Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kamienie dusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, dlaczego mogę włożyć tylko 1 kamień duszy do zbroi? Np. Hwang poprostu wkładam i pisze mi Niepomyślnie coś tam a jak chcę drugi to piszę Nie umiszczono kamienia co jest?

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Item_Proto > kolumna Socket_pct po stronie clienta i serwera musi mieć tą samą wartość (równą ilości slotów na KD ile chcesz).

Opublikowano

Zmień value5 na jakąś liczbę np.30 lub więcej/mniej. Jeśli kd ma jakieś ulepszenie to daj to same value5 dla tego samego rodzaju kd. Pozmieniaj w item_proto i w mysql

Opublikowano

Ale mam to ustawiac w zbrojach czy w kd?

W zbrojach. Z tego co opisałeś wynika, że masz w item_proto serwer mniejsza ilość slotów ustawionych niż w item_proto clientowym.

Opublikowano

O ja pierdziu... To to jest w ch. roboty ze zrobieniem tego all OMG... Jest może jakiś szybszy sposób? <Ma, m pliki terenzo

Edit:

W item_proto serwerowym mam socket_pct na 3 a i tak wchodzi tylko 1 kd a w grze jest na 3 sloty :/

Miyoshi

Opublikowano

O ja pierdziu... To to jest w ch. roboty ze zrobieniem tego all OMG... Jest może jakiś szybszy sposób? <Ma, m pliki terenzo

To jest moment roboty - ok. 45 sek. Zmieniasz wartość w bazie danych w 10 miejscach (od +0 do +9). Robisz restart serwera. W tym czasie edytujesz item proto clientowe i identycznie też w 10 miejscach zmieniasz wartość na powiedzmy 3. Pakujesz locale wrzucasz do clienta i po krzyku. Upewnij się jednak czy mam rację... Gdyby był problem z KD że byłyby zadeklarowane jako ten sam typ kd, to byłby inny komunikat...

Opublikowano

Tak, moment roboty, jak mi w ch** zbroi nie działa i mieczy też ;/

Sprawdź najpierw na jednym. Skoro aż na tak dużej ilości itemów Ci nie działa to wina może być gdzieś indziej. Jednak obecnie tylko to mi do głowy przychodzi.

Opublikowano

No nie dziala bo dalem 3 zresetowalem serwa i dalej to samo. A moze byc wina w kd?

Miyoshi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...