Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ile slotow uciagnie ? maszyna ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojemność dysku:100GB

Przepustowość łącza:nielimitowane 100Mbps

Ilość wątków procesora:8 współdzielonych

Ilość pamięci RAM:2048 MB

Ile slotow uciagnie ?

Poszukuje Współ własciciela na serwer minecraft

zglaszac sie prosze na pw

Opublikowano

Zależy jeszcze jaki silnik a jeżeli bukkit to jakie pluginy. Każdy silnik ma inne wymagania odnośnie pamięci RAM, tak samo z pluginami.

Opublikowano

jesli dobrze skonfigurowane pliki, brak jakis bugow ktore crashuja serwer lub laguja. to wytrzyma 50 slot, ja mialem vps 2gb ram ktory wytrzymal 50 graczy na 20tps z 30 pluginami.

Opublikowano

Na craftservie 2gb Ram'u jest 20slotow, ale 30 ucuągnie spokojnie.

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

ja obstawiam że okolo 20 ponieważ nie liczycie jeszcze iel sam system bierze jak jest duzo na systemie po instalowane rzeczy do zre system nawet 1 gb wiec ? Ja bys obstawial jakies 20 slotow

Opublikowano

Widzę że tutaj prawie każdy pisze ponieważ na craftserve jest tak ustawione że 20 slot na 2 gb ram..

Craftserve jest najdroższy i polecany przez youtuberów i myślicie że jest taki super? o_O

To nie jest slotowiec który autor tematu chce wziasc tylko vps a już miałem prawie takiego samego vps'a z takimi parametrami i utrzymał spokojnie 50 slotów więc jeśli macie zamiar pisać że 20 slot bo tak jest na craftserve to lepiej nie nabijajcie wgl postów..

Opublikowano

Na luzie 50 , 5-10 pluginów.

50 slotów na 2GB RAM?

Prędzej mu się maszyna spali niż tyle uciągnie, nawet przy tak małej ilości pluginów...

Opublikowano

35 slot z okolo 30 pluginow bez lagow

Poszukuje Współ własciciela na serwer minecraft

zglaszac sie prosze na pw

Opublikowano

AvaterysPL kolejny znawca się znalazł, widzę że nigdy nie miałeś serwera na vps/dedyku tylko same slotowce.

VPS już miałem dużo razy, dedyka tak samo i spokojnie na 2gb ram 40-50 slot, a jedyny slotowiec na którym warto się opierać to YCraft, na 2gb ram 40 slot i tam zero lagów bo rok temu miałem tam kilka serwerów.

Opublikowano

Hmm, nie wiem jaki idiota [inaczej tej osoby nie mozna nazwac] powiedział, ze sloty wylicza się na podstawie pamieci RAM.

Np. moj serwer 450/450 aktualnie 7 GB ramu zjada i nie ma zadnych lagow, freezow tylko trzeba dobrze skonfigurować sobie maszyne, bukkita zoptymalizowac[mchc.pl jeśli ktoś nie wierzy:)]

Jeśli dysk i procesor ci ogarnie oraz dobrze pluginy dobierzesz i nie przesadzisz z ich iloscia to poleci może nawet 50 :)

Serwery:
-SkyBlock.PL

Opublikowano

@FairPlayG : Miałem wiele razy na VPS serwer i wiem, że VPS, jeszcze w OpenVZ jest słaby do MC, dlatego mówię, że 30. ;)

A neksi dobrze mówi ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...