Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postac do carrowania rankedow

ultracod123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Poszukuje takiej postaci jak w temacie, chodzi mi o wymasterowanie jej na tyle, zebym mogl carrowac. Linia "bot" odpada, poniewaz czesto jest tak, ze mam supporta o kant chu*a i nic nie moge zrobic. Czesto carruje linie jungla, tzn. Hecarim lub J4, ale gdy dochodzi do TF to jest miazga... Ludzie nie potrafia sie ogarnac. Slyszalem o Jaxie.... Dlaczego jest taki dobry?

Oczywiscie kazda porzadna propozycje to +. :)

Opublikowano

Jeszcze nie odczytałem do końca i miałem Jaxa polecać, a tu nagle o nim piszesz ^^ Dostaje dużo HP co Lv przez co pożeracz na start wystarczy żeby być dość mocno tankowatym, ma grupowego stuna, bardzo duży dmg z hitów (W + pasywka z ulta), z ulta masz dość dużo armora i resistanca, daleki doskok, po za tym kontruje większość toperów i jest ogólnie świetny sam w sobie

Rankedów nie grałem jednak każdego drafta jaxem na topie mam wygranego

Opublikowano

Jax jest dobry bo kontruje wiele postaci na topie, ma stuna i w late jest niszczycielem.

Polecam postacie takie jak :

-Akali

-Diana

-Vayne (Nawet na topa)

Podałem tylko przykłady postaci, nie będę się rozpisywać. Poszukasz to znajdziesz ich + i -.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Singed do carry'owania? Śmieszne, to jest typowy tank/support. Nawet full AP nic nim nie zrobisz, jedynie tą trutką będziesz denerwować ale raczej nie zabijesz. Wszystkimi miderami możesz carry'ować tylko musisz ich ogarnąć.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Mid/Jungla to najlepsze miejsca do carrowania imo. mają dostęp do wszystkich linii, i buffów. w przeciwieństwie do topa czy bota

Mid = Przykłady - AP Fizz, Akali, Kata Diana/ AD Kha zix, Talon, Zed, Jayce. Pierwszy kill, double na bocie i gg.

Jungla = Przykłady - Xin, Lee, Hecarim i J4. Buffy, ganki, pomaganie linii, które sobie nie radzą. Łatwa nie jest ale dobry jungler to dużo większa szansa na win.

Adc = Niestety zależny w ogromnej mierze od supporta. na nafeedowanego spada tona focusu więc łatwo nie jest.

Support - Pilnowanie (często idiotów) adc. healuje, tankuje, nie carruje ;/

Opublikowano

Fizza nie chce, bo jest latwy do sfocusowania i nie ma porzadnego cc, Akali ma za slabe TF, Katarina glownie dobija i potrzebuje feeda. Z AD raczej ciezko tez. Poleccie jakies konkretne postacie :P

Opublikowano

Zed

+ energia zamiast many

+ ogromny burst

+ harass

+ escape

+ szybko pushuje linie

+ teamfighty 5v7 ze względu na klony <3

+ countruje prawie każdego championa(są wyjątki np. kayle)

Opublikowano

Hmm a nikt nie wymienił Kassadina? Do 6lvl uważasz żeby nie zginąć, a jak już masz ulti to rozpierdalasz system. Nie dość że wygrasz swoją linię to dzięki jego mobility możesz pomóc topowi i botowi. Jeśli wziąłbyś teleporta to już w ogóle.

Opublikowano

Fizza nie chce, bo jest latwy do sfocusowania i nie ma porzadnego cc,

jak porządne cc to irelka z buildem phage + cutlass + stinger, przeciwnik ma wręcz wiecznego slowa + jak ma więcej HP od Ciebie to masz stuna co kilka sekund z E, 75 true dmg za jednego hita z W wymaksowanego, daleki dokok, dość mocne i zasięgowe ulti (świetne do dobijania, do tfów nie koniecznie choć ostrza działają obszarowo)

co do lux, dość liczna grupa miderów ją kontruje, ogólnie jakiegoś porażającego dmg nie ma, lekko snowballowa jest powiedziałbym choć ma skille bardzo dobre do tf'ów, takie zdanie kolegi który ją mainował + moje własne małe doświadczenie

możesz Talona wypróbować, kontruje większość miderów, papierowy dopóki nie złożysz 4-5 itemków (core to BC BT i LW + butki jakieś) jednak dmg nawet bez większego feeda ma ogromny (zależy z kim grasz na linii, ja odkąd jest na rocie przeważnie mam nim first blooda)

Opublikowano

Cho'Gath jest bardzo dobrym APC. Ma bardzo duże przeliczniki, potrafi zabijać przeciwnych carry na combo. Jest bardzo zależny od swojego Q którym nie jest tak łatwo trafić w ogarniętego przeciwnika, żadko widywany na APC.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam swój sposób: albo tylko na midzie Kha'Zixem/Zedem/Akali/Yasuo (byle coś z escapem) albo jakimiś mało popularnymi obecnie champami dajmy na to J4 na topie bo te dzieci ciągle oglądajo elceesy i nie ogarniajo j4 na topie bo go tam nigdy nie było na LCS.eu 2014 :D

Opublikowano

Singed do carry'owania? Śmieszne, to jest typowy tank/support. Nawet full AP nic nim nie zrobisz, jedynie tą trutką będziesz denerwować ale raczej nie zabijesz. Wszystkimi miderami możesz carry'ować tylko musisz ich ogarnąć.

Żebyś się nie zdziwił jak Singed z odpowiedznim buildem wleci w was 5-ciu, zdejmnie wam wszystkim pół HP po czym po prostu ucieknie...

@TOP: Yasuo i tylko on, no jest jeszcze Yasuo, i oczywiście zapomniałbym o Yasuo. Aha, czekaj przecież Yasuo też jest dobry. No ja bym kupił Yasuo lub Yasuo, EWENTUALNIE Yasuo.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...