Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Ból Pachwiny.

RiduŚ

Ból Pachwiny.  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co powinienem ?

• Zosta? w domu i nie jecha? na Mecz !
      3
    • Jecha? na Mecz i ola? to ! ~ Jest to ból od czasu do czasu.
      0
    • Jecha? do Szpitala i zrobi? sobie przerw? z pi?k? no?n? !
      5
    • Zosta? w domu, le?e?, odpoczywa? i ro?ci?ga? t? nog? ! ~ Jed? na Mecz !
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż zacznę od tego, że gram w piłkę nożną oraz piszę każdy szczegół.

Więc... w październiku 2012 roku miałem mecz piłkarski. Na tym meczu w pewnym czasie przyśpieszyłem z piłką i strzeliłem gola z powietrza.

Tzn.

1. Przyśpieszyłem jak nigdy w życiu.
  2. Przebiegnąłem ponad pół boiska z piłką + kiwałem.
  3. Podałem.
  4. Dostałęm wrzutkę na Woleja i strzeliłem gola z powietrza.
  5. Wróciłem na swoją pozycję i grałem do końca meczu. (Gramy po 90minut, a ta sytuacja była w 60 minucie.)

I teraz tak... Od powrotu na pozycję bardzo bolała mnie Pachwina aż nie mogłem biegać.

Trener się zapytał czy chcę zejść i czy potrzebuję pomocy.

Odmówiłem ponieważ jestem kapitanem i nie mogłem zostawić drużyny, ale wygraliśmy.

Po powrocie do domu nie mogłem grać ok. 3 miesięcy w piłkę nożną, ale zlekceważyłem to.

Teraz od czasu do czasu na treningach/meczach mam straszliwy ból pachwiny aż taki, że nie mogę biegać/uderzać i wgl. uczestniczyć w treningu.

Teraz pytania... :

1. Czy mam zrobić sobię przerwę z piłką nożną i na jak długo ?
  2. Czy ten ból jest tylko chwilowy i za parę dni przestanie ?
  3. Czy mam zrezygnować z piłki nożnej ?

Niestety Szpital odpada ponieważ ten ból raz mam, a raz nie mam.

Druga sprawa to, że raz pojechałem i 5 godzin czekałem na prześwietlenie i nic nie wykryło.

Jutro mam ważny mecz i muszę jechać ! Jak myślicie czy mogę jechać ?

Jest to ból nie do opisania, takiego nigdy nie miąłem.

Czasami takie pulsacje są, że nie mogę ustać na tej nodze.

Pomocy ;_;

To jest bardzo istotne ! ~ Otóż jak na treningach się rozciągam to boli mnie, ale czuję jak mi coś przeskakuję w pachwinie. + Jak biorę do góry nogę + odchylam na lewo <-- takie ćwiczenie to pachwina mi strzela.

Zły dział ? ~ Przenieś.

Chcesz PoSPAMOWAĆ ? ~ Wyjdź.

Chcesz napisać kom. typu "Symulka" "Nie wierzę ci" ~ Wyjdź.

Głosuj w Ankiecie.

Każda Odp. ~ Like.

Informacje z Internetu :

Odpowiedź Eksperta :

Część problemów związanych z obszarem stawu biodrowego daje ból pachwiny a czasem także ból z przeniesienia na inne dystalnie leżące obszary np. na staw kolanowy.

Tak, mam czasami ból np. w kolanie jak idę do szkoły. <-- Potem ból mija.

Mam tak z samego rana, bez rozciągnięcia.

Potem cały dzień mam spokój.

Przyczyny :

Kontuzja pachwiny najczęściej występuje podczas gwałtownego ruchu, zmiany kierunku lub poślizgnięcia się. W większości wypadków konieczna jest wizyta u lekarza sportowego i dokładne rozpoznanie tej kontuzji. Wczesne i prawidłowe rozpoznanie tego urazu, ułatwia wyleczenie i powrót do pełnej/szybkiej sprawności. Zlekceważenie lub złe rozpoznanie tej kontuzji może doprowadzić do stanu przewlekłego (częstego odnawiania się kontuzji) i konieczności skomplikowanego oraz długotrwałego leczenia fizykalnego (fizykoterapia i kinezyterapia), a nawet interwencji chirurgicznej.

Czyli jednak muszę jechać do Szpitala ?

Ten kolor = Moja Kwestia.

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Współczuję, od tamtego roku już tak masz? Jeśli tak, to zostań w domu, wyjaśnij trenerowi całą sytuację, i idź do dobrego lekarza.

