Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z rowerem!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam problem z rowerem ;/ Chodzi o hamulec, dokładnie linka. Mam w rowerze hamulce tarczowe i mam problem z przodem. Co jakiś czwas, nawet ostatnio 3 dni, pęka linka ! Jest to niebezpieczne, co jakbym jechał ulicą z 60 km/h ??? :( Dlaczego ona tak w ogóle pęka? Pomóżcie!!! W końcu gdzieś się wyje## na drzewo i będzie ;/ A ja praktycznie codziennie wychodzę na rower, jeżdzę szybko, robie szybkie manewry typu np. skręt, przeszkody itp. Po pobliskim lasku zapier## 40 km/h i muszę mieć sprawne hamulce a nie - 3 dni i linka do wymiany ;/ Potem dam zdjęcie hamulca. Akurat teraz linka jest pęknięta ;/ A tylny nie wystarczy

Opublikowano

Wymieniasz tej samej firmy? Kup jakiejś porządnej firmy, a jak nie to zgłoś tam gdzie kupowałeś rower.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Rower był składany za 1200 zł i to już nie pamiętam za ile, ale na pewno mniej niż 2 lata temu. Nie ja kupuje linkę, tylko mój tata :) Teraz kupił trochę droższą linkę, ale wytrzymała 3 dni. Chciałbym wiedzieć, dlaczego tak się dzieje ;/ Skoro wytrzymuje 200 kg, to dlaczego się rozwala po wymianie po 3 dniach ??

Opublikowano

Hmm.. może. Każda możliwość jest na razie prawdopodobna, ponieważ nie znam żadnej ;/ Za chwilę zrobię zdjęcie hamulca, to może coś więcej będzie wiadomo.

Opublikowano

A może masz na tyle "zjechaną" śrubkę która trzyma linkę że ci ociera lub musisz wymienić pancerze

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Bardzo dziwny przypadek, ja osobiście wymieniałem linki może, dwa razy w życiu :) bo nie było potrzeby wymieniać.

Z zdjęć i tak nici bo ładują mi się tak długo, że aż odpalić mi się nie chcą.

Zobacz w którym miejscu pęka Ci na linka, jeśli wymieniałeś kilka razy to wiesz czy pęka w tym samym miejscu i musisz pokombinować dlaczego tak się dzieje, wróżyć można...

Osobiście myślę że to może być przez pancerz, ociera się o główkę i pęka.

Najlepiej wymień linkę i pancerz, kup najdroższą linkę i pancerz i być może już nie będzie pękać do kilka dni.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

No nie wiem, nigdy nie kupowałem tych najlepszych:P tylko te najtańsze bo nie było potrzeby :P jak już wspomniałem, wymieniłem dwa razy linkę w rowerze który mam kilka lat i nie miałem z linką większych problemów.

Jak będziesz kupował w sklepie rowerowym etc to poproś o najlepszą.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Wymień nakrętki przez które przechodzi linka może gwint się wystrzępił i podczas hamowania ociera za mocno

1377774857-U369478.png <<<CIEKAWE KURFA DLACZEGO?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...