalić (instalował na custom zamiast na stock) albo sciągnął badziewny ROM. a co do gwarancji to zależy na kogo trafisz, jeden ci przyjmie a drugi nie, loteria (chyba ze masz znajomego albo coś :D)

2. Nie jestem pewien czy ten "android 4.0" to nie zmiana w build.prop, wiec możliwe placebo, jednak nie jestem pewien, nie mam X10 tylko Ace-i ale podobnie się wgrywa romy

3. tak jak @up, w serwisie nie zaktualizują ci androida, chyba że sam sony wyda aktualizacje.

Opublikowano

Hm w nie których urządzeniach są logowane wszelkie zmiany kernela lub systemu. Ogólnie działanie flashera.W sumie to nic, ale tylko mówie :D

Zawsze można z tego pliku wyczyścić rzeczy których się nie chce mieć.

jesli cos zjebiesz przy wgrywaniu systemu zawsze mozesz sformatowac go przez usb, wiec nie ma obaw

Jeżeli Ci chodzi o sformatowanie + wgranie stocka przez stronę producenta to zapomnij ponieważ x10 mini pro już nie jest wspierana nawet w sofcie.

1. Tak to jest gdy się nie robi tak jak powinno tylko w stylu " Niby działa, zostawiam"

2. 4.0 nie chodzi lepiej ale 2.3.7 już tak. :)

3. Do jakiego serwisu? WTF?!

1011932_514376648616209_1943977858_n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...