Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Sprzedawanie konta gier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam parę dosyć dobrych kont do gier darkorbit 4story ikariam itp.

chciałbym je sprzedać lecz tu nasuwa się problem jestem niepełnoletni (mam 14lat )

są jakieś strony na których mogę wystawić aukcje bez ukończenia 18 roku życia ?

a no i kwestia przelania później tych pieniędzy może być np. paypal (przelałbym tam max 300zł za te konta) ?

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Hmm.. na allegro ja normalnie wystawiam wszystkie rzeczy (Chyba, że konta gier od 18 lat da się dopiero)

A jak tak to wystaw tylko napisz żeby wpłacać na konto rodziców i rodzice niech Ci wypłacą te pieniądze :P

3t6EGVz.png

Opublikowano

Hmm.. na allegro ja normalnie wystawiam wszystkie rzeczy (Chyba, że konta gier od 18 lat da się dopiero)

A jak tak to wystaw tylko napisz żeby wpłacać na konto rodziców i rodzice niech Ci wypłacą te pieniądze :P

Chodzi o to, że żeby sprzedawać na allegro (czyli mieć konto) trzeba mieć 18 lat (tak mi się wydaje), a ty pewnie korzystasz z konta rodziców ;)

Sprzedawać można wszystko od każdego roku życia (no oprócz alkoholu etc).

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Chodzi o to, że żeby sprzedawać na allegro (czyli mieć konto) trzeba mieć 18 lat (tak mi się wydaje), a ty pewnie korzystasz z konta rodziców ;)

Sprzedawać można wszystko od każdego roku życia (no oprócz alkoholu etc).

Niee.. Od 13 lat jest konto JUNIOR i tylko samochodów nie można kupywać (chyba xD) Nie próbowałem xD

@Down

Szybki jestem xDZmienia tylko że samochodów nie możesz kupywać. Niżej ograniczenia:

Cytat allegro:

Jeśli masz skończone 13 lat, możesz - za zgodą Rodziców lub opiekunów prawnych - zarejestrować się, a konto zostanie oznaczone ikoną . Ze swojego konta sprzedasz i kupisz interesujące Cię przedmioty. Wystawisz również komentarz i podyskutujesz na forum.

Do ukończenia 18 lat będziesz korzystać z konta Junior. Do tego czasu będą obowiązywały Cię ograniczenia w dostępie do niektórych usług.
Ograniczenia:
Jeśli posiadasz konto Junior, dotyczy Cię limit 500 zł na zakupy w jednej ofercie oraz limit 50 zł na wystawianie przedmiotów. (Nie wiem z tym wystawianiem, ja normalnie za 100-150 zł wystawiałem telefon z kolegą i szło o.O)
Rejestrując konto Junior nie możesz:
- założyć sklepu Allegro,
- korzystać z konta fakturowego,
- współdzielić konta z małżonkiem,
- sprzedawać i kupować w wybranych kategoriach,
- zostać uczestnikiem Standardu Allegro,
- używać Menedżera Sprzedaży,
- brać udziału w Programie Partnerskim.

3t6EGVz.png

Opublikowano

na allegro można mieć z tego co się dowiedziałem konto od 13 roku tylko przy nim pisze junior i nie wiem czy to coś zmienia

@up byłeś szybszy ;d

edit. czy na allegro da się coś takiego zrobić że najpierw sprzedaje wszystkie konta pieniądze które za nie dostaje gromadzą się na allegro np.przez 1 miesiąc

i jak uzbiera mi się np. 200zł to dopiero wysyłam sobie kasę pocztą na adres domowy

da się coś takiego zrobić ? =D

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

na allegro można mieć z tego co się dowiedziałem konto od 13 roku tylko przy nim pisze junior i nie wiem czy to coś zmienia

@up byłeś szybszy ;d

edit. czy na allegro da się coś takiego zrobić że najpierw sprzedaje wszystkie konta pieniądze które za nie dostaje gromadzą się na allegro np.przez 1 miesiąc

i jak uzbiera mi się np. 200zł to dopiero wysyłam sobie kasę pocztą na adres domowy

da się coś takiego zrobić ? =D

Nie, bo Ty sprzedajesz normalnemu człowiekowi, ten człowiek wysyła Ci pieniądze na konto (Rodziców, Twoje, lub coś konto-podobnego xD) i Ty wtedy wysyłasz jemu passy do konta czy co tam trzeba do konta ^_^

3t6EGVz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...