Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ładowanie w LOL'u

Mondego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanie odnośnie ładowania w lolu.

Mianowicie, mam dość dobry procesor (taki jak moj kumpel), w menu ładowania idzie mu błyskawicznie od razu z 1% do 100, mi natomiast stopniowo. Gdy on już widzi, team przeciwników, ja mam jeszcze pulpit z napisem "League Of Legends".

Od czego to zależy ? Karty graficznej, ram, procesora czy może od czegoś innego ?

91.jpg

Opublikowano

Nie koniecznie. To zależy również jak masz zasyfionego kompa, ile pamięci na dysku i kiedy ostatnio format miałeś. Przeczyść kompa CCleanerem. U mnie się pokazuje napis League of Legends i po 5 sekundach odpala się gra, mimo tego iż mam kartę graficzną z gówna (do wymiany).

csyt2-signa.png

Opublikowano

Zależy również czy posiadasz komputer stacjonarny czy laptop .

a) Laptop

Laptopy od komputerów stacjonarnych leciutko wolniej reagują na wskazane rozkazy , co może się przenieść na ładowanie. Jednak to jest mało prawdopodobne , najpewniejszą odpowiedzią jest zaśmiecony komputer lub słabą karte graficzną .

B) Stacjonarny PC

Słaba karta graficzna , zaśmiecony komputer.

Opublikowano

Za duze zuzycie ram powoduje wolniejsze ladowanie(przetestowane)

Wylacz wszystkie apli ktore zzeraja Ci duzo ram i powinno Ci sie szybciej ladowac.

sstwc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...