Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Prawo jazdy-przeniesienie sie z jednego osrodka do 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! Dziś moja sis zdawała na prawko.. 4 raz... Instruktor jej kazał inaczej ustawić lusterka no i nic nie widziała i wjechała w pachołek.. (Inni instr. nie zwracali na to uwagi) No i ciup siema koniec egzaminu.. to jest troche chore bo czeka sie miesiąc na jeden głupi egzamin a nawet więcej... i teraz pytanie: czy jezeli chce sie przenies z jednego osrodka do innego to jak wezmie te papiery to musi płacic za całyyy egzamin od nowa? te tysiąc zł chyba? Np. z Bytomia do Dąbrowy Górniczej. Jezeli odp. będą takie fajne dam se + wam . Dzięki..

O ! Pytanie jeszcze jedno... nie mozna czegoś zrobic ? Zeby jeszcze w tym osrdoku zdawać jeszcze dziś ? bo to jest chore.. 3 razy zdawała lusterka miała tak samo... teraz zdaje i facet sie uczepił jednych głupich lusterek i dup wjechała w pachołek i koniec egzaminu.. no Ludzie ! Czeka sie na egzamin 1-1,5 miesiąca który trwa 5 minut? No prosze was.. mozna coś z tym zrobic?

Opublikowano

Trzeba zabrać papiery , zanieść do innego ośrodka i ustalić Sobie egzamin.

Nie trzeba płacić bo kurs już ma odbyty.Jedyny kosz to egzamin.

Lusterka każdy ustawia Sobie indywidualnie więc jest to Jej wina.Takie są zasady i koniec

Opublikowano

Ale nie rozumiesz.. ze Egzaminator jej kazał ? Gdyby ich nie zrobiła tak jej kazał to by wogóle nie odpaliła silnika -.-.. A Zdaje na starych metodach chyba :)

Piszcie wszystkie swoje opinie... Co za debile w tej Polsce.. posranych lusterek sie upierdolic ! Co to za róznica? Zeby zaczeła odnowa ? boze.. Polska -.- Przepraszam za dziwne napisanie postu ale nie myślę dzis xD Chyba sie ubiore i jade do jakiegos dyrektora czy cos -.-

Opublikowano

Przecież lusterka się ustawia samemu, jeśli kazał jej zmienić pozycje po ustawieniu to coś jest nie halo, każdy egzamin jest rejestrowany, to może można przejrzeć ten materiał po słożeniu skargi.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ta własnie teraz sie dowiedziałem ze przez tego egzaminatora nie zdało juz 4 osoby ;O To ten ezgaminator coś zwalony jest lol. A Mogłaby wywalczyć jeszcze jedną jazde jeszcze dziś ? Bo do 24 czerwca ma czas do konca... a będzie czekała pewnie z miesiąc 2 tak jak zawsze...

Opublikowano

Teraz sie dowiedziałem czego innego od sis... Zdawała 3 razy.. Brała dodatkowe godziny i inne pomagające.. za Kazdym razem (tam gdzie się kręci te manewry z tymi pachołkami) Za kazdym razem miała ustawione lusterka na lini zeby nie wyjechać za nią... 3 Egzaminatorzy nie czepiali się i uwazali ze to jest dobre ( i tu moja siostra popełniała błędy i to nie jest jej wina ze ją tak uczyli) a ten 4 sie uczepił... Ponawiam moje pytanie: Czy jest mozliwosć aby złozyć skarge na tych ezgaminatorów i zeby jeszcze dziś zdawała? Proszę.. piszcie.. bo jak nie ogarnie do czerwca to wszystko od nowa +Na nowych zasadach .. dam +

Opublikowano

Można przenieść, ale po co?

Na drogę wpadnie kolejna kobieta która nie umie jeździć.

Według mnie po 2 niezdanych kursach, nie powinno się dostawać prawa jazdy!

Po co oskarżasz egzaminatora ?

Poprzednie 3 nie zdane egzaminy zwalisz też na innego ?

Proszę cię, niech siostra sobie daruje.

Opublikowano

Ale czy ty to rozumiesz?! Gdy ustawiała sobie lusterka zeby widzieć linie za kazdym razem egzaminator nie czepiał się i uczyli JĄ TAK !!! Naucz sie kurde nie wiem... Inaczej alfabetu w 1 klasie podst. A Pani Ci powie ze to jest zle i odnowa sie ucz... No to coś nie halo n ie ? >.< 3 Egzaminatorów uczyłą ją tak to tak sie nauczyla. nie jej wina co nie ? Tylko ten 4 jej powiedział ze nie moze.

Ale nie wazne juz.... Papiery juz se przenosi i będzie gdzie indziej zdawała.. teraz to tylko trzymać Kciuki ! :3 Dzięki wszystkim za pomoc macie +

Cls.

Nowicjusz
Opublikowano

Można przenieść, ale po co?

Na drogę wpadnie kolejna kobieta która nie umie jeździć.

Według mnie po 2 niezdanych kursach, nie powinno się dostawać prawa jazdy!

Po co oskarżasz egzaminatora ?

Poprzednie 3 nie zdane egzaminy zwalisz też na innego ?

Proszę cię, niech siostra sobie daruje.

Zobaczymy, czy ty zdasz za pierwszym lub drugim razem. O tych sprawach nie masz zielonego pojecia. Co do tematu, każdy ustawia sobie lusterka, jak chce. Sam miałem ustawione na pachołki, jak zdawałem. W tym samym dniu nie możesz zdawać. Trzeba czekać na kolejny egzamin.

Opublikowano

Gapciek powiem tyle. Zdałem prawo jazdy za pierwszym razem, bardziej stresowałem się na teorii niż na praktyce. Do samochodu wsiadłem, pojechałem i zdałem. Egzamin trwał 30 minut. To jest jakiś chory mit,że egzaminator na siłę chce kogoś upieprzyć. Potrafisz jeździć to Cię nie upieprzy, nie potrafisz to zdajesz po kilka razy, aż być może kiedyś zdasz, a potem zabijesz kogoś na drodze. Kazał jej zmienić ustawienie lusterek? Miał prawo, chciał zobaczyć czy zwraca uwagę na ich ustawienie, a jak się okazało twoja siostra nawet tego zrobić dobrze nie potrafi. Gdy egzaminator o coś takiego prosi to zmieniasz ustawienie na inne, a następnie wracasz je do takiej pozycji do jakiej jest ci idealnie. Następna rzecz to,że te "pachołki" to tzw. łuk i na tym łuku jeśli potrafisz jeździć możesz pojechać z zamkniętymi oczami,a lusterka w ogóle nie są potrzebne. Jak słyszę,że ktoś oskarża egzaminatora o to, że go udupił to mnie krew zalewa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...