Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Wiedźmin 2 Zabójcy Królów i problem z FPS'ami...

Patrykosss23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam problem z FPS w grze Wiedźmin 2 Zabójcy Królów. Gram na 20-15 FPS na średnich detalach! A gdy klikam na automatyczne ustawienie, wyskakuje mi abym grał na wysokich. I również mam koło 20 FPS. Gra strasznie laguje i nie wiem co zrobić aby gra chodziła płynnie i grafika była piękna. Moja karta graficzna nVidia GTX 550 Ti, 8GB RAM, Intel core i5. Proszę o szybką pomoc i z góry dziękuję. ^^

Opublikowano

DirectX zaaktaulizuj, sterowniki do grafy też, przeczyść kompa CCleaner'em.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Na jakiej rozdzielczości grasz ?

Bo na rozdzielczości 1920 x 1200 na średnich ustawieniach bez synchronizacji pionowej na twojej karcie graficznej 25-30 fps to norma.

Ale, podaj też temperatury podzespołów podczas gry. Sprawdź to najlepiej programem SpeedFan.

Opublikowano

Gram na rozdzielczości 1920x1080 i FPS mam 20 na wysokich. Już biorę się za to co napisaliście, tylko jedno pytanie. Jak sprawdzić temperatury podzespołów?

EDIT: Nie doczytałem posta. Już wiem.

Opublikowano

Gram na rozdzielczości 1920x1080 i FPS mam 20 na wysokich. Już biorę się za to co napisaliście, tylko jedno pytanie. Jak sprawdzić temperatury podzespołów?

Na tych ustawieniach 20 FPS to norma. Ciężko bedzie więcej wyciągnąć. Graj na średnich ustawieniach.

Pobierz program SpeedFan i po prostu go włącz, tam będziesz miał podane temperatury każdego podzespołu napisane. Przepisz je albo daj ssa.

Opublikowano

Wyłącz także zbędne programy typu gg,skeyp,przeglądarka.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

@Shiniox ok już to robię.

@Up

Robię to cały czas wchodząc w grę lecz to nie pomaga.

Shiniox mam takie coś:

GPU: 63C

HD0: 43C

Temp1: 28C

Temp2: 30C

Core 0: 39C

Core 1: 39C

Core 2: 39C

Core 3: 40C

Opublikowano

Zrób screen twoich ustawień, z tego co pamiętam była taka opcja co zżerała masę fps'ów i nawet na mega kompach chodziło po 30fps. Bodajże uberpróbkowanie ale nie pamiętam, masz to włączone?

Opublikowano

Masz najnowszego patha i odinstalowany sterownik nVidia 3D Vision ?

Jak tak to już nic innego nie przychodzi mi do głowy xD

Opublikowano

Tak mam najnowszego patcha i usunąłem kontroler 3D Vision i właśnie nie wiem czy dobrze zrobiłem usuwając go.

EDIT: Czy naprawdę nikt nie wie co mam zrobić??? Karta nie jest aż taka słaba aby grać na 20 FPS, na średnich detalach!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...