Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wolne wczytywanie i kick do menu

MrDadosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mój kolega ma problem z WarZ, nie ma za nowego kompa - GeForce 7600GT 1 GB RAM i Athlon 3800+. Gra wczytuje mu się bardzo wolno, następnie po wczytaniu ładuje się niby świat. Czarny ekran, pokazana postać i tyle. Za chwilę gra wczytuje się do menu. Da się to jakoś naprawić?

Opublikowano

na 1 giga ramie to nie uciagnie przynajmniej 2 potrzeba... jedyny sposob to kupno nowych czesci do kompa bo inaczej to sobie nie pogra

Opublikowano

Gra jest strasznie słabo zoptymalizowana, z takim sprzętem może zapomnieć.

Nigdy nie cheatowałem w The War Z i nie zamierzam.

Ty też nie cheatuj - nie psuj gry innym!

War Z > Day Z

Opublikowano

Też mam taki problem. 2GB Ram , ATI Radeon HD 4000 Series, Intel Core 2 Duo 2,4GHz , Win 7 64x, próbowałem dużo rzeczy lecz bez skutku.

@DOWN

Słuchaj, wszystko ładnie mi smiga na tym sys i na tym sprzęcie, zero laggów itd. lecz z WarZ mam problemy..

Opublikowano

@UP

2 GB ram to za mało do tej gry, jeszcze przy Windows 7 ...

Jaki jest sens pchać taki system pod taki złom ?

Nigdy nie cheatowałem w The War Z i nie zamierzam.

Ty też nie cheatuj - nie psuj gry innym!

War Z > Day Z

Opublikowano

Też mam taki problem. 2GB Ram , ATI Radeon HD 4000 Series, Intel Core 2 Duo 2,4GHz , Win 7 64x, próbowałem dużo rzeczy lecz bez skutku.

@DOWN

Słuchaj, wszystko ładnie mi smiga na tym sys i na tym sprzęcie, zero laggów itd. lecz z WarZ mam problemy..

niezły żart na tym sprzęcie nie może ci działać wszystko bo pewnie gry typu COD MW tnie ci się ,

za mało ramu|za słaba karta i procesor + do tego win7 nie sądzę że jakiekolwiek nowe gry ci chodzą , jak masz problem z war Z to zmień sobie na LOW detale i rozdzielczość ekranową 840 bo więcej nie pograsz ;)

Jeżeli sądzisz że (tak myślę) granie po 9-19fps w grach to bez lagów to pozdrawiam :)

Siemka.

Mój kolega ma problem z WarZ, nie ma za nowego kompa - GeForce 7600GT 1

GB RAM i Athlon 3800+. Gra wczytuje mu się bardzo wolno, następnie po

wczytaniu ładuje się niby świat. Czarny ekran, pokazana postać i tyle.

Za chwilę gra wczytuje się do menu. Da się to jakoś naprawić?

ZA MAŁO RAMU ;d procek słaby , karta słaba

Ale jak uruchamiają przykładowo GTA IV na komputerze z kartą 256mb to powinno jakoś ruszyć...

o,O ?!

Opublikowano

niezły żart na tym sprzęcie nie może ci działać wszystko bo pewnie gry typu COD MW tnie ci się ,

za mało ramu|za słaba karta i procesor + do tego win7 nie sądzę że jakiekolwiek nowe gry ci chodzą , jak masz problem z war Z to zmień sobie na LOW detale i rozdzielczość ekranową 840 bo więcej nie pograsz ;)

Jeżeli sądzisz że (tak myślę) granie po 9-19fps w grach to bez lagów to pozdrawiam :)

ZA MAŁO RAMU ;d procek słaby , karta słaba

o,O ?!

Gra w ogóle nie chce ruszyć, menu niby działa ale już na serwer wejść się nie da. Wyskakuje error: Sound Error: 'An invalid object handle was used. ' in file ' ..GameEnginefmodSoundSys.cpp' at line 434

Opublikowano

Kolego, juz Ci wszyscy napisali. Masz sprzet z roku 2005 ( okolo) , procesor JEDNORDZENIOWY taktowany 2.0 GHz , karte z epoki kamienia lupanego nawet jak na tamte czasy, ramu 1 GB (tu, to juz kompletna masakra) a ty sie dziwisz, ze menu Ci tylko pokazuje ? Ty sie ciesz, ze "az tyle" :) Ja wiem, ze CoD i inne "chodza" (sam odpalilem MW3 na AMD 3000+ 1,8 GHz) ale pytanie, jak "chodza" ? Ano gown... i tyle. Nie rob sobie nadzieji, ze Ci w jakis sposob "pojdzie" :(

Wiem, ze porady typu "Kup sobie nowe..." sa bardzo wkur... tym bardziej jak sie nie ma kasy, a grac by sie chcialo, ale niestety wymogi jakie sa kazdy wie, co nie zmienia faktu, ze devi mogliby sie bardziej postarac :)

Dla kolegi, ktory ma:

"Też mam taki problem. 2GB Ram , ATI Radeon HD 4000

Series, Intel Core 2 Duo 2,4GHz , Win 7 64x, próbowałem

dużo rzeczy lecz bez skutku."

