Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[KTUT]Tworzenie trainera z własnym GUI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzedni poradnik był katastrofą więc stworzyłem nowy, wyjaśniający to co trzeba chyba.

Kod trainera LUA

form_show(UDF1) -- pokazanie okna UDF1
setMethodProperty(UDF1,'OnClose',function (sender) closeCE(); return caFree end) --wylaczenie okna udf1 po kliknieciu w krzyzyk
strings_add(getAutoAttachList(), "nazwaprocesubezexe") --nazwa procesu, w ktory ingerujemy

function CEButton1Click(sender) --dodajemy kod dla funkcji przycisku CEButton1
local mr = addresslist_getMemoryRecordByDescription(getAddressList(),'Miny') --pobieramy adres z opisu w tabeli
memoryrecord_setValue(mr, memoryrecord_getValue(mr)+10) --dodajemy do powyzszego adresu wartosc 10
end --konczy funkcje

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Mógłbyś dać mi kod na odczytywanie wartości z textboxa po kliknięciu buttona i wartość z adresu byłaby zmieniana na tą w textboxie?

Opublikowano

thx fajne masz like a powiesz mi dlaczego po wyłączeniu sapera i włączeniu już nie działa. Ten adres się zmienia jak ustawić to żeby już na zawsze działało a no i jak możesz nagraj więcej tutoriali z innymi grami itp..

stopka.webp

Opublikowano

thx fajne masz like a powiesz mi dlaczego po wyłączeniu sapera i włączeniu już nie działa. Ten adres się zmienia jak ustawić to żeby już na zawsze działało a no i jak możesz nagraj więcej tutoriali z innymi grami itp..

Dlatego że ten adres nie jest wskaźnikiem, musisz znaleźć wskaźnik, nagrałem już sporo poradników jak to zrobić, wejdź w mój profil mpc lub youtube i tam znajdziesz :).

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

ehh czyli kodu nie dostane?

Jeszcze nie robiłem cheata z textboxa ale spróbuj jakoś tak

function onKeyPress(sender, key) 
  if (key == Enter) then 
    memoryrecord_setValue(mmrecXP, control_getCaption(CETrainer_txtXP)) 
  end 
  return key 
end

Wyświetlenie wartości na formie

function globalDisplayValue(varAddress, varBytes, varControl) 
  local varValue = readInteger(varAddress) --, varBytes) --need to use readBytes 
  control_setCaption(varControl, varValue) 
end

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

znalazłem twój tutorial na necie z tym pointerem do sapera robię tak samo i mam problem z tym że nie widzę tego adresu na zielono a jak wybrałem losowo jakiś to niby on działał ale i tak po wyłączeniu i włączeniu na nowo sapera wszystko się ustawia na ?? i trzeba na nowo wyszukiwać pomocy ;/

stopka.webp

Opublikowano

znalazłem twój tutorial na necie z tym pointerem do sapera robię tak samo i mam problem z tym że nie widzę tego adresu na zielono a jak wybrałem losowo jakiś to niby on działał ale i tak po wyłączeniu i włączeniu na nowo sapera wszystko się ustawia na ?? i trzeba na nowo wyszukiwać pomocy ;/

ech, sporo tych poradników w moim profilu o tym jest i sporo chyba na saperze zrobiłem, obejrzyj najpierw cały poradnik wg. tutoriala to potem nie będziesz raczej miał problemu ze znalezieniem pointeru, jeżeli nie dasz rady to może nagram sposób Pointer Scanner, jest to łatwiejsze choć trochę czasochłonna praca (ale nie na saperze :))

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...