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Współczuję, od tamtego roku już tak masz? Jeśli tak, to zostań w domu, wyjaśnij trenerowi całą sytuację, i idź do dobrego lekarza.

Dziękuje. Tak. Ale ja na serio muszę jechać na ten mecz ;(

Informacje z Internetu :

Odpowiedź Eksperta :

Część problemów związanych z obszarem stawu biodrowego daje ból pachwiny a czasem także ból z przeniesienia na inne dystalnie leżące obszary np. na staw kolanowy.

Tak, mam czasami ból np. w kolanie jak idę do szkoły. <-- Potem ból mija.

Mam tak z samego rana, bez rozciągnięcia.

Potem cały dzień mam spokój.

Przyczyny :

Kontuzja pachwiny najczęściej występuje podczas gwałtownego ruchu, zmiany kierunku lub poślizgnięcia się. W większości wypadków konieczna jest wizyta u lekarza sportowego i dokładne rozpoznanie tej kontuzji. Wczesne i prawidłowe rozpoznanie tego urazu, ułatwia wyleczenie i powrót do pełnej/szybkiej sprawności. Zlekceważenie lub złe rozpoznanie tej kontuzji może doprowadzić do stanu przewlekłego (częstego odnawiania się kontuzji) i konieczności skomplikowanego oraz długotrwałego leczenia fizykalnego (fizykoterapia i kinezyterapia), a nawet interwencji chirurgicznej.

Czyli jednak muszę jechać do Szpitala ?

Ten kolor = Moja Kwestia.

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano
  1. Tak, skoro cię boli to się tym męczysz więc po co wybierać większe zło? Lepiej odczekaj aż przestanie boleć i spytaj się lekarza o diagnozę.
  2. Na to odpowie ci tylko lekarz, nie widzimy tego więc trudno odpowiedzieć.
  3. Nie, jeśli piłka jest twoją pasją to nie ma sensu z niej rezygnować.

Moja rada: udaj się do lekarza, spytaj się co o tym myśli, zdrowo odpocznij i staraj się nie wykonywać ruchów, podczas których czujesz ból.

Opublikowano

1. Tak, skoro cię boli to się tym męczysz więc po co wybierać większe zło? Lepiej odczekaj aż przestanie boleć i spytaj się lekarza o diagnozę.
  2. Na to odpowie ci tylko lekarz, nie widzimy tego więc trudno odpowiedzieć.
  3. Nie, jeśli piłka jest twoją pasją to nie ma sensu z niej rezygnować.

Moja rada: udaj się do lekarza, spytaj się co o tym myśli, zdrowo odpocznij i staraj się nie wykonywać ruchów, podczas których czujesz ból.

Bardzo ci dziękuję. Masz rację... Rodzice powiedzieli, że pojedziemy do Szpitala.

Mam 17 lat to sam nie mogę xD.

Druga sprawa... Czekam na dalsze odpowiedzi.

JUTRO DAM ALL LIKE CO DADZĄ SENSOWNĄ ODP.

BO DZIŚ NIE MOGĘ.

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Może zapisz się na rehabilitację?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ja mam dla Ciebie jedną, złotą i sensowną radę - nie pisz tego na MPC tylko jedź do lekarza. Tak na zdrowy rozum... skąd my mamy wiedzieć, co Ci dolega? Żadne z nas nie ma (tak sądzę) wykształcenia medycznego, a nawet lekarz bez przebadania nie postawi diagnozy. Więc odstaw na razie sport i skonsultuj się ze specjalistą, bo może (ale nie musi) to być coś poważniejszego. Pamiętaj - zawsze lepiej zapobiegać, nie zwlekać z leczeniem i nie bagatelizować objawów.

Opublikowano

Ja mam dla Ciebie jedną, złotą i sensowną radę - nie pisz tego na MPC tylko jedź do lekarza. Tak na zdrowy rozum... skąd my mamy wiedzieć, co Ci dolega? Żadne z nas nie ma (tak sądzę) wykształcenia medycznego, a nawet lekarz bez przepadania nie postawi diagnozy. Więc odstaw na razie sport i skonsultuj się ze specjalistą, bo może (ale nie musi) to być coś poważniejszego. Pamiętaj - zawsze lepiej zapobiegać, nie zwlekać z leczeniem i nie bagatelizować objawów.

Dokladnie, lekarz ci "pomaca" dowiesz sie co masz robic, czy ci da masc czy cos .

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Jutro dam każdemu LIKE.

Miy - Dostłaś Naj. + 5 gwiazdek.

No cóż muszę odłożyć Sport ;((

Dziękuje wam, do zamknięcia.

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...