Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] riven czy yoric?

jambojet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o + i -.

Jak to jest z ulti yoricka? Odradza na ile czasu? Ile moze zyc duch zanim odrodzi naznaczona osobe?

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

Oczywiście Riven:

+ Brak Many

+ Tarcza, którą można blokować skill przeciwnika (Na początku jest to na prawdę przydatne, więc daje do +)

+ Stun

+ Niezły damage (Zależy od build`a)

Yorick:

- Żałośnie mało many

(I tyle powinno ci wystarczyć)

Przydałby się +

Opublikowano

A cos wiecej o yoricku? Zawsze mozna kupic jakis item z mana

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

Yorick.

Wytrzymały

Znakomity na topa na dzisiejszą mete

Trudny do skontrowania

Slow

Łatwa farma

Dobry harras na przeciwnika

Sustain

Nie słabnie w late game

Dzięki jego ulti jesteśmy jakby 6v5 w TF'ie.

279981407253602336505.png
Opublikowano

O tym ulti mozecie cos napisac? Ile zyje odrodzony sojusznik? Bo ja czytalem ze tylko 10s

Opublikowano

Owszem, jest to jedynie ok. 10 sekund po czym sojusznik (lub ty) umiera.

@2up

Mało jest postaci którymi nie pojechałbym Yorick`a 1 vs 1.

Skoro mówisz, że ciężko go skontrować to prawdopodobnie nim nie grałeś, albo trafiały ci się nooby.

Wystarczy, że postać jest Carry ma większy zasięg, albo ma stuna, dobry damage i leżysz.

Nie przeczę, że w duo Yorick potrafi być koxu (np. Soraka + Yorick) , ale jeżeli chodzi o solo top, to nie polecam.

Przydałby się +

Opublikowano

Postanowilem poczekac az stanieje riven i ja wtedy kupic. Bo ona stanieje w tym miesiacu razem z talonem tak?

Odrzucilem yoricka bo te jego ulti jest mocno ograniczone

Opublikowano

Bullshit, Yorick to jeden z mocniejszych picków na topa.

Ulti jest bardzo przydatne podczas TF, rzucasz to na ADC i sprawiasz, że macie w teamie x2 adc, a jeśli zginie, to może to wygrać cały TF.

Budując łezkę nie ma się problemów z maną, ma ostry poke, na linii z kropelką może przebywać praktycznie cały czas, no ale jeśli zdecydowałeś się już w 100% na Riven...

Opublikowano

a może ktoś dać jakiś dobry build na topa? Tylko proszę o nazwy przedmiotów po polsku

Opublikowano

a może ktoś dać jakiś dobry build na topa? Tylko proszę o nazwy przedmiotów po polsku

Łezka, lodowa rękawica, kończysz Manamune, jako buty najczęsciej lecisz Merkury albo Tabi.. Kiedys myslałem o zrobieniu Ionianów ale mi się odechciało. Rękawicę możesz zamienić miejscami z Triforcem jeżeli dobrze Ci idzie i chcesz zwiększyć swój dmg, i możesz polecieć : Manamune -> Triforce -> lodowe serce , a potem jak już myslisz. Dobrym wyjsciem są: Randuin, plemienna, Black Cleaver (Czarny tasak) Naszyjnik żelaznych solari, całun Banshee, Egida legionu + jej ulepszenie.

Przykładowy build (Podstawowym itemem na yoricka który MUSISZ mieć jest Manamune, reszta opcjonalna. Pamiętaj, że możesz wybrać albo Triforce albo Lodową rękawicę, ich pasywy się ze sobą nie 'stackują'. Jeżeli masz triforce, po prostu leć w Lodowe serce ;p) : Manamune -> Butki -> Lodowa rękawica -> Plemienna -> Black Cleaver -> Egida legionu.

Jedynymi itemami na dmg na Yoricka które naprawdę opłaca się kupywać to Black Cleaver i Manamune. Tak na dobrą sprawę, inne itemy na dmg są nieopłacalne, ale mając manamune możemy mysleć o itemach z maną - Też zwiększą nam one ad :)

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

ok dziękuje wszystkim za rady. Kupiłem yoricka i po 1 meczu jestem bardzo zadowolony

Opublikowano

Riven:

+ Nie ma Many
+ Tarcza (Kilka razy mnie uratowała)
+ Dobry DMG
+Stun
+Ulti ma pewien zasięg co jest atutem
Opublikowano

Szczerze mówiąc yorick jest na ten czas bardzo słabą postacią z powodu małej mobilności, na topie jest dużo możliwości aby go zabić lub np. wytrzymać z nim na linii.

Proponuję ci trochę zaczekać np. na Aatroxa który mógłby się okazać takową kontrą na yorick'a.

Bardziej polecam ci Riven, najlepiej zagraj na koncie u kolegi lub na pbe i zdecyduj sam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...