Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo poważny problem związany ze szkołą [Szukam odpowiedzi u informatyków lub osób mający podobny problem]

camy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 miesiące temu mój przyjaciel założył fanpage na facebooku o nauczycielu od matematyki. było na niej może z 10przerobionych zdjęć (cytaty nauczyciela , oraz obrazki typu nauczyciel paker) lecz została ona usunięta po tygodniu istnienia. Nauczyciel prawdopodobnie wtedy zgłosił to na policje i dzisiaj do innego znajomego (którego nauczyciel nie lubi i mówiono , że to niby on zrobił) przyjechała policja mówiąc , że znaleziono IP i , że ma się wstawić na przesłuchanie. Jest to cholernie nieciekawa sytuacja i się zastanawiamy czy jest możliwe , że policja znalazła IP mimo że strona jest od 3 miesięcy usunięta . Czy po prostu nauczyciel wyznaczył policji , że to ta osoba i trzeba ją sprawdzić (jak wcześniej wspominałem nie jest lubiana przez nauczyciela i niektórzy mówili , że to on zrobił) lecz ona nie ma kompletnie nic z tym wspólnego. Proszę o poważną i szybką odpowiedź

Opublikowano

ja myślę że to ściema z tym IP (blef) po to aby twój kolega się przyznał większe prawdopodobieństwo jest że nauczyciel nakierował policje na kolege niz policja wyłapała IP

najlepiej niech kolega po prosi o pokazanie dowodów ze "niby" on to zrobił a jak IP nie pokażą to sobie mogą...

PS

z tego co mi wiadomo to FB nie udostępnia IP użytkowników :) (nawet przy groźbach RL)

Opublikowano

Stara metoda policji, przycisnąć kłamstwem żeby podejrzany dokończył przypuszczaną historię :) Jeśli uczeń po prostu "dawał o sobie znać" nauczycielowi to był po prostu przez niego podejrzewany, a policja z pewnością spytała się nauczyciela o przypuszczalnych sprawców. Najprawdopodobniej więc to z IP było kłamstwem, zwłaszcza że FB nie podaje poufnych danych.

Opublikowano

ehh nie wiecie jak bardzo ulżyło :P mi się też to wydaje bezsensu , gdyby znaleźli IP to by pojechali tam gdzie ono jest , a nie do osoby która nie ma nic z tym wspólnego. Wiem , że nauczyciel byłby do tego zdolny jest typowym komunistą , który uważa się za pana świata...

Opublikowano

Z tego, co wiem to na FB jest taka polityka - ktoś zrobił coś niezgodnego z regulaminem i strona jest usuwana. Poza tym nie ma większych konsekwencji. Poza tym wyjaśnij mi jedno. Skoro nie Twój kolega założył tę stronę, jakim cudem policja znalazła jego IP?

Opublikowano

Jest 2 kolegów . Jeden założył stronę i puki co nie była u niego policj i nauczyciel go lubi , a drugi jest podejrzewany przez plotki lecz w rzeczywistości nie ma z tym nic wspólnego.

Opublikowano

Z tego, co wiem to na FB jest taka polityka - ktoś zrobił coś niezgodnego z regulaminem i strona jest usuwana. Poza tym nie ma większych konsekwencji. Poza tym wyjaśnij mi jedno. Skoro nie Twój kolega założył tę stronę, jakim cudem policja znalazła jego IP?

Nie znalazła. Po prostu próbują go namówić, żeby się przyznał ;)

Przyznajcie się, bo nic wam się nie powinno stać (oprócz problemów u owego nauczyciela) ;)

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

mam jeszcze jedno pytanko. Kumpel idzie na to przesłuchanie to może powiedzieć , że według polityki facebook nielegalna treść jest usuwana a nie karalna ? teoretycznie gdyby to przeszło nie mieliby prawa go podejrzewać

Opublikowano

Prędzej czy później kto wyda "kolegę" i wtedy, o ile dojdzie do rozprawy w sądzie, nauczyciel może wygrać sporą sumkę za znieważenie : ) Pilnujcie się :P

Lepiej niech każdy odmawia składania zeznań i koniec. I nie dajcie sobie wmówić, że nie macie do tego prawa..

Opublikowano

Wątpliwe : ) ...

Na pewno nauczyciel .

A co do IP muszą sprawdzić bo nie mają dowodów, że to On.

A te osoby co mowili, ze to on to zwykłe Frajerki ♥

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Często żeby znaleźć sprawcę muszą kogoś postraszyć. Podobno w internecie niczego do końca nie da się usunąć, zawsze pozostaną jakieś pliki i informacje. Wracając do tej policji no to chyba idzie za tym jakieś zniesławienie czy coś...

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Ostatnie pytanko z czystej ciekawości :P Czy można oskarżyć policje za nie kierowanie się zasadami facebooka? Wyżej pisaliście , że jeżeli coś obraźliwego (choć to były obrazki które w minimalnym stopniu ośmeiszały nauczyciela typu pan narciarz itp) znajduje się na facebooku jest to usuwane i nie podlega karze .

Opublikowano

jeżeli jest to coś obraźliwego itp a nie jakaś strona pedofila to facebook to kasuje i tyle nie ma prawa takiego żeby to dalej poszło do reala

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...