Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Telefon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszukuję telefonu z androidem do +-1200zł, może być używany. Na telefonię będę czasami pogrywał w gierki, przeglądał internet, czasami zrobić zdjęcie, ale rzadko oraz żeby w miarę dobrze odtwarzał muzykę.

Zastanawiałem się nad tymi smartphonami : Samsung Galaxy S3 oraz Nexus 4. Wielkość do max 5cali.

Z góry dziękuję za pomoc:)

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Hmm... S3 to całkiem trafny wybór, bynajmniej lepszy niż S4. Poza tym mógłbyś rozejrzeć się za HTC One X, LG 4x HD. Osobiście poleciłabym HTC One, ale nie wiem czy znajdziesz używkę za 1200 zł, bo to dość droga zabawka. :) Ale jaka fajna. :P

Opublikowano

Miyoshi, a co sądzisz o nexusie 4? Mogłabyś mi dać kolejność w wybieraniu tych telefonów? Max 1200zł może być używka od najlepszej do najgorszej :)

by  @czarnaaa

Opublikowano

Ja także polecam Samsunga Galaxy S III.

Duży ekran,

Plynność działania,

Wiekszosc gier(prawie wszystkie) działa,

Wysoka rozdielczosc,

To tylko niektore jego zalety

image.png 

Opublikowano

Czyli sgs 3 jest nawet lepszy od nexusa 4? W sumie do nexusa 4 przekonuje mnie to, że będzie miał jeszcze trochę aktualizację i 2 gb ramu. Gdyby sgs 3 miał te 2gb ramu, byłby już mój :)

by  @czarnaaa

Opublikowano

Jest wersja z 2GB RAMu, ale Nexus jest lepszy. GPU te same co w S4, HTC ONE, czy LG Optimus G. Ono jest tylko takie tanie, gdyż ma 100p mniej na cal i zamiast 440 ma 340, ale większość nawet nie zauważy piksela przy 306 :) Jeśli wyłapiesz, to bierz Optimus G, ze względu na możliwość rozszerzenia pamięci.

Hmm... S3 to całkiem trafny wybór, bynajmniej lepszy niż S4. Poza tym mógłbyś rozejrzeć się za HTC One X, LG 4x HD. Osobiście poleciłabym HTC One, ale nie wiem czy znajdziesz używkę za 1200 zł, bo to dość droga zabawka. :) Ale jaka fajna. :P

Miyoshi, ja zauważyłem, że wiesz tylko to, co jest w reklamach. HTC One, to koszt minimum 2100zł, z koleji S4 jest lepsze od S3 ;) Jak to się mówi "gówno widziałaś - gówno wiesz"

Opublikowano

Tzn wiem, że jest wersja z 2 gb, ale jest droższa od nexusa 4. Czyli mam szukac w 1 kolejności lg optimus g, a następnie Nexusa4 > sgs 3? :)

PS: na innych forach dot. specyfikacji telefonów Ten Lg Swift(optimus) G nie ma slotu na kartę pamięci. Nawet na wideo recenzjach.

by  @czarnaaa

Opublikowano

Miyoshi, a co sądzisz o nexusie 4? Mogłabyś mi dać kolejność w wybieraniu tych telefonów? Max 1200zł może być używka od najlepszej do najgorszej :)

Nexus 4 to dobry telefon, ale wg. mnie nic nie bije HTC One. Ten smartphone od HTC to moje skryte marzenie, na które na razie mnie nie stać. Poza tym ta firma robi naprawdę dobry, solidny sprzęt. Nie podważam tutaj autorytetu Samsunga bądź LG, ale w mojej opinii HTC góruje nad nimi. Poniżej masz porównanie Nexusa 4 i One:

http://versusio.com/pl/htc-one-vs-lg-nexus-4
Opublikowano

No dobrze, ale Proszę Was o zwrócenie uwagi na koszta HTC One :) Jest on zbyt drogi, abym go mógł kupić.

by  @czarnaaa

Opublikowano

UP: Czyli jeśli mam do wyboru powiedzmy htc one x, lg 4xhd, nexus 4, sgs3 to mam brać lg 4x hd? :)

Czytałem własnie teraz o tym lg'ku i 2/4 osób pisze, że dostają się paprochy pod ekran, zdjęcia z fleshem są troche za bardzo rozjasnione. Jak na razie jestem za Nexus4>Sgs3/LG/htc

Jeszcze jedno pytanie, czy do 1200zł jest jakaś Xperia godna uwagi?

by  @czarnaaa

Opublikowano

Nexus 4 to dobry telefon, ale wg. mnie nic nie bije HTC One. Ten smartphone od HTC to moje skryte marzenie, na które na razie mnie nie stać. Poza tym ta firma robi naprawdę dobry, solidny sprzęt. Nie podważam tutaj autorytetu Samsunga bądź LG, ale w mojej opinii HTC góruje nad nimi. Poniżej masz porównanie Nexusa 4 i One:

http://versusio.com/pl/htc-one-vs-lg-nexus-4

Lol.. jaki sens porównać dwa telefony z całkiem różnych półek cenowych.

http://www.ceneo.pl/23781687
http://www.ceneo.pl/22441937

Za 1200 zł bez problemu dostanie nexus'a 4 a htc one poniżej 2000 mało prawdopodobne. Ogólnie używany do 1200zł to chyba najlepszy wybór nexus 4. A co do wyglądu i wykończenia:

Nexus-4-update.jpg

Jedyny defekt to tylne szkiełko które lubi się rozbijać...

neuxs-4-obudowa-600x337.jpg

Opublikowano

Tak wiem, słyszałem o lubiącym się zbijać szkiełku w Nexusie 4 :) Jednak wszystkie moje telefony nie mają ani jednego zadrapania, ew. tylko 1 miał troche ramkę zdartą. Oczywiście silikonowe etui, jeśli jest takie dostępne i zawsze coś ochroni :) Zdecydowałem się na Nexusa 4. Wszyscy, co mi pomogli dostają lajki :)

by  @czarnaaa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...