Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Najpierw masa potem rzeźba ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jakieś 5 miesięcy wcześniej zacząłem dawać na masę od tamtego czasu moja waga

z 80kg zmieniła sie na 125kg, i co teraz ? jakie ćwiczenia polecacie by przerobić to na mięśnie i rzeźbę ?

​Tutaj macie fotki , jak wyglądałem wcześniej i teraz.

tkko.jpg

Opublikowano

Chyba trochę przegiąłeś z tą masą...

Teraz to najlepiej ułożyć sobie trening na cały tydzień, i przede wszystkim dieta, dieta i jeszcze raz dieta. Tylko diete niech ułoży Ci ktoś, kto się na tym zna.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Chyba trochę przegiąłeś z tą masą...

Teraz to najlepiej ułożyć sobie trening na cały tydzień, i przede wszystkim dieta, dieta i jeszcze raz dieta. Tylko diete niech ułoży Ci ktoś, kto się na tym zna.

E tam trochę "przegiąłem" jak masować to na maxa. ;L

Opublikowano

jprdl. masa to nie wpierdalanie wszystkiego bez opamiętania, ale odpowiednia dieta białkowa i regularne ćwiczenia...

Opublikowano

No teraz to musisz troche zbić, jakieś areoby najlepiej. Oczywiście ćwicz tylko nie układaj treningu na masę. Dodatkowo tak jak pisałem wcześniej dieta, i trzymaj się tej diety. Bez diety efektywność ćwiczeń znacznie spada.

Ps, nie wiem jakim cudem tak szybko wbiłeś na masie. Ja w nie cały rok wbiłem 7 kg. A u Ciebie taki wzrost masy....

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

No teraz to musisz troche zbić, jakieś areoby najlepiej. Oczywiście ćwicz tylko nie układaj treningu na masę. Dodatkowo tak jak pisałem wcześniej dieta, i trzymaj się tej diety. Bez diety efektywność ćwiczeń znacznie spada.

Ps, nie wiem jakim cudem tak szybko wbiłeś na masie. Ja w nie cały rok wbiłem 7 kg. A u Ciebie taki wzrost masy....

5KG Mięsa dziennie + 4kg owoców xD

Opublikowano

i tu masz dobrze bo bym ci napierdolil ;L

za czym byś się zdążył ruszyć to by go już dawno nie było.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Zdjęcie wygasło, ale z góry wiem, że robisz sobie marne żarty. Nie ma takiej diety, abyś w ciągu kilku miesięcy przybrał 50 kg czystej masy. Jadłeś 5 kg mięsa i 4 kg owoców dziennie? Kogo Ty okłamujesz? Aby osiągnąć chociażby 20 kg masy, to potrzebujesz odpowiedniej diety i rozłożenia na przynajmniej pół roku, aby masa nie zamieniła się w tłuszcz. Jeśli naprawdę dobiłeś z 80 kg do 125 kg i nie ćwiczyłeś jeszcze w ogóle, to gratuluję. Połowa tej Twojej 'masy mięśniowej' to zwykły tłuszcz, chociaż tak czy siak, to niemożliwe. :-)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...