Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o craftserve?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytanie takie jak w temacie... Chciałbym założyć serwer publiczny na 20 slotów jak na razie, chodź może później by się rozwijał.

Chciałbym żebyście przedstawili mi zalety i wady tego hostingu, pamięci potrzebuje dość dużo. Średnia mapa i ok. 15 pluginów. Mineserv.eu jak się okazało nie wyrabia.

Opublikowano

Hosting jest bardzo dobry nawet wiele nam oferuje...Ale cena mówi sama dla Siebie.. Jeśli jesteś początkowym Adminem to radziłbym Ci kopić na tanszym hostingu :D
To jest moje zdanie

Opublikowano

Wszystkie te hostingi serwerow minecraft to jeden wielki syf. Kup sobie slabego dedyka lub vps w dobrej wirtualizacji :)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Adminem początkującym nie jestem... Komendy znam, obsługiwać FTP umiem itd. Chodzi mi głównie o to by nie było lagów i serwer nie padał przy minimalnej mapie tak jak na mieneserv.eu. Czy VPS wystarczy?

Opublikowano

Dobry ale straszliwie drogi. Radziłbym ci VPS'a lub dedyka i tak go przerobic.

[√]100 postów

[√]200 postów

[√]300 postów

[x]400 postów

[x]500 postów

Arcymistrz
Opublikowano

Polecam bardziej znane hostingi jak pukawka, disconnect, craftshell, craftserve, mineserv

Co do craftserve, jest to bardzo dobry hosting, jak pisali drogi, jednak jest godny tych pieniędzy. Wszystko działa tak jak trzeba, nie trzeba się trudzić np. z konsolą czy logowanie do FTP.

Kolejnym dobrym hostingiem jest Mineserv, a po nim pukawka

Opublikowano

Polecam CraftServe bo miałem też tam kiedyś własny serwer. Ładny i przejrzysty panel to jeden z plusów ale także brak lagów itd. Jedynym minusem jest cena.

Jeśli chcesz to możesz też sprawdzić na pukawce np. tam jest chyba z Niemiec 100mb/slot.

• 1 rok później...
Opublikowano

Hosting, według mojego zdania bardzo dobry, nawet małego laga nie odczujesz ;) tylko troszkę za droga cena. Myślę że się opłaca dla takiego hostingu wydać parę groszy :)

Opublikowano

Craftserve - mocny hosting bez lagów, szybki i pomocny support. Można jedynie przyczepić się cen bo jest za drogo ale za to mamy dużo dodatków jak np. itemshop itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...