Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik Haxa

pipibipi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, naszła mnie nagle wena by podzielić się moim doświadczeniem w graniu na haxach(od ponad roku jeżdże na mh i 1 raz odstałem bana łamiąc swoje własne zasady, to była troche głupota bo chciałem być za dobry ;P) a więc zaczynajmny, przedstawie wam mój osobisty regulamin którego trzeba się trzymać jeżeli chcecie mieć prakwycznie pewność iż nie dostaniecie bana, przedstawie wam przy okazji po krótce w jaki sposób myśli GM.

1Nigdy nie haxuj w pvp-chyba jest to oczywiste, haxując w pvp nie dostaniemy bana, lecz jeżeli zgłosi nas kilka osób to GM zapisze sobie nas i zacznie nas obserwować, więc najlepiej tego nie robić bo tracimy szacunek w grze oraz narażamy się na banicje ;]

2.Nigdy nie ustawiaj się na spotach- GM jeśli już są w grze na samym początku patrolują te tereny, jest też duża możliwość że nagle pojawi się niespodziewany gość który złoży skarge na ircu, i jeżeli tego nie zobaczymy GM wejdzie i nas zbanuje.

3.W pierwsze dni nowego serwera nigdy nie haxuj na ezo- ten teren jest bardzo często patrolowany, ponieważ jest to pierwszy punkt w który się uderza po nabiciu wyzszego lvl

4.Zaopatrz się w mIrca, jeżeli zdarzy się przypadek że ktoś cię zobaczy, zacznij bacznie obserwować kanał czy ktoś nie próbuje skontaktować się z GM(bardzo dobrze działa gdy w mh mamy opcje zmiany nicku)

5.Na 18-22 lvl polecam do bicia loch małp łatwy, na mh exp leci tam dosyć dobrze, drop jest fajny i ktoś może cię zajść tylko z 2 stron.

6.Auto pickup jest praktycznie nie wykrywalny ponieważ GM musiałby pooglądać gre gracza i jak zbiera to co mu wypada(przy kilku tysiącach osób jest to niewykonalne)

7.Często zmieniaj ch, nie graj na tych opustoszałych ponieważ jest to pułapka na mniej doświadczonych cheaterów(GM może łatwiej sprawdzać wszystkich graczy)

8.jeżeli boisz się bana polecam być z kimś w pt, i expić go, jeżeli dostaniesz bana połowa expa który nabiłeś zostanie w grze(nie wszystko przepadnie)

9.GM też człowiek, nie siedzi cał.ą noc w poszukiwaniu cheaterów.

10.Nigdy nie trać czujności!!!!!!!!!!!!-otaczają nas potencjalni wrogowie.

11.GM nie musi wiedzieć gdzie jesteś żeby cię odnaleźć(opcja "warp" uzywana głownie po zgłoszeniu, i do śledzienia czarnej listy)

12.GM nie ma prawa opuszczać miasta widocznym.

13.To że GM ma większe uprawnienia niż zwykły gracz, nie znaczy że ma tyle doświadczenia co pożądny haxer(To GM musi wychwycić haxa, a hax ma całą mape do dyspozycji ;])

14.Pamiętajmy że w pewnym momęcie gra na haxach jest już zbyt ryzykowna(można stracić naprawde dużo), i trzeba przestać ;]

15.Im więcej pracy włozyłeś w konto tym boleśniejszy będzie ban ;]

16.nie zaklądaj więcej niż 1 postaci na tym samym koncie!!!-jeśli dostaniesz bana to na wszystkie.

Mój jedyny ban nastąpił gdy złamałem 2 i 3 zasadę jednoczesnie ;] gdyby mi wyszło byłbym 1 na serwerze, niestety GM wiedział że ktoś będzie próbował to zrobić dlatego moja zachłanność doprowadziłą do bana ;]

Pozdrawiam młodych haxerów grajcie z głową a nie będziecie musieli się niczego obawiać, co do tych bardziej doświadczonych to dodawajcie też swoje rady, przepraszam za błędy jeśli takowe są ale jest dzisiaj piątek wieczór ;P, nie wiem też czy taki temat był jesli tak to nei pamiętam ;P

Na zdjęciu w profilu 13743.59 units/second niech ktoś mnie pobije ;D

Opublikowano

Zgłoszeń w metinie nie robiłem nigdy, wiem że w np. 4story tak jest, GM siedzi na ircu i przyjmuje zgłoszenia, sam kilka razy skłądałem zgłoszenie o sapmerów itp. wtedy GM wchodził, sprawdzał i dawał bana, jeżeli nie było dostępnego GM to trzeba było podać screeny.Co do teleporta to jest tak jak z auto pickupem, jest mały szczegół ;] mianowicie wygląda jakby ktoś się wylogowywał, ale z tego co pamiętam nie zdejmuje eq(przy wylogowywaniu zdejmowało chyba, nie pamiętam już dokłądnie bo dawno to zauważyłem, ale raczej tak bez sensu nie zapamiętałbym tego ;P) ale tak jak wspominałem jest teoretyznie nie do wykrycia.A co do FB to wpadłem kiedyś na pomysł żeby napisać skrypt który będzie działał na podobnej zasadzie co fb(w programie scar) że jeżeli ktoś wyśle nam wiadomość to automatycznie nas wyloguje ;] nie radze teloportowywać sie do wody bo GM patrolują te tereny.Nie wiem czy się da czy nie, ale to i tak chyba nie ma najmniejszego sensu ;]

Opublikowano

Wcale ten poradnik nie jest taki dobry dostałem bana juz kilka razy.... Ale wszystko przez to ze nie wyłączałem ich gdy biłem np metina z 2 osobą...

- jak ktoś zwraca uwagę, żebyś wyłączył hacki zrób to i potraktuj go kulturalnie. Jakby chciał bana dla ciebie już wszedł by na irc. A zwracając uwagę chce cię "ocalić",

- nie przeszkadzaj nikomu hackami - wtedy wkurzasz tą osobę i bardziej prawdopodobne, ze zgłosi; nie ksuj na hackach,

To jest przydatne jeżeli jesteś miły to nikt nie zgłosi ale dla podstawowych graczy to się może przydać.... Trzymaj 5*

Polska.Kraj którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu.

Opublikowano

No wiesz, bicie przy kimś jest troche na przypale ;]

Opublikowano

Hmm, ogolnie poradnik dobry, ale zaciekawiło mnie jedno zdanie.. mianowicie:

4.Zaopatrz się w mIrca, jeżeli zdarzy się przypadek że ktoś cię zobaczy, zacznij bacznie obserwować kanał czy ktoś nie próbuje skontaktować się z GM(bardzo dobrze działa gdy w mh mamy opcje zmiany nicku)

W MH jest mozliwosc zmiany nicku?

Pozdrawiam

asdvj.png

Opublikowano

ja dostałem bana na dropku za sh bije 45 lv metka mentalem na boju i poszedlem herbate sobie zrobic i juz nie moge sie zalogowac jak wrociłem ;p

Nigdy nie odchodzcie od kompa gdy macie wlaczone sh na autoataku ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...