Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Hosting VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam Hostingu VPS który utrzyma serwer Minecraft: 100-200 slotów, TS3: 512 slotów, oraz Stronę WWW. Myślę ze najlepszym rozwiązaniem będzie http://hosteam.pl/serwery-vps/ lecz nie wiem jaka maszyna wystarczy do utrzymania tego wszystkiego. Piszcze swoje propozycje, oraz parametry serwera :-)

Opublikowano

Rozbieżność między 100 a 200 slotów jest zbyt duża i jest strasznie Ciężko znaleźć maszynę :D Polecam serwer dedykowany bo potrzebne będzie około 8 gb ramu i procek wielu rdzeniowy np Core i3 lub i5, najczęściej oferują takie Dedykowane serwery, i jest bardziej opłacalne niż inwestować w dobry procesor na VPS.

Za takiego dedyka płacisz około 180 zł miesięcznie :D Na linux oczywiście bo Windows to dodatkowe około 60 zł więc raczej nie tym bardziej że na Linux serwer będzie lepiej chodził :D

=~_____________________________________________________________________________~=

Jak by było trochę nie na temat to sorki Ale zdarzyło mi się "wyjarać" kilka jointów ;) Pozdrawiam xD

=~_____________________________________________________________________________~=

PEACE

Opublikowano

Wątpie aby jakiś VPS stamtąd to utrzymał licząc że (naprawde bez luzu) 10 slotów = 0.5GB do 1GB ram. Czyli najlepszy tam VPS (4GB) może utrzymać max 80 graczy... A strona internetowa i TS?... Myśle że żaden z tamtych VPS`ów nie utrzyma serwera... Trzeba wziąść dedyka (jeśli chcesz mieć porządny serwer), najlepiej z OVH - nigdy się nie zawiodłem :) Serwer na którym jestem ma tam maszyne mHG i utrzymuje serwer TS, 4 serwery minecraft max 600 graczy... Polecam. A dla Ciebie w szczególności - http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml - ten za 159 złoty załatwi chyba sprawe i nie powinno być lagów (zależy co na ten serwer władujesz). Mam nadzieje że pomogłem.

Pozdrawiam.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc, mógłby ktos jeszcze napisać jak wygląda kwestia zabezpieczeń przed atakami typu ddos itp. Najlepiej z firmy która zaproponował Jaca777 bo prawdopodobnie zdecyduję się na ten serwer dedykowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...