Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft+Skype=Ścina na serwerze....? Pomocy

BudzikDudzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wszyscy :)

Mam wielki problem otóż gdy gram na serwerze minecraft bez skype to wszystko pieknie chodzi i wogule nie scina sie,nie mam lagów mc chodzi po 25-30 fps u mnie to norma.Ale jeśli chce gadać z kolegą na SKYPE i grać na serwerze to po 1-3 minutach zacinam sie-stoje w miejscu..wygląda to coś takiego jak FreeCam w modach-ze stoje w miejscu i widze siebie -_-,Proszę o Pomoc :(

PS.Uzywam tylko optifine i RadarBRO cos jak ReisMiniMap,ale to raczej nie jest przyczyną tego problemu;

Mój komputer:

Acer Aspire One D255

1,66 GHZ procesor

1 GB ram

Z optifinem 20 fps na windows 7 starter.

Opublikowano

Tak komputer ma zintegrowaną karte graficzną GMA 3350,jest to netbook.

Jeśli chodzi o zabieranie pamięci ram przez oba procesy razem tj. Minecraft+Skype wynosi ok.400 mb

Dodam, Ze takich problemów kiedyś nie miałem :O

Opublikowano

Widze że Twój laptop nie należy do najlepszych ;) A spróbowałeś przydzielić odrobinę więcej ramu lub ustawić sobie optifine pod Twojego laptopa ?

Opublikowano

Minecraft sam zabiera ok.300mb ram z 1GB jesli dalbym więcej to inne procesy mogłyby zwolnic co doprowadziloby pewnie do zatrzymania systemu,próbowalem kiedys to powiekszenie ram dla mc ale wyczytalem ze jest to przydatne dla komputerów minimum z ramem 2GB....Optiifne dobrze skonfigurowany wszystko prawie wyłączone...

Opublikowano

Wolałbym zostać przy Skype i ten problem rozwiązac,kiedys na tym samym kompie gralem w mc+skype i nic sie nie dzialo :/

Niewiem oco chodzi :(

Opublikowano

1GB Ram :O Masz już odpowiedz.Polecam powiększenie do 4GB ew. 2GB ;) Kosztuję to grosze. a pomoże na 100%! ;)

Opublikowano

1GB Ram :O Masz już odpowiedz.Polecam powiększenie do 4GB ew. 2GB ;) Kosztuję to grosze. a pomoże na 100%! ;)

Mi tam nawet przy 4gb ramu ścina czasami w miejscach gdzie jest pełno tłoków etc :D

Nie pozostaje ci nic innego jak zaopatrzyć się w lepszy komp (minimum 4gb ramu + karta 3ghz + żeby zero lagów w każdym miejscu na mapie).

Tak na przyszłość, polecam zamawiać osobno każdą część w sklepie internetowym. Zapłacisz o wiele mniej niż za cały komputer, tym bardziej, że często teraz robią tak, że w gotowcach dadzą dobrą kartę graficzną a słaby procek lub na odwrót ;) Pamiętaj, żeby zaznaczyć odbiór w sklepie (za free będzie).

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Ja miałem identyczny laptop :P baaa nawet starszy z 2007. Po dodaniu 4GB Ram, Oraz dobrej optymalizacji. Było wszystko ok, Mimo że też posiadałem zintegrowaną kartę jednak nie robiło to znacznej róznicy, Jeśli nie chcesz zmieniać Ram'u to polecam przejście na Xp, zżera mniej zasobów. Więc wiecej ich zostanie na Minecraft'a & Skype. Mimo wszystko najlepszym sposobem będzie wymiana ramu. ;)

PS. Może też pomóc optymalizacja, Defragmantacja dysku, Oczyszczenie rejestru itp. Możesz spróbować odpalić grę gameboosterem oraz wyłączyć zbędne procesy ;)

Opublikowano

Masz słaby komputer. Wyjścia - jak pisali inni użytkownicy

1. Powiększenie ramu do 3-4Gb

2. Kupno nowego laptopa - lub komputera.

To, że wcześniej chodziło lepiej, może być spowodowane tym, że do Minecrafta dokładane są nowe rzeczy z każdym update'em - gra chodzi na jakimś starszym silniku, co powoduje lagi. Bardzo podobnie jest z BFH ;) Jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi - to jest tylko moje zdanie ;x

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

mam ten sam problem. Nie moge kednoczesnoe gadac i grac. Ale gadam prez ts to działa. Podpowiedz. Tadaj przes ts´ a

Jesli pomogłem daj +

Motywuje do dalszej pomocy innym...

:)

Opublikowano

Dziękuje za pomoc,jak narazie dokupywanie do tego kompa pamięci ram wykluczone gdyż bede kupował nowy komputer pod koniec roku ,zastosuje sie do metody zmiany systemu na windows xp po zmianie napisze czy pomogło :)

Opublikowano

Dziękuje za pomoc,jak narazie dokupywanie do tego kompa pamięci ram wykluczone gdyż bede kupował nowy komputer pod koniec roku ,zastosuje sie do metody zmiany systemu na windows xp po zmianie napisze czy pomogło :)

Musi pomóc ;) Xp zżera mniej zasobów. Będzie lepiej o ok. 40% ;) + Dobra optymalizacja 20% ;)

Opublikowano

Ja proponuję przejście na TeamSpeak3. Wbijasz na oficjalny serwer teamspeaka, robisz kanał, zapraszasz kumpli. Instalacja TS'a jest banalna, więc nie widzę problemu.

The past is just data. I only see the future. - Ayrton Senna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...