Sytuacja podobna jak @ up. Twoj zestaw ratuje jedynie procesor ( ale bez wodotryskow). Totaln porazka, to karta graficzna. Masz zintegrowana karte na plycie glownej, ktora wspoldzieli pamiec z ramem ! Moze gdybys mial tego ramu z 4 GB, to ... nie wiem, pewnie i tak kicha. Te karty (zintegrowane) maja za zadanie wyswietlac obraz, ew. obejrzec filmik i tyle. I jeszcze pytanie. Wniozkuje, ze masz "lewego" windowsa , bo inaczej nie widze sensu/logiki insatalacji wer. 64 bitowej, ktora jest bardzo ramozerna. Na taki zestaw to max. Win 7 32 bit, a najlepiej zostac przy XP. :)

P.S.

Na pewnym forum znalazlem takie cos:

Minimalne wymagania sprzętowe(30 klatek na sekundę na

najniższych ustawieniach).

System operacyjny: Windows XP SP3 lub nowszy

Procesor: Intel Core 2 Duo 1.8GHz lub podobny firmy AMD

Pamięć RAM: 2GB

Wolna przestrzeń na dysku twardym: 2GB

Karta graficzna: nVidia 9600 lub podobna firmy ATI, 512MB

pamięci

... jak widac zaden z Was nie spelnia "tego" miniumum :(

Oczywiscie zaraz sie znajda tacy co "odpalaja" na np. 1 GB ramu, ale ich opowiesci mozna wlozyc miedzy bajki ;)

test

Opublikowano

Kolego, juz Ci wszyscy napisali. Masz sprzet z roku 2005 ( okolo) , procesor JEDNORDZENIOWY taktowany 2.0 GHz , karte z epoki kamienia lupanego nawet jak na tamte czasy, ramu 1 GB (tu, to juz kompletna masakra) a ty sie dziwisz, ze menu Ci tylko pokazuje ? Ty sie ciesz, ze "az tyle" :) Ja wiem, ze CoD i inne "chodza" (sam odpalilem MW3 na AMD 3000+ 1,8 GHz) ale pytanie, jak "chodza" ? Ano gown... i tyle. Nie rob sobie nadzieji, ze Ci w jakis sposob "pojdzie" :(

Wiem, ze porady typu "Kup sobie nowe..." sa bardzo wkur... tym bardziej jak sie nie ma kasy, a grac by sie chcialo, ale niestety wymogi jakie sa kazdy wie, co nie zmienia faktu, ze devi mogliby sie bardziej postarac :)

Dla kolegi, ktory ma:

"Też mam taki problem. 2GB Ram , ATI Radeon HD 4000

Series, Intel Core 2 Duo 2,4GHz , Win 7 64x, próbowałem

dużo rzeczy lecz bez skutku."

Sytuacja podobna jak @ up. Twoj zestaw ratuje jedynie procesor ( ale bez wodotryskow). Totaln porazka, to karta graficzna. Masz zintegrowana karte na plycie glownej, ktora wspoldzieli pamiec z ramem ! Moze gdybys mial tego ramu z 4 GB, to ... nie wiem, pewnie i tak kicha. Te karty (zintegrowane) maja za zadanie wyswietlac obraz, ew. obejrzec filmik i tyle. I jeszcze pytanie. Wniozkuje, ze masz "lewego" windowsa , bo inaczej nie widze sensu/logiki insatalacji wer. 64 bitowej, ktora jest bardzo ramozerna. Na taki zestaw to max. Win 7 32 bit, a najlepiej zostac przy XP. :)

P.S.

Na pewnym forum znalazlem takie cos:

Minimalne wymagania sprzętowe(30 klatek na sekundę na

najniższych ustawieniach).

System operacyjny: Windows XP SP3 lub nowszy

Procesor: Intel Core 2 Duo 1.8GHz lub podobny firmy AMD

Pamięć RAM: 2GB

Wolna przestrzeń na dysku twardym: 2GB

Karta graficzna: nVidia 9600 lub podobna firmy ATI, 512MB

pamięci

... jak widac zaden z Was nie spelnia "tego" miniumum :(

Oczywiscie zaraz sie znajda tacy co "odpalaja" na np. 1 GB ramu, ale ich opowiesci mozna wlozyc miedzy bajki ;)

Ten Athlon jest dwu rdzeniowy, 2.4 GHz a ta karta graficzna nie jest zintegrowana. Windows nie jest "lewy", instalowany z oryginalnej płyty. No to nic - Dead Island Riptide chodziło bez problemów przy jeszcze niższych ustawieniach niż low - shadery na 256 pikseli, bitmapy na 512 i śmigało, ale dobra. Jeśli nie da się czegoś z tym zrobić no to nic, kupi sobie nowy komputer bo już oszczędza a jak na razie ma jedynie 100 funtów a do porządniejszego komputera trochę mu brakuje.

http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%203800+%20-%20ADO3800IAA5CZ%20(ADO3800CZBOX).html

The number of cores 2 The number of threads 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...