Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Klawiatura i podkładka (gaming)

doxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

y0
Mam w planach kupić klawiaturę czysto do celów gamingowych. Budżet to ~500 zł. Zastanawiam się na "Razer Blackwidow Ultimate" lub "Razer Lycosa". Potrzebuję dobre oświetlenie klawiszy na nocne sesje. Również dobrze by było gdyby szybko można było pisać :)

Druga sprawa to podkładka. Też się w nią muszę wyposażyć, lecz tutaj zdaję się na was ;) Moja mysz to Logitech MX Performance.

Z góry dzięki za pomoc :D daje lajki :)

Opublikowano

Jak już chcesz te 2 modele, to weź tego Lycosa. Kumpel ma i mówi że bardzo fajna klawiaturka. Ma podstawkę pod nadgarstek, która mi np. bardzo dobrze się sprawdza (mam odpinaną i czuję róznicę). Jeżeli twoja myszka nie ma dobrego sensora, to podkładka nic nie da, ale jak chcesz taką 'gamingową' to:

http://www.morele.net/search/ffinder/0/1/0/?q=Qck

Wybierz sobię rozmiar / obrazky. ; )

he?

Opublikowano

A jak się sprawdzają w Blackwidow mechaniczne klawisze?

@2up

przecież podałem Ci moją myszkę, więc możesz sprawdzić sensor ;)

Opublikowano

mechaniki tragicznie głośne są i moim zdaniem gorzej się pisze niż na normalnej klawiaturze za to lepiej gra

Zamiast wymyślać to polecam tak jak Dektored SideWindera X4, sam posiadam i jest świetny, bardzo jasne czerwone podświetlenie, podkładka pod nadgarstki, solidność i funkcjonalność.

Masz nawet więcej możliwości co w tej Lycosie

Opublikowano

130zł za podkładkę to zdecydowanie za dużo, a jakością wykonania nie grzeszy. Ja bym brał zwykłą za 20-30zł

Opublikowano

sprawdź może SteelSeries QCK+ FNATIC, a co do klawy to lycosa mają średnie oświetlenie więc brałbym Blackwidow Ultimate (choćby dlatego, że jest mechaniczna)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...