Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Płynność

tmz

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć co jest nie tak z tą grą ?
Gram w BO2 ponad 5 miesięcy z początku myśłałem, że winą jest mój dość leciwy sprzęt który na średnich detalach ciągnął w BF3 ledwie 40-50FPS a że planowałem zmianę sprzętu pomęczyłem się trochę i grałem jak grałem.
Zmieniłem sprzęt, w BO2 wyciągam od 140 do 180 klatek na rozdziałce 1920x1080 wszelkie "wodotryski" ustawione itd...
Pomimo tych ~180FPS`ów gra zachowuje się jakby spadała do 20 klatek (max drop fps jaki zanotowałem to ok 15fps tak wiec przy 180 różnicy to nie powinno robić żadnej).
Przy celowaniu/odwracaniu się zwłaszcza przy pojedynkach 1vs1 ni stąd ni z owąd potrafię się obrócić o 180 stopni innym razem ledwie o 5 i to na 800dpi w myszy - takie cuda nawt na 1200dpi się nie zdarzaly...

Błagam bez tekstów, że to wina sterowników bo jestem po formacie z aktualnymi sterami...

Co do $%^&* nędzy jest nie tak z tą cholerną grą?
Pomijam dzieci z lagswitchami i innym gównem byleby miec lagcompa (zauważyliście że ludzie z największym KD w lobby zawsze mają ping powyżej 90/140ms ?)ale gra która wygląda jak gówno na silniku sprzed 10 lat tnie się na top sprzęcie ? to jest jakas pieprzona farsa...

Rekrut
Opublikowano

Tak głownie podczas celowania...
choć potrafi tez przyciac przy strzałach z biodra co na prawdę często wk*wia przy 1vs1 a jeszcze jak sie trafi na jakiegoś nooba z pingiem 90+ to zdecydowanie sie gryzie piach...
to jest wręcz paranoją by lagujący miał większe szanse niż człowiek z pingiem 20-30 :/

Opublikowano

To masz błąd. Tak naprawdę twój komputer nie jest w stanie osiągnąć tyle fpsów w tej grze. To jest tylko błąd. Zmien wymagania na minimalne oraz pobierz najnowsze sterowniki karty graficznej a zobaczysz, że gra będzie płynna.

Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w te 180fps. Prędzej 80 ^^

Licze na Like !

Masz jakieś pytanie? Napisz mi na PW.

Rekrut
Opublikowano

Błędem są twoje wypociny.
Zarówno w grze jak i na frapsie/bandicamie ilość FPS wynosi od 140 do 180 w zależności od mapy.
To, że ty masz na telefonie 80 klatek nie znaczy ze wszyscy mają to samo.

W durnym BF3 mam stałe 80 na 1080 rozdzialce a gdzie BF stoi a gdzie shit ops.

EDIT

Ma ktoś namiar na jakiegoś free wallhacka ?
Wolę dostać bana i napsuć krwi ludziom niż się wnerwiać ze zmarnowałem grube pieniądze na ten syf.

Zwłaszcza po tym jak jak na DM/Sztab clan ID z ID Nightmare na czele wparowal z wallhackiem i nabijając kd 22, zaś KD ogólne w profilu powyżej 8.90 hahahahahaha
Fajnie że banują za hacki w tym gównie :D

Opublikowano

Błędem są twoje wypociny.

Zarówno w grze jak i na frapsie/bandicamie ilość FPS wynosi od 140 do 180 w zależności od mapy.

To, że ty masz na telefonie 80 klatek nie znaczy ze wszyscy mają to samo.

W durnym BF3 mam stałe 80 na 1080 rozdzialce a gdzie BF stoi a gdzie shit ops.

EDIT

Ma ktoś namiar na jakiegoś free wallhacka ?

Wolę dostać bana i napsuć krwi ludziom niż się wnerwiać ze zmarnowałem grube pieniądze na ten syf.

Zwłaszcza po tym jak jak na DM/Sztab clan ID z ID Nightmare na czele wparowal z wallhackiem i nabijając kd 22, zaś KD ogólne w profilu powyżej 8.90 hahahahahaha

Fajnie że banują za hacki w tym gównie :D

Wykryte wh jakieś tam są ale nawet nie zdąrzysz powkurwiać ludzi bo po 1 meczu dostaniesz bana. :D

Opublikowano

Myślę że to też wina gry , przed reinstalem wszytko ładnie chodziło , a teraz mam to samo co kolega (mój komputer byłby w stanie udźwignąć 2 takie gry na ultra ;p)

@top

Spróbuj zrobić zupełny reinstal gry (z usunięciem folderów)

Rekrut
Opublikowano

CIekawa rzecz jest taka, że tego typu akcje dzieją się głownie wieczorami tak mniej więcej w godzinach 17-22 .
Grając w godzinach porannych między 9 a 13 wszystko zdaje się być ok.

Wniosek jaki mi przychodzi do głowy jest tylko jeden - LAGSWITCH jak to działa widać tu

Gimbaza w godzinach wieczornych opanowuje COD`a i wtedy dzieją się cyrki...

tak więc pytanie inne się nasówa - jak zrobić takowego lagswitcha za pomocą netlimitera ?
Nie zamierzam odpuszczać i będę się bawić takimi samymi środkami jak inni... oczywiście darmowymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...