Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Respekt/Punkty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Pokaże wam dzisiaj jak wykonać respekt nie wzorując się na SCORE, zacznijmy. Mój poradnik, tym razem skopiowany z innego forum - nie wierzysz? Napisz do mnie PW na tym forum, z pewnością odpisze [tylko nie wiem kiedy, rzadko tam wchodzę].

Robimy linijkę odstępu od #include i piszemy
new respekt[MAX_PLAYERS];

Teraz na koniec mapy/skryptu wklejamy
stock SetPlayerRespekt(playerid, ilosc)
{
respekt[playerid] = ilosc;
return respekt[playerid];
}

Stworzy to funkcje która będzie ustawiać graczowi respekt.

Teraz aby gdy gracz zabije drugiego dodało mu jeden respektu, a ten którego zabito -1.

Przed stockami dajemy
public OnPlayerDeath(playerid, killerid, reason)
{
SetPlayerRespekt(playerid, respekt[playerid]-1);
SetPlayerRespekt(killerid, respekt[killerid]+1);
return 1;
}

Kod nie testowany. - Wszystko sprawdzone prócz tym z zabijaniem. Bo nie miałem kogo zabić.

FAQ

= Pyt .1 = Jak zrobić geta?

= Odp. 1 = U góry mapy daj #define GetPlayerRespect(%1) respekt(%1) (chyba - dawno nie pisałem w Pawn)

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Dodałeś coś całkowicie wycięte z GameModu/FilterScriptu. Gdzie to sie zapisuje? Ktos wyjdzie/wejdzie i respekt 0. Zrob poradnik do Logowania/Rejestracji, z całą resztą skryptu.

sygnaturkarm.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dodałeś coś całkowicie wycięte z GameModu/FilterScriptu. Gdzie to sie zapisuje? Ktos wyjdzie/wejdzie i respekt 0. Zrob poradnik do Logowania/Rejestracji, z całą resztą skryptu.

Beka... Nie, nic nie jest wycięte znikąd...

A co do całego poradnika, to niestety nie pisałem w pawn już ok. dwóch lat, więc realia się zmieniły. Za moich czasów to wykorzystywano dini i strcmp... Teraz te wszystkie zcmd, etc... Ehh...

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na Respekt/Punkty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...