Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Liandry's Torment a Viktor

ArhiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż werterując po raz któryś z kolei wiki lola znalazłem coś takiego w dziale z Liandry's Torment:

Liandry's Torment procs every half a second.  Liandry will tick 6 times, and each tick does 1% of enemy current health as magic damage. Damage is doubled if enemy movement is impaired, dealing 2% magic damage every tick. Damage from each tick is calculated individually. 

Czyli efekt ten procentuje co pół sekundy 6 krotnie zabierając max. 2% aktualnego zdrowia celu.

Teraz wyobraźmy sobie Viktora z ulepszonym E, Liandry i Rylai.

Podpalenie z E trwa przez 4 sekundy zadając dodatkowe 30% obrażeń z E.

Niestety nie udało mi się odszukać jak zadawane są te obrażenia - co sekundę czy co pół. Zakładam, że co pół ale nie ma to znaczenia.

Przez 4s. LT zdąży "dziabnąć" 8 razy a potem jeszcze 6 razy przez samo podpalenie i być może 1 raz zaraz po trafieniu z E.

Daje to łącznie 14 ticków - każdy tick zadający 2% aktualnego zdrowia.

Teraz coś lepszego: Jego ulti trwa 7s. - 14 ticków przez czas jego trwania + 6 ticków po zakończeniu. Łącznie 20 ticków każdy tick po 2% aktualnego zdrowia.

Po bardziej rozpisane info zapraszam tutaj:

Ostrzegam jest tam mnóstwo liczb!

Obrażenia LT są podwajane, jako iż pasyw E procentuje spowolnienie rylai.

Zakładamy, że LT procentuje co pół sekundy zawsze, nawet przy ticku pasywki E, przy czym odnawia się czas trwania pasywki LT.

Zakładamy, że cel ma 2000 zdrowia po trafieniu z E - procentowanie ticków 14 krotne

Viktor będzie miał z tymi przedmiotami około 230 AP

E na 5 poziomie daje nam 250 obrażeń + 161 = 391 obrażeń z 1 E

30% burn daje łącznie 117 obrażeń przez 4s.

Więc całe E zadaje 508 po pominięciu wszystkich resów.

Zakładam więc 2391 HP u celu

Tick HP Obrażenia LT Pasywka E

0 - 2000

1 - 2000 40 14.5

2 - 1945 39 14.5 - 1 s pasywki E

3 - 1891 38 14.5

4 - 1838 37 14.5 - 2 s pasywki E

5 - 1787 36 14.5

6 - 1737 35 14.5 - 3 s pasywki E

7 - 1688 34 14.5

8 - 1640 33 14.5 - 4 i ostania sekunda pasywki E

9 - 1603 32

10 - 1571 31

11 - 1540 30 tutaj przestaje działać spowolnienie Rylai

12 - 1510 15

13 - 1495 15

14 - 1480 15 Koniec pasywki LT

1465 HP

Gratulacje - dodatkowe teoretyczne obrażenia wyniosły właśnie 549 punktów. Nie uwzględniam tutaj magic resów.

Tak więc na jedno E nasz cel z 2391 HP stracił 926 - jednym skillem, który ma spory zasięg i można go bezpiecznie używać.

Jeżeli przebrnęliście przez tą pseudo tabelę, lub chociaż przeczytaliście wniosek, na pewno przyszło wam na myśl - ale co z resami? Jak pisałem zostały pominięte. Warto mieć na uwadze jeden fakt:

Buty na pene magiczną i LT dają nam 30 penetracji a Masterki i Runy jakieś 12

42 penetracji zwykle przeżera co najmniej połowę Mresów większości postaci na tym etapie gry a cele, które nie stackują m.resów są tych resów całkowicie pozbawione. Postaci nie tankowate zostają pożarte, a nawet te tankowate - stackują przecież

HP i zwykle mają około 3-4k zdrowia co znaczyłoby niemal podwojenie obrażeń zadawanych przez LT.

Nie uwzględniałem tutaj jeszcze ultimate'a Viktora, który niewątpliwie niszczy w takich warunkach system, jeżeli jesteśmy w stanie przez cały okres jego trwania trzymać jakiegoś przeciwnika w sferze jego działania (910 obrażeń podstawowo bez skalowania - które wynosi w takim wypadku 2.23 Obrażeń za 1AP)

Tak więc czy ktoś to próbował kiedyś? Ja niestety nie miałem okazji sprawdzić tego i przez dłuższy jeszcze czas miał nie będę, ale teoria wygląda naprawdę nieźle. Jeżeli ktoś posiada Viktora i możliwość sprawdzenia tego prosiłbym o wypowiedzenie się.

Edit - pod pojęciem "tick" mam na myśli zadanie obrażeń przez efekt. 6 ticków oznacza 6 krotne zadanie obrażeń.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...