Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] War Room w BF Heroes.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Postanowiłem, że dziś przybliżę wam trochę całkiem nie dawno dodaną opcję na stronie BFH jaką  jest war room. Wiem, że wiele osób pyta od ilu pkt. jest dana nagroda itd. Więc postanowiłem pomóc tym wszystkim osobom robiąc taki oto tutorial w kilku punktach.

1. Co to jest ten War Room i gdzie on się znajduje (dla początkujących graczy).

- War Room jest to darmowa meta gra w której za zdobyte w walce pkt. dostajemy nagrody. War room znajduje się na główniej stronie BFH, zaraz po zalogowaniu możemy wejść w zakładkę gra i tam na samym dole znajdziemy napis centrum decyzyjne, klikając na ten przycisk wchodzimy do war room, wybieramy stronę po której chcemy walczyć (zawsze po zakończonej wojnie możemy zmienić frakcje) i pole z którego będziemy atakować.

2. Czas przejść do punktu drugiego czyli nagród.

Mamy 4 rodzaje nagród:

- Iron wygrane są słabe zwykle jakieś widgety ale nie trzeba prawie nic zrobić by dostać taką nagrodę, wystarczy tylko dołączyć do bitwy.

- Bronze tu już zaczynają się lepsze nagrody za wygraną  jest to kluczyk, medal i VP (500). Warto zdobyć ten bronze bo nie wymaga on dużo pracy a jest tu spora różnica między ironem. (Aby dostać ten rodzaj nagrody potrzebujemy od 1000-4000 Średni wynik/dzień)

- Silver nagroda z silver jest już naprawdę warta uwagi. Dwa klucze to dobra nagroda a do tego jeszcze 1000VP i medal. (Aby dostać ten rodzaj nagrody potrzebujemy od  7000-10000 Średni wynik/dzień)

- Gold nagrody są tutaj bardzo dobre chociaż myślę, że ilość pkt. potrzebnych do wygrania ich jest troszkę za duża. (Aby dostać ten rodzaj nagrody potrzebujemy od 20000-25000 Średni wynik/dzień)

Są jeszcze nagrody za przejęcie pojedynczego terytorium bo niestety aby dostać te nagrody powyżej musimy wygrać Wojnę czyli przejąć HQ wroga. Można je dostać za Wynik w Bitwie i im większy wynik w bitwie tym większa ilość gwiazdek a im większa ilość gwiazdek tym lepsze nagrody a oto i one (za wygraną) :

1 gwiazdka-50VP

2 gwiazdki-100VP 10 Bandaży

3 gwiazdki-200VP 10 Toników

4 gwiazdki-400VP 10 Kieszonkowych Czołgów

3. Czyli punkt ostatni jak skutecznie zdobywać punkty.

Najlepszym sposobem na zdobywanie punktów jest jak najczęstsze dzielenie się medykamentami/tarczami i oznaczanie przeciwników. Kolejną ważną rzeczą jest przejmowanie flag, rakiet itd. Pamiętajcie też, że regularna gra i nabijanie pkt. też jest ważne.

https://www.youtube.com/watch?v=p3_hZJCtmdM < Filmik który też wprowadzi was trochę w te podstawy jest to trailer ale informacje też tam są.

Ciekawostka: Zauważyłem, że im dalej jesteśmy od końca bitwy czyli im krócej ona trwa tym więcej dostajemy pkt w walce, na przykład ja w ciągu 2h grania zdobyłem złoto które zaczęło mi się od 20k a sam zdobyłem 36k.
1k-1 tysiąc.

iuub.png

Opublikowano

Bardzo fajny poradnik. Na pewno się przyda nowym graczom, którzy dopiero zaczynają przygodę z War Room ;) Oczywiście, like za pomysł, wykonanie oraz chęć pomocy ^^

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

Jesli chodzi o pkt 3 to po prostu expimy, nwm czy tarcza daje expa ale raczej nie ;x

A tak poradnik ok, przydalyby sie tylko jakies fotki dla estetyki ;p Ale jest dobrze, oczywiscie lajk ;p

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Dobry tut, można podpiąć. Na przyszłość dodaj ss'y z nagrodami czy samym war roomem.

Opublikowano

Fajny temat, trochę głupio że taki kolorowy lepiej byłoby oddzielić poszczególne części od siebie.

Obrazki, tak jak zaproponował Skorpion to też nie głupi pomysł.

Mam nadzieję, że temat nie zginie, bo na forum jest wiele pytań dotyczących War Room.

1373821288-U865823.png

Zrób dla mnie sygnaturę i zdobądź 20 Lubię To!

[sygnatura] Ravin.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

MAM WAŻNE PYTANIE PROSZĘ NA NIE ODPOWIEDZIEĆ!!!

Jak mogę zmienić frakcję bo jak zmieniam w głównym menu na stronie z royal na National to nic w tym centrum nic się nie zmienia tylko ten pierwszy gostek z royalsów walczy na Nationals co mam zrobić ja chcę walczyć tym Loayalem (Jakby co to się nazywam EMsxD

Opublikowano

Dostaniesz, gdy skończy się wojna, tj. twoja frakcja przejmie HQ wroga. Wtedy będziesz miał komunikat o końcu wojny i wtedy odbierzesz nagrody.

Jeśli chodzi o nagrody za przejecie pola wroga, np. G5 i inne, to nawet w grze, po koncu rundy, będziesz miał napis o koncu bitwy. Jak wejdziesz na war room przez strone, to możesz je odebrać w nagrodach

Opublikowano

A ja mam takie pytanie otuż mam włąśnie srebro ale nie moge zdobyci 2 gwiazdki i dostaje nędzne 50 VP czy ma ktoś może jakiś matwy sposób żeby zdobyci te głupiom gwiazdke ????

Opublikowano

Mam pytanie, w nagrodach za złoto jest premium. Czy jeśli to wygram dostaje miesięczne premium czy jakiś dostęp do rzeczy ze sklepu premium itd.?

Bo jakoś mi się to nie widzi, że miesiąc sprzedają za 7k battlefoundsów, a tak jak wskoczysz na złoto to dostajesz to za free...

Jak to jest?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Klikasz na jakieś na skraju (twojej frakcji), a potem na jakieś przeciwnej frakcji tuż obok twojego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...