Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Punkty na koniec gimnazjum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak oblicza się pkt na koniec gimnazjum więc że jest coś takiego

6 - 20 pkt

5 - 18 pkt

4 - 15 pkt

3 - 10 pkt

2 - 2 pkt

i jeśli mam np. 5 z WF'u i 5 z Biologii to mam już 36 pkt , tak ?

i ile jest pkt za test w 3 gim , słyszałem że za każdy osobny test jest 50 pkt jak jest cały dobrze.

Czyli jeśli doda się te 2 testy 100 pkt ( jeśli są full dobrze ) oraz z ocen ponad 100 pkt komuś wyjdzie to co?

Czy to tak wygląda czy nie ? Bo max jest 200 pkt na koniec gimbazy.

Wytłumaczcie mi to :P

u6pv.jpg

Opublikowano

możesz uzyskać 200pkt max
-100 za egzamin
-80 za oceny (4 oceny)
-20 dodatkowe , pożytek publiczny , czerwony pasek itd

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

A jak na stronie szkoły do której chcę iść pisze że :

• wynik egzaminu gimnazjalnego maksymalnie 100 pkt

(wynik przelicza się na punkty wg. zasady 1% =0,2 pkt. - z każdego zakresu można uzyskać maksymalnie 20 pkt.)

To znaczy to że ? ? ? xD

4 przedmioty max 80 pkt , a szkoła przyjmuje od 110pkt więc co :P , ile jest tych testów ?

u6pv.jpg

Opublikowano

Z egzaminu masz MAX 100punktów chyba, że szkoła bierze pod uwagę rozszerzony język.

Oceny są WYBIERANE najczęściej przez szkołę (zależy do jakiej będziesz chciał się dostać) i z tych przedmiotów masz kolejne punkty.

Reszta to wyróżnienia w konkursach, wolontariat itd.

Opublikowano

A jak na stronie szkoły do której chcę iść pisze że :

• wynik egzaminu gimnazjalnego maksymalnie 100 pkt

(wynik przelicza się na punkty wg. zasady 1% =0,2 pkt. - z każdego zakresu można uzyskać maksymalnie 20 pkt.)

To znaczy to że ? ? ? xD

4 przedmioty max 80 pkt , a szkoła przyjmuje od 110pkt więc co :P , ile jest tych testów ?

na to nie patrz , np z cześci przyrodniczej masz 50pkt mnozysz i wychodzi Ci ile otrzymasz pkt .

Opublikowano

Dobra i jeszcze jedno :P , czy trudno jest zdobyć 110 PKT :P ?

Zależy jak kto się uczy. Ja np. nie dobiję takiej liczby, aczkolwiek będzie to coś w okolicach.

Jeśli jedziesz na 3 i 4 (żadnych 2 z wybranych przedmiotów), a testy poszły Ci 70 punktów wzwyż (~) to nie będziesz miał problemów.

Opublikowano

Dobra i jeszcze jedno :P , czy trudno jest zdobyć 110 PKT :P ?

wszystko zalezy od egzaminu i ocen , zależy na kogo , dla osony co jedzie na dst to bedzie tyle miala , ja bede mial ok 140+

Opublikowano

wszystko zalezy od egzaminu i ocen , zależy na kogo , dla osony co jedzie na dst to bedzie tyle miala , ja bede mial ok 140+

Jestem on nie ona :P

Jadę na ocenach 3/4/5 ale do sql do której chcę iść przedmioty które są wliczane to :

j. polski, matematyka, biologia, W-F

Oceny :

Język Polski : 4

Matma : 3

Biologia : 4

WF : 6

testy też źle raczej nie poszły wszystkie ok. 60/70% dobrze więc raczej sie uda , myśle.

u6pv.jpg

Opublikowano

nie licz tego i tak się dostaniesz z palcem w dupie teraz każdego przyjmują.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Po pierwsze, zła punktacja. Punktacja wygląda tak:

6 - 19 pkt

5 - 16 pkt

4 - 13 pkt

3 - 9 pkt

2 - 0 pkt

Potem zależy do jakiej szkoły idziesz. Najlepsze jest to, że (przynajmniej w moim wypadku) na stronie szkoły były wypisane jako przedmioty wymagane do przyjęcia geografia, polski (wszędzie jest), matma, fizyka, a teraz kiedy się logowałem, to polski, angielski, informatyka i matma, więc wychodzi mi o 20pkt więcej i łącznie mam ~135pkt. Myślę, że przy 110 punktach mogą nawet cie przyjąć do najlepszej szkoły w województwie. Wszystko zależy od tego ile punktów będą mieli pozostali kandydaci.

Z ocen ci wychodzi około 50 punktów + 60-70% = ~120pkt, czyli powinieneś się dostać.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Po pierwsze, zła punktacja. Punktacja wygląda tak:

6 - 19 pkt

5 - 16 pkt

4 - 13 pkt

3 - 9 pkt

2 - 0 pkt

Potem zależy do jakiej szkoły idziesz. Najlepsze jest to, że (przynajmniej w moim wypadku) na stronie szkoły były wypisane jako przedmioty wymagane do przyjęcia geografia, polski (wszędzie jest), matma, fizyka, a teraz kiedy się logowałem, to polski, angielski, informatyka i matma, więc wychodzi mi o 20pkt więcej i łącznie mam ~135pkt. Myślę, że przy 110 punktach mogą nawet cie przyjąć do najlepszej szkoły w województwie. Wszystko zależy od tego ile punktów będą mieli pozostali kandydaci.

Z ocen ci wychodzi około 50 punktów + 60-70% = ~120pkt, czyli powinieneś się dostać.

chyba u ciebie , ta pkt co podal jest prawidlowa na 100% w małopolsce jak i nnych regionach , chyba że wasza szkoła wali w pawiana ?

I jeszcze jaki poziom ma twoja szkoła ?

Opublikowano

chyba u ciebie , ta pkt co podal jest prawidlowa na 100% w małopolsce jak i nnych regionach , chyba że wasza szkoła wali w pawiana ?

Ja mam taką punktację (Śląsk) ;>

Więc nie gadaj, że błędna.

Opublikowano

Szkoła jedna z najlepszych na Śląsku. Widocznie różne województwa mają różne punktacje. Nie bij mnie;c

ou7821.jpg

Opublikowano

Ja mam taką punktację (Śląsk) ;>

Więc nie gadaj, że błędna.

nie mówię że twoja jest błędna , ale costa1500 napisał że ta co jest w topicu jest błędna ? Nic mylnego ona jest poprawna ,, tylko każda szkoła może ustanowić swoją pkt itd

Opublikowano

nie mówię że twoja jest błędna , ale costa1500 napisał że ta co jest w topicu jest błędna ? Nic mylnego ona jest poprawna ,, tylko każda szkoła może ustanowić swoją pkt itd

Na pewno nie każda szkoła. Jak już to cke lub coś województwa.

Nie wiedziałem, że w każdym województwie jest inaczej.

EOT

ou7821.jpg

Opublikowano

za testy jest 100 pkt,80 za oceny i 20 to dodatkowe za takie akcje jak WOŚP itp.
Jeśli chodzi o testy to liczy się test humanistyczny oraz matma,co do angielskiego to zależy,szkoła może ale nie musi brać go pod uwagę.Przedmioty są wybierane na podstawie profilu na jaki chcesz iść. Jak ja szedłem do klasy technik informatyk to miałem matmę,angielski,informatykę no i polski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...