Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Morgana

IdleSolution

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co o niej sadzicie ? Jak gralem w s2 to jezeli jej nie zbanowali to sie ja pickowalo odrazu. Czemu wypadla z lask? Czytalem ze to dlatego ze polega na swoim ulcie,ale wczesniej bylo tak samo

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Jak dla mnie to jest dalej dobry champ. Mój pierwszy w zasadzie, który kupiłem.

Stuna ma potężnego (dmg+długość działania). W przeciwieństwie do APków na midzie ona też z hita może sporo uderzyć bo dając w AP mam powyżej 100 AD.

Opublikowano

Dużo champów z odskokiem doskokiem teraz jest grana i łatwo mogą wyjść z jej ulta, tak samo często grany jest lee co zultuje i po morganie.

Opublikowano

@Up

Dokładnie, zaraz pewnie ktos wyskoczy, że enemy będą sparaliżowani jej zajebistym, 20% slowem, zreszta stun aplikuje sie po AŻ 3 sekundach, więc trzeba być Bronzem V by sie w niego złapać, biorąc pod uwagę jeszcze to, że zasięg tego jest mały.
Morgana obecnie jest Useless, linii nie wygra, dziecinnie łatwo ja zoutfarmić, jej W ma strasznie mały DMG w early i mid gamie, innymi słowy, przeciwny mider, nieważne kim by był, z łatwością spushuje ją pod towera, i pójdzie gankować inne linie, i właśnie to czyni z Morgany useless champa. W Late też nic nie robi, tragicznie mały DMG jak na głównego AP dealera w teamie, do tego jest papierem który musi wpaśc w TF'a by coś zrobić, Q za nic w świecie nie trafi ADC, chyba że na Bronze V, IV gdzie plebs nie umie uniknac jednego z najwolniejszych skillshotów w grze. Myślę, że czeka ją rework.

Opublikowano

@BC'Seed

Ja rozumiem, że może jesteś jakimś prosem z np. Silver III, ale nie musisz tak obrażać słabszych graczy.

@Topic

Morgana nadal jest bardzo silna tylko po prostu nie jest w mecie. Powodem tego częściowo są te dashe u przeciwników.

Opublikowano

wow jak ktoś pisze Morgana jest słaba to mnie krew zalewa o.O

niby łatwo ją zoutfarmić ?? lol plama i cs-y twoje.

i też niby jest papierem ...

spoko ale to jeden z twardszych apc.Fakt ma wiele minusów ale i tak jest viable.

nie wypowiadajcie sie jak nie umiecie nią grać , albo gracie z noobami swojego pokroju . Na szczęście mam ogar Morgane w teamie, wiec bedzie miał was kto carrować .chciaż w sumie nie sorry jak większość polaczków już w lobby będzie płacz " no morgana idiotssss"...

z bogiem i ogarnijcie swoją wiedzę na temat tej gry

Opublikowano

Jak dla mnie to jest dalej dobry champ. Mój pierwszy w zasadzie, który kupiłem.

Stuna ma potężnego (dmg+długość działania). W przeciwieństwie do APków na midzie ona też z hita może sporo uderzyć bo dając w AP mam powyżej 100 AD.

Morgana ma stuna tylko pod ulti, jej q to snear.

Co do champa to powiem tylko po co morgana jak mamy lux? Do tego mechanika jej skilli troche odstaje od mety s3

xxx

Opublikowano

może dlatego że teraz prawie każdy ją na midzie zniszczy, a do tfu wystarczy lee, który ją wykopie

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Głównym powodem dla którego morgana nie jest grana jest fakt, że nikt z topki nią nie gra. Fakt, że można uciec z ulta, czy też wykopać morganę za pomocą Lee sina, czy cos jest bez sensu. W trakcie inicjacji morgany, nawet gdy przeciwnicy się rozbiegają morgana robi dużo, bo przeciwnicy muszą się rozbiegiwać, uciekać zamiast walczyć co oznacza, że tracą czas i otrzymują na twarz dmg ze strony sojuszników. Dodatkowo, morgana ma (A przynajmniej powinna) Zhonye albo Tarczę, więc o ewentualnym cc nie ma szans. Dodatkowo, Q morgany jest w stanie sprawić, że focus poleci tylko na jednego ( Dosc często może to być Carry) więc tf jest wygrany. Jak mówię, jedynym powodem może być fakt,że nikt z top graczy nią nie gra. No i ewentualnie jej Laning Phase nie jest tak dobry. Ale porównując go do takiego Laning Phase Fizza jest o wiele lepszy i tak.. ._.

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

Dobry pick na mid'a. Mocny sustain, klatka i stun obszarowy, Większość ludzi przestało nią grać bez powodu, tak jak darius'em, który dalej jest mocny.

Opublikowano

zeszła bo zwiększyli czas ulta było że stun po 2.25 s a teraz 3 s... Nerf na pasyw itp

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Już niektórzy wytłumaczyli co i jak.

Jednak, dla mnie Morgana zawsze będzie jednym z lepszych championów. Obszarowe ulti, tarcza, stun, potężny dmg. A do tego jest śliczna * - *

To był mój pierwszy AP champion po Ashe. W s2 przeważnie ją banowali na rankedach, teraz już nie, dlatego ostatnio wzięłam sobie ją, partner wziął Caitlyn i random Miss Fortune. Mieliśmy Olafa i nie pamiętam kogo w jungli. Wygrana. Przeciwna drużyna miała bardzo dobry team, ale nie potrafili tego wykorzystać.

Morgana jest bardzo dobrą postacią, zwłaszcza na MIDa. Dlaczego? Bo tam przeważnie grają AP, a ona ma świetną tarczę.

Ale prawda jest taka, że jeżeli ogarniasz swojego champa to wygrasz swoją linię, nieistotne jest to, czy przeciwnik wybrał kontrującą postać :>

Opublikowano

Rly? połowa osób wypisuje, że większość champów ma dasha - ok, zwykle używaja go do ucieczki - ok, ale gdy użyja go aby uciec z tfa na chwile ulta morgany, to mało który champ ma dasha co chwile, a jak ktos juz pisal, to, ze lee sin'a maja w tamie to nie wieze po prostu, przeciez morgany E i zhonya to jest nietykalna... zanim sie skonczy tarcza to wszyscy dostana stuna albo uciekna...a nawet jak uciekna to dobrze, bo team fighty nie trwaja zwykle wiecej niz 10 sekund, a tak to traca te 2 sekundy i dasha, a wiec sam ult na "wylaczenie" z tfa wszystkich na 2 sekundy wedlug was jest zly ? + jak ktos nie zdola uciec to dodatkowo macie killa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...