Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Bohater za 6.3k Zed, Kha Zix czy Talon?

MrNewbie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, iż nie miałem okazji grać żadnym z nich bo nie doczekałem się ich w rotacjach, mógłby mi ktos napisac, która z tych postaci bedzie najbardziej mobilna i która bardziej opłaci sie kupić?

Opublikowano

Zed

+ energia zamiast many

+ ogromny burst

+ harass(W+E+Q)

+ escape na W

+ szybko pushuje linie

+ teamfighty 5v7 ze względu na klony <3

+ countruje prawie każdego championa(są wyjątki np. kayle)

Opublikowano

Kha zix:

+ doskok z E - świetna mobilność, po rozwinięciu odnawia się w przypadku asysty lub zabójstwa

+ heal z W - szybkie likwidowanie farmy

+ zwiększony dmg na przeciwniku gdy w pobliżu nie ma innego (Q)

+ ult który daje nam dużo możliwości, wszystko zależy od naszego sposobu grania - rozwijając ulta możemy np. zaatakować 2 przeciwników (podejść na niewidce) zabić np. adc/apc i uciec na kolejnej niewidce (po ulepszeniu R dostajemy 40% mniejszy dmg gdy jesteśmy niewidzialni)

+ dużo możliwośći np. możemy być cichymi zabójcami (rozwinięcie Q,E,R) lub np. typowym "zabijaką" (rozwiniecie Q,W,E).

+ ma wysoki damage w każdej fazie gry

+ bez killi można bez problemu zarobić (szybkie czyszczenie, jungli, linii itp.)

+ jest to postać nadająca się do jungli jednak bez stuna, co czasami może powodować flustrację.

- jedyny minus jaki w nim widzę to manożerność (W zjada ok. 80 many, mamy je co 4 sek więc obijając przeciwnika możemy się szybko pozbyć całej many) jednak ten małego problemu możemy się pozbyć kupując łezke co da nam także dmg w late.

Kolega up opisał Zed'a więc nie będę się aż tak nad nim rozwodził jednak mogę powiedzieć, że:

= moim zdaniem zed jest lepszą postacią na mapke 3vs3 ze względu na 2 klony (ult i W) co może spowodować że bijąc 200/300 z E, rozstawimy wszystkie klony i zrobimy na 3 przeciwnikach dmg 3x200, dodam tylko że E mamy co 4 sek ;)

=jednak wdg. mnie zed na mapce 3vs3 nadaje się tylko na mida i tutaj mogę powiedzieć że zdaje się być odrobinę lepszy od kha zixa, jednak co poradzić w late ? kha zix jest na tyle mobilny że w każdej chwili możemy odwrócić się z walki, natomiast zedem będziemy musieli szukać sytuacji (pojedynczych przeciwników) gdyż w tf 1/2 cc'ki na zed'a i jesteśmy za przeproszeniem w d****.

Co do talona, nie mogę się wypowiedzieć ponieważ nie gram nim zbyt często.

Podsumowując: Z tych 3 postaci polecam ci kha zixa gdyż da Ci on dużo frajdy z gry, dużo możliwość, to nie jest standardowa jednobuildowa postać.

PS: Komentarz wywodzi się tylko i wyłącznie z mojej opinii.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...