Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo w szkole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy pytanko czy mogę mieć ocenę niedostateczną na koniec roku jeśli mam dobrą na semestr i czy to jest wpisane w statu szkoły czy PSO ?

Opublikowano

Wiesz lepiej zawsze mieć tą 3 z zachowania (nie ogarniam tych stopni słownie xD).

Ale skoro pytasz o Niedostateczną to tak... Dobra na semestr to tylko semestr... Liczy się ocena końcowa.

z tego co wiem to chyba status... Ale pewny nie jestem ;/

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

No nieee a jak by to wyglądało, uczeń pół roku uczy się umiarkowanie na 3 a drugi semestr ma wyjebane i z 20-30% całkowitego materiału rozłożonym na rok nie może dostać szmaty na koniec? Logiki...

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Jeżeli na obecny semestr wychodzi Ci jedynka to nauczyciel ma prawo Ci takową ocenę wstawić, ponieważ znaczy to, że nie opanowałeś materiału z bieżącego semestru. ;)

Opublikowano

czy to jest wpisane w statu szkoły czy PSO ?

To wypadałoby samemu sprawdzić, bo nikt do twojej szkoły nie chodzi. U nas jest tak, ze rozbeiznosc miedzy ocena polroczna a koncoworoczna nie moze byc wieksza niz 2, czyli w twoim przypadku murowana dwója by była.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Zamiast pytać się nas powinieneś sprawdzić status szkoły. Nie wiem jak u innych ale u nas jest zawarte że jeśli uczeń ma na semestr ocenę dostateczną to na koniec roku może mieć albo jedną w górę albo jedną w dół. Wszyscy się do tego stosują.

fnaticno1.png

Opublikowano

U mnie w technikum też byś miał 2. Musisz sprawdzić w sali przedmiotowej na ścianie muszą być właśnie wymagania i oczekiwania no i cały system oceniania.

Opublikowano

yy ocena koncowa jest liczona z całego roku nie z 1 semestru nie ma ci prawa dać 1 jeśli masz z 1 semestru 4 gdyż oni zliczają średnią i ci wychodzi ocena końcowa, a czemu nie poprawiasz czasu mam jeszcze troche notatnik sobie odpisz od kogoś pytaj kolegów co było jakie spr popraw jak nie ogarniasz materaiłu to zapytaj kogoś o pomoc nic strasznego a jak masz nauczycielke od tego przedmiotu za przeproszeniem idiotke co ci nie da to do wychowaczyni albo derektora czy tam derektorki i powiedz że nie daje ci szans na poprawę mimo tego że miałeś na 1 semestr 4 a jak nic nie da to rodzicą powiedz jaka jest sytuacja zrozumieją i pogadają na zebraniu albo pójdą do szkoły

634534203295449218.png
Opublikowano

Zależy od nauczyciela , niektórzy patrzą na to co się miało w 1 semestrze a nie którzy maja wyjebane na I semestr i liczy się tylko drugi . Zawsze ci pozostaje pisać komisa.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Zapytaj się nauczyciela. Moja nauczycielka z matematyki maksymalnie podwyża i obniża o stopień na semestr. Na przykład kolega miał na semestr 3, i teraz praktycznie olewa ten przedmiot bo i tak będzie miał 2 :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie wiem jakie wy macie szkoły, ocenę końcową powinno się wystawiać się z wszystkich ocen zdobytych w ciągu roku szkolnego i mieć ponad 50% napisanych pozytywnie sprawdzianów.

Opublikowano

Na ocenę końcową wpływa ocena z półrocza + oceny z 2 semestru. Za sprawdziany jest 30%, za reszte po 10%. Teoretycznie może ci zmienić z dobrego na niedostateczny, ale wątpię, żeby nauczyciel był tak wredny. Max 2 ci pewnie wstawi ;)

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

To zależy od PSO nauczyciela. Na pewno dostawaliście kartki na początek roku z tym, tam musi pisać jakie są wymogi na ocenę pozytywną na koniec roku. U mnie z matematyki na strzał baba powiedziała że żeby mieć dwóję na drugie półrocze to trzeba mieć zaliczony pierwszy semestr(jeśli nie zaliczysz pierwszego semestru z automatu bania na drugi, nawet jeśli miałbyś same piątki na drugi) oraz na drugi semestr można mieć tylko jedną jedynkę ze sprawdzianu, nawet jeśli byś miał same piątki i dwie jedynki ze sprawdzianów to leci jedyneczka. Poza tym co się przejmujesz - do następnego tygodnia nauczyciele muszą wystawić proponowane oceny, a o możliwej ocenie niedostatecznej muszą poinformować miesiąc przed wystawieniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...