Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Holandia/Norwegia  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który kraj

• Holandia
      11
    • Norwegia
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym po studiach wyjechać do Holandii lub Norwegii i temat ten chcę poświęcić na opinie którzy tam byli/są.Proszę pisać wsze wrażenia ;).Do tego poprosiłbym o głos w ankiecie.

Opublikowano

W Holandii byłem w dzieciństwie , więc powiem to co tylko słyszałem : bardzo pogodny kraj ( o dziwo nie przez marihuane :P ) , duuuuuużo impres , prostytutek itp. Amsterdam jest miastem prostytucji , łatwiejsza możliwość dostania narkotyków natomiast nie wygląda to tak jak mówią , że kupujesz 3 kg marihuany dziennie. kafejki sprzedają o ile się nie mylę maksymalnie 1 gram dziennie . Podobno miasto przyjazne dla studentów zagranicznych. Co do Norwegii , jeżeli chcesz mieszkać tam na stałe to lepszym wyborem wydaje mi się , że jest Holandia natomiast w Norwegii zarabiasz niewiarygodne sumy lecz wszystko równie drogo kosztuje. Jeżeli chcesz jechać tam na pare miesięcy albo rok to jeżeli sobie zaoszczędzisz to możesz mieć niezłą fortunę , lecz do życia (przynajmniej mi) to państwo jest dziwne choć nigdy w nim nie byłem

Opublikowano

5 gramów na kafejkę , jak wyżej masz marihuaninę - a co do Norwegii według mnie to na pewno nie jest klimat dla zmarzluchów , tam masz bardzo mało dni słonecznych - zimą dochodzi do 30-40 stopni na minusie - oczywiście w obu krajach jest dobrze z gospodarką i pracą.

Przygarnę kod bonusowy do WoT !

Opublikowano

Tu w ogóle nie ma wyboru....

Norwegia nie równa się z Holandią.

Wypierdalaj z Polski jak najszybciej do Holandii i staraj się jak najszybciej o obywatelstwo, a o Polsce zapomni, bo w tym kraju nie ma przyszłości.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up

Byłeś za granicą? W Polsce nie jest tak źle jak w innych krajach gdzie kryzys jest kilkukrotnie bardziej odczuwalny. Dużo Polaków myśli , że za granicą miód i mleko płyną rzeką lecz tak nie jest, nie mamy aż tak tragicznego państwa lecz przyznam , że dobrze to też nie jest :P

@topic

jeżeli chcesz coś przeżyć , poznać ludzi to bezwachania jechałbym do Holandii , w przyszłości sam chciałbym wyjechać do państwa gdzie najważniejsza nie jest emerytura czy praca lecz dobra zabawa np. Holandia , Hiszpania , Grecja czy niektóre stany Ameryki.

Opublikowano

Dla mnie Ameryka odpada zdecydowanie może tylko na wakacje :D.O norwegi myślałem ponieważ nie jest w UE a to dla mnie duży plus jednak nie ma takiej pogody jak w Holandii i jednak język w Norwegii jest przeszkodą.Co do pracy to myślę, że nie mam się o co martwić zamierzam skończyć studia inżynierskie, ale wiadomo może wyjść zawsze inaczej.

Opublikowano

Jak dobrze pójdzie, to będziesz malował statki w porcie i ledwo na coffee shoopa ci bedzie starczyć xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Skoro zamierzasz skończyć studia inżynieryjne, to raczej nie będziesz miał problemu z pracą może jakieś statki będziesz projektował, czy domu czy inne chujstwa dla inżyniera pracy jest od groma.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Holandia.

Ładny kraj, mili ludzie, dostęp do miękkich narkotyków (dla niektórych plus, dla innych minus), domy nad rzeką (zajebista sprawa).

Jak chcesz obywatelstwo musisz tam mieszkać 5 lat, pracować 2 lata i nie być karanym przez ostatnie 3 (?) lata, do tego należy zrzec się obywatelstwa polskiego - obywatelstwo przez naturalizację.

Opublikowano

Holandia. Nie Norwegia bo tam piździ.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...