Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Drop kamieni dusz !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam małe pytanko, jak usunąć całkowicie drop kamieni dusz z metinów, oczyściłem mob_drop_item oraz common_drop_item nie ma tam żadnej wzmianki o jakim kol wiek kd, wiecie może co odpowiada za ten drop ? może game ?

Opublikowano

Upewniłem się i nigdzie nie ma żadnych id kamieni dusz, gdzie to kur** jest ? o.O

Opublikowano

Nie będziesz ich widział po ID. Musisz zobaczyć w item_proto (serwerowym) jak się one nazywają tymi dziwnymi znaczkami i potem ich wyszukać. Mob_drop_item.txt to jest plik.

tumblrmg54dr4jlx1qfspoc.jpg

Opublikowano

Pliki serwerowe są czyste, czy jakiś gotowiec, który modyfikujesz?

Pytam, ponieważ gdzieś w którymś Queście, może być ustawiony drop KD z metinów, trochę ci może zająć takie przeglądanie, więc: Powodzenia! :rolleyes:

Jeśli jesteś upewniony, że na pewno nie ma w Queście, to czy po usunięciu, zresetowałeś/zrebootowałeś serwer? Nigdzie indziej nie powinno siedzieć, skoro usunąłeś z prawidłowych plików. W game to nie ma mowy. ;)

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Są to czyste pliki mojego autorstwa, plik mob_drop item nie zawiera żadnych znaczków tylko jest 'spolszczony' i nie mam tam żadnych śmieci, nie widziałem jeszcze u nikogo do tego stopnia odchudzonego, a za razem praktycznego w działaniu mob_drop_item ;> więc wiem, że nie ma tych id proste, czy jest możliwa inna lokalizacja tego pliku, w quescie również nie ma takiej wzmianki, każdy quest robiłem od 0 ;)

Opublikowano

Skoro 'spolszczyles' to powinieneś znać mniej więcej mob_drop_item. Jeżeli nie potrafisz w nim znaleźć itemu tak jak Ci napisałem wyżej to zmień ID wszystkich metinów i po kłopocie. Nie może być to common_drop_item ponieważ ten plik odpowiada za drop ze wszystkich mobów czyli jakby tam było wpisane to by też z dzikiego psa wyleciał Ci 'KD'. To jest na 100% mob_drop_item tylko Ty nie potrafisz się w nim odnaleźć. Gdybyś zrobił tak jak Ci mówiłem już byś dawno to zrobił.

Opublikowano

Skoro 'spolszczyles' to powinieneś znać mniej więcej mob_drop_item. Jeżeli nie potrafisz w nim znaleźć itemu tak jak Ci napisałem wyżej to zmień ID wszystkich metinów i po kłopocie. Nie może być to common_drop_item ponieważ ten plik odpowiada za drop ze wszystkich mobów czyli jakby tam było wpisane to by też z dzikiego psa wyleciał Ci 'KD'. To jest na 100% mob_drop_item tylko Ty nie potrafisz się w nim odnaleźć. Gdybyś zrobił tak jak Ci mówiłem już byś dawno to zrobił.

BEKA, ten plik jest zupełnie czysty nic w nim nie ma to jak z ni kąt wzięly się te id, a po za tym doskonale ogarniam te pliki ;>

Opublikowano

"mob_drop item nie zawiera żadnych znaczków tylko jest 'spolszczony' i nie mam tam żadnych śmieci" -- BEKA :D

To zmień ID metinów ^^ bo widzę że Twoje pliki są tak "odchudzone", że aż zbugowane

48 ·ÉżµĽ®+1 1 15 -- KD OBRONY + 1 !

Masz dowód, że to mob_drop_item. "ogarniam te pliki ;>" Gdybyś ogarniał to byś wiedział co jest nie tak i byś sobie sam poradził.

1. Jeżeli "odchudziłeś" to swoje mob_drop_item to zrestartuj sf

2. Możesz również wpisać killall game, a potem komende, która odpala serwer. (szybszy sposóB)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...