Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Mody i Dodatki The Elder Scrolls III: Morrowind

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam pierwszy raz zagrać sobie w TESIII Morrowind ale jakby to powiedzieć

chcę by gra mnie zmiarzdżyła, wyssała i wysrała w dobrym tych słów znaczeniu :)

gra potrzebuje chyba tylko około 800 MHz a ja mam (też tylko) 1.80 GHz

to raczej dość by wgrać kilka modów na grafikę, większe potwory, może system walki albo sondtrack

nie wiem byle było fajnie

mam więc kilka pytań i próśb:

1. Napiszcie mi jakie fajne mody i lub dodatki mogę mieć żeby gra mi się nie ścinała ale wykożystywała max mojego sprzętu

2. połączcie je w grupy jeśli możecie - chodzi mi o kompatybilność tych modów

3. jak zmienią sie wymagania gry po wgraniu moda: Graphics Extender i/lub Morrowind Overhaul 3.0

4. czy gra wymaga patchów? (trochę głupie pytanie ale przed kupnem gothica 3 jakoś też nie widziałem nigdzie w necie informacji o błędach i wypuszczanych latami patchach)

5. napiszcie mi jeszcze kilka informacji które powinienem wiedzieć o modach dodatkach patchach i innych rzeczach które powinienem wgrać by gra dawała z siebie wszystko

Dobra tu macie opis mojego sprzętu, szału nie ma ale gra sprzed 50 lat powinna jeszcze pójść ;P

Procesor Intel Pentium 4 CPU 1.80 GHz 1.79 GHz

1GB RAM

Windows XP Home Edition 2002

Service Pack 2

Karta graficzna ATI Readon 9550

nie wiem czy coś jeszcze mogę podać jak coś to piszcie ale raczej nie będziecie tego zbytnio potrzebować by mi odpowiedzieć na te 5 nędznych pytań ;)

Opublikowano

Hej.

Co do pytania 1. to trudno powiedzieć. Każdy lubi co innego : ) Tutaj

masz większość modów do Morrowinda. Do wyboru do koloru.

2. Nigdy nie możesz być pewny że jeden mod z drugim będzie żył w zgodzie. Ryzyk fizyk : )

3. Morrowind Overhaul 3.0 poprawia wydajność i optymalizację. Więc powinno być jeszcze lepiej niż bez tego moda ( przynajmniej tak wnioskuje z opisu moda ). Powinny być niższe wymagania, oczywiście biorąc pod uwagę to że nie natrzepiesz +10 innych modów : P Wtedy gra może zwariować z fps'ami : P

4.

- Patch do Morka, wydaję mi się że 1.5 lub 1.6 ,

- Lepsze tłumaczenie na polski ( poprawia błędy ortograficzne i literówki) , jeśli ową grę posiadasz w polskim języku.

5. Nie rozumiem pytania, możesz jaśniej?

Tak ogólnie to możesz sam poszperać na tej stronce co podałem. Tak jak mówiłem, trudno, aby ktoś pisał Ci to co "Tobie" ma się spodobać. Sam wybieraj mody, te które najbardziej Ci odpowiadają.

Pamiętaj również że im więcej modów tym mniej fps, więc nie przesadzaj.

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

w pytanie 5 zalicza się np jak sięwgrywa mody które nie mają automatycznej instalki?

PS: czy mogę grać normalnie a dopiero kiedy zechcę doinstalować dowolnego moda i grać dalej tą samą postacią?

Opublikowano

To zależy, bo jak np. posiadasz w EQ miecz "X" i po wgraniu jakichś modów, że coś zmieniają z tym mieczem "X", wtedy może być nie miło : P Chyba mnie rozumiesz. Lepiej poinstaluj mody i bądź pewny że masz wystarczająco fps i jesteś pewny że więcej modów instalować nie będziesz, dopiero wtedy graj.

Co do 5 pytania. Jeżeli mod jest bez insaltki to zazwyczaj pliki znajdują się w folderze, który wystarczy skopiować do folderu z grą. Przykład : C:/Użytkownicy.../Pulpit/Mod do morka/sound to wrzucasz to do swojego, czyli np. C:/Program Files/Morrowind/Sound . Raczej nic trudnego : ) Jak masz jeszcze jakieś pytania czy problem to pisz.

